Prečo je dôležité preosievať múku pri pečení?
Ahojte, začínam viac piecť a narazila som na jednu vec, pri ktorej neviem, či je naozaj potrebná 🙂
V receptoch často píšu, že treba preosiať múku. Úprimne, doteraz som ju vždy len nasypala z balenia a nijako neriešila 😅
Je v tom naozaj taký rozdiel, alebo je to skôr zvyk z čias, keď múka nebola taká kvalitná ako dnes? Preosievate ju vždy alebo len pri niektorých receptoch? Mám doma iba také malé sitko na čaj, nechce sa mi kupovať ďalšiu vec do kuchyne.
Muka je kyprejsia, zachytis na sitku ak su tam nejake potvory. Po pravde preosievam muku len na piskoty aj to len preto, ze do sitka nasypem aj kypriaci prasok a lepsie sa premiesa
Ak všetko len mixujem dokopy napríklad v nejakom hrnčekovom koláči, tak nepreosievam, ale napríklad do tortovych korpusov preosievam, ľahšie sa mi potom zapracuje bez potreby toľkého miešania a cesto zostava vzdušnejšie
@anonym_autor aj kvoli prevzdusneniu
Preosievanie je zbytocnost. Rovnako ako "suche ingrediencie zmiesame zvlast a mokre ingrediencie zvlaast"
@anonym_7b114d fuj to kde predavaju takú múku
Našla si už mimozemšťana?Bol aj vo vesmírnej lodi?
@minenkaa muciare, potemniky alebo mole si zvycajne domov donesies z obchodu, najcastejsie v muke a krupici. Zas na druhej strane, troska bielkovin navyse este nikoho nezabilo, takze netreba to brat az tak tragicky
@minenkaa muciare, potemniky alebo mole si zvycajne domov donesies z obchodu, najcastejsie v muke a krupici. Zas na druhej strane, troska bielkovin navyse este nikoho nezabilo, takze netreba to brat az tak tragicky
@anonym_ccfc63 ja som môžem povedať 20rokov nemala v múke chrobáka
@anonym_7b114d fuj to kde predavaju takú múku
Našla si už mimozemšťana?Bol aj vo vesmírnej lodi?
@minenkaa bol , praveze nasla, odvtedy len preosievam...
@anonym_autor Kedysi to mozno bolo aj kvoli cervikom, ale podla mna je to aj kvoli hrudkam. Hlavne ako sa pise vyssie, pri tortovych korpusoch, kde ide hladka muka. Raz som nepreosiala a olutovala som, spravili sa mi hrudky a potom som to cele musela dlhsie spracovavat, kym to nebolo hladke.
@anonym_autor ako pisu hore...ale ja nepreosievam pokial to nie je nevyhnutne rozbit hrudky a pod.

V muke je bordel. A ked ju preosejes, ani hrudky nemas.