Muž vkladá horúce jedlo do chladničky. Riešenie?
uz sme sa o tom bavili asi stokrat 😄 ja pockam kym jedlo vychladne a on hrniec sup rovno do chladnicky.
vraj sa nic nedeje. ja mam pocit ze to nie je dobre ani pre jedlo ani pre chladnicku. ako to robite doma vy?
@anonym_autor v 99% necham vychladnut uplne, v tom jednom percente, ak varim neskoro vecer a je to "letne" ked idem spat, tak dam do chladnicky, ale nikdy nie teplejsie. Musim v pohode udrzat ruku na spodku hrnca, inak to radsej necham vonku vychladnut do rana
jedlu to nevadí. samotnej chladničke tiež nie. naviac to vadí vašej peňaženke. daj mu platiť elektrinu. plus vadí to ostatným potravinám ktoré máte v chladničke. a môžu sa v chladničke tvoriť plesne.
rozumnejšie by bolo jedlo vychladiť hodinku, dve
@anonym_autor ty neakceptujes čo chce on,prečo ta ma on akceptovat
Žeby preto, lebo ona má pravdu? Keby mužovi tvrdila, že na červenú nemá chodiť cez križovatku a neakceptovala by to, tak on to tiež nemá akceptovať aj keď ma pravdu? Len preto, že ona to neakceptuje?
urcite je bezpecnejsie dat ho chladit teple/ nie vsak uplne uplne vriace - je to menej nachylne na skazenie
takze nie je vylucene, ze tvoj muz ma pravdu skor ako ty
V tychto teplach schladim hrniec vo vodnom kupeli a dam do chladničky.
Nie je to dobre, ale asi by mi to zily netrhalo, nuz tak mina viac energie ako nutne, ja svoju energiu setrim na rozumne hadky a nie tohoto typu 😂 Uz si mu to povedala, vecne sa dohadovat nema zmysel.
@tiezjedna a čo sa čomu stane?
@minenkaa tak napríklad nám sa minule pokazila vákuuovo balená neotvorená saláma kvôli tomu. Dali sme hrniec dnu, lebo sme šli na zvyšok dňa preč a malo byť teplo, bála som sa, aby polievka nezkysla. Nuž, tak sa pokazila saláma a zdá sa mi, že aj bryndza v záruke. Proste kým to chladničk vykryje nazad do normálu, je v tej chladničke teplejšie a nie všetky potraviny to zvládnu.
presne ako píšu ostatné, to že rýchlo schladíš polievku nie je taký problém, problém je že zdvihneš teplotu v chladničke a môžu sa ti pokaziť ostatné veci. Ukáž mu to vysvetlené od AI.
Chlap a logika utec... Kto ma dbat na to, aby decka chytali spravne vzory, technicke zmyslanie, elementarnu logiku, ked tatko da vrele do chladnicky? Co si to myli zo sokovym zmrazenim? Minule sa hadali chlapi, jeden kupil rost a lamela sa zlomila, lebo bola 3* nadpojena v dlzke, teda v 180cm 90+45+45...a jeden mudrc, ze je tak je to spravne a pevne, jeden kus laty 180 vcelku nie je pevnejsi... Nuz aj ti chlali uz nie su to, co byvali, vojencina mala nieco do seba. 🍄
@minenkaa tak napríklad nám sa minule pokazila vákuuovo balená neotvorená saláma kvôli tomu. Dali sme hrniec dnu, lebo sme šli na zvyšok dňa preč a malo byť teplo, bála som sa, aby polievka nezkysla. Nuž, tak sa pokazila saláma a zdá sa mi, že aj bryndza v záruke. Proste kým to chladničk vykryje nazad do normálu, je v tej chladničke teplejšie a nie všetky potraviny to zvládnu.
@mauduska ako potom zvládajú potraviny presun domov a tie desiate v tých taškách
Nie ,nič sa nepokazí
Kým by som v tomto teple počkala až hrniec vychladne, rovno budem mať pokazené jedlo, dávam do chladničky tiež teplé, ale nie horúce, a keď chcem schladiť hodín hrniec do umývadla zo studenou vodou a vyriešené, navarené jedlo sa odporúča dávať do dvoch hodín do chladničky!!!
Chladím v umývadle a priebežne dopúšťam studenú vodou, nikdy by som nedala teplé jedlo do chladničky to zdravý rozum nedovolí.
@mauduska ako potom zvládajú potraviny presun domov a tie desiate v tých taškách
Nie ,nič sa nepokazí
@minenkaa presne, kym sme mali staru chladnicku tak sa zvykli pokazit. Odkedy mame novu tak aa nepokziilo este nic, sakamy a syry mame v extra chladnej zasuvke. Kludne mozem dat horuce jedlo dnu. Robim to ak vecer nieco dovarim. Pockam aby to nebolo vriace a ide do chladnicky. To iste cez vikend, naobedujeme sa a zvysok ide do chladnicky.
@anonym_autor kto ma HIT tak vie preco. Davam do chladnicky po hodine ak sa dovari. Rodicia kludne aj 5 hodin vonku ...cudujem sa ze este nemali hnacko-grcacku z toho.

@anonym_autor ak tebe neverí, navrhni mu, nech sa opýta AI, aký má na to názor