icon

Môžem použiť pizza cesto na slivkový koláč?

13. júl 2026

Pôvodný názov otázky: Môžem hotové pizza cesto použiť na slivkový koláč?
Gazdinky, prosím, môžem v obchode kúpené cesto na pizzu použiť na kysnutý slivkový koláč? Nie som si istá, či tie pizza cestá sú kysnuté a klasické kysnuté nemali. (Pre rýpačov - áno, chcem hotové, nie, robiť ho nebudem čiže recepty neprosím). Ďakujem 🙂

anonym_ad63a9
13. júl 2026

Ja som raz kúpila to cesto na pizzu a bolo to doslova nejedle.Spravila som všetko podľa odporúčania a bolo to ako skala.Horsie ako mrazená pizza.Ta sa aspoň dá zjesť po upečení.Ja by som to s týmto neriskovala.A to že je kupované no a čo .Ja tiež keď chcem ušetriť čas tak siaham po polotovaroch

biba_18
13. júl 2026

je cesto a cesto. máš to okrúhle tlusté alebo také tenké navinuté na papier?
keď to tenké z toho sprav slimáky. keď to tlusté tak kľudne ako pizzu, len slivkovú…
a nie, nie je to klasické kysnuté cesto…

anonym_5ff6cd
13. júl 2026

niektore pizza cesta su slansie, takze nemuselo by to byt az take dobre, ale v principe pouzit sa da

janinah
13. júl 2026

Urob kysnute cesto,nič tazke to nie je a chut kolača bude uplne iná.

anonym_f3e555
13. júl 2026

tak je to citit, ale ja som este spravila mrvenicku z masla a vlocek cukor a mega dobre. Ale kysnuty je kysnuty...

gejb
13. júl 2026

@anonym_autor nie,, škoda sliviek

osky
13. júl 2026

Raz som to skusala.
Dalo sa to zjest,ale to cesto je tvrdsie chrumkave
Nebude to take vlacne

mirage
14. júl 2026
@janinah

@janinah citanie s porozumenim, nemusis si ist svoje za kazdu cenu.

janinah
14. júl 2026
@mirage

@janinah citanie s porozumenim, nemusis si ist svoje za kazdu cenu.

@mirage ??? Drzim niekomu revolver pri hlave? Normalna dobre mienena rada..Ak ti vadim preskoč moje prispevky alebo blokuj...peknt deň

anonym_276eed
14. júl 2026

To cesto neni nasladle … nerobila by som to .

anonym_286bbd
14. júl 2026

Z pizza cesta spravit pizzu a na kolac pouzit ine cesto.
Mne tieto kupovane teda vobec nechutia a co ma byt rychle a dobre, je vacsinou jedle, ale nechuti mi. To radsej spravit klasicke maslove cesto ako na jablcnik a olizes sa aj za usami. Ak nebudes robit, nerob a skus to kupovane na pizzu, podla mna to dobre nebude a aj pizza je otazna.

autor
14. júl 2026
@janinah

@janinah pisem, ze cesto robit nebudem a chcem hotove, comu na tom nerozumies? 🤦‍♀️

autor
14. júl 2026

Dakujem za relevantne rady 🙂 kolac som robila uz aj iny, ale sliviek je vela tak chcem aj kysnuty, raz som hotove cesto mala a bol z toho super kolac, prirobila som len posypku. Nevedela som len to, ci je pizzove take iste ako kysnute, preto ta otazka.

basullinka
14. júl 2026
@anonym_autor

Dakujem za relevantne rady 🙂 kolac som robila uz aj iny, ale sliviek je vela tak chcem aj kysnuty, raz som hotove cesto mala a bol z toho super kolac, prirobila som len posypku. Nevedela som len to, ci je pizzove take iste ako kysnute, preto ta otazka.

@anonym_autor mne osobne to pizza cesto nechutí ani na pizzu - ono ti nenekysne a je dosť tvrdé, tak v koláči je to škoda.

anonym_5aaa5f
14. júl 2026

@anonym_autor nebuduce sa opýtaj gpt, ten z teba nespraví lenivu gazdinú 😀 v pohode to skús, nebude to kysnutý koláč, ale koláč a keď dáš veľa ovocia nebude suchý.

anonym_4c0582
14. júl 2026
@anonym_5aaa5f

@anonym_autor nebuduce sa opýtaj gpt, ten z teba nespraví lenivu gazdinú 😀 v pohode to skús, nebude to kysnutý koláč, ale koláč a keď dáš veľa ovocia nebude suchý.

@anonym_5aaa5f ano, este ta pochvali, ze mas dobry napad 😂