Pridajte overené recepty na chutné koláče bez cukru
Ahojte.viem ,že na nete je toho kopec,ale hľadám niečo overené čo vám chutí.
Keby som mala na myslí slaný koláč ,tak sa pýtam na slaný koláč.hladam koláč, kde sa nepoužije cukor a ani žiadna náhrada cukru,ale napr.banany alebo ďatle
Keby som mala na myslí slaný koláč ,tak sa pýtam na slaný koláč.hladam koláč, kde sa nepoužije cukor a ani žiadna náhrada cukru,ale napr.banany alebo ďatle
@esther100 ja som robievala kedysi taky koláč kde išli banány a ani zrnko cukru. Ale po 3tom raze uz som tam davala aspon med do ceta lebo to bolo fakt plané a decka to ani jest nechceli. Nestačili tie banány, nebolo to ani trocha sladké. Inak ten koláč bol fakt výborný. Ja neznášam koláče typu bublanina a piskotove cesto. Tak som robila takýto aky píšem a dobrý bol.
To, že tam nedáš cukor, nepomôže, ak tam bude ovocie, v ktorom je cukru habadej. A to ešte nespomínam tuky. Sú len 2 možnosti: hocijaký koláč a žiadny koláč. Ak chces piecť a nenapchat sa, musíš rýchlo porozdavat. To ťa o chvíľu prejde, keď zistíš, že vlastne rozdavas peniaze. Na slávnosti musíš upiecť "normálne", inak to bude pôsobiť strašne.
@esther100
https://fitshaker.sk/zdravy-rychly-kolac-s-bana...
Je tu trstinový ale môže sa dať med alebo nič... Ja dávam 3 banány do cesta, namiesto 2 a trošku medu.
Ja sladim s agave, inak nesladky kolac je k nicomu. Mam recept na kolac s bananom, ale tiez tam ide med, orechy. Skusila som aj uplne bez osladenia, ale, to nikto nechcel, ani ja 🙈🤣
Este robievam avokadovy puding, tam by mozno med nemusel, ak by boli banany prezrete
Bez štipky cukru či inej náhrady robím tekvicové muffiny a nepečené mrkvivé gule s datlami či figami.
To, že tam nedáš cukor, nepomôže, ak tam bude ovocie, v ktorom je cukru habadej. A to ešte nespomínam tuky. Sú len 2 možnosti: hocijaký koláč a žiadny koláč. Ak chces piecť a nenapchat sa, musíš rýchlo porozdavat. To ťa o chvíľu prejde, keď zistíš, že vlastne rozdavas peniaze. Na slávnosti musíš upiecť "normálne", inak to bude pôsobiť strašne.
@aurelia2000 je obrovsky rozdiel pouzit napr.300g bananov a 150g cukru
Kolac neviem, ale poznam zmrzlinu... 3-4 fakt prezrete banany pokrajat a dat zmrazit
Potom rozmixovat banany plus slahackova smotana alebo pol na pol biely Jogurt a smotana. Ked chxes mozes na ochutenie pridat este nejake ine naj mrazene ovocie.. vysledok nie je nejak sladky, ale staci v podstate. Kto chce prida cukor alebo zmrzlinu pokvape este cimsi
Funguje aj vegan verzia
@esther100 táto gaštanová torta je chutná, ale nenapísala si či ide o diabetika, alebo treba fit recept kvôli chudnutiu, tak táto torta fit nie je, ale chutná je:
https://www.mimibazar.sk/recept/40301/gastanova...
@aurelia2000 je obrovsky rozdiel pouzit napr.300g bananov a 150g cukru
@anonym_fde711 no to je, hlavne preto, ze ak by si chcela dosiahnut sladkost ako pri 150g cukru tak tych bananov musis pridat 1kg
tento je výborný, stéviu som nedávala (Jeme zdravo má viacero dobrých receptov pre diabetikov):
https://mandimu.sk/blogs/recepty/rolada-s-lesny...
Na insta je mama_s_cukrovkou tam som chodila v začiatkoch na inšpiráciu.
https://www.mjandhungryman.com/date-walnut-cake...
Tento s datlami je super. Aj sýty
@anonym_fde711 no to je, hlavne preto, ze ak by si chcela dosiahnut sladkost ako pri 150g cukru tak tych bananov musis pridat 1kg
@anonym_372c04 no to nie,bezne robím z 3 bananov kolac a je to dostacujuce,jedine ze potrebujes ,aby sa ti huba lepila od toho cukru,tak ano,vtedy je to malo.
@esther100 ja som robievala kedysi taky koláč kde išli banány a ani zrnko cukru. Ale po 3tom raze uz som tam davala aspon med do ceta lebo to bolo fakt plané a decka to ani jest nechceli. Nestačili tie banány, nebolo to ani trocha sladké. Inak ten koláč bol fakt výborný. Ja neznášam koláče typu bublanina a piskotove cesto. Tak som robila takýto aky píšem a dobrý bol.
@zojazoja a recept máš?
Ďakujem.nieco skúsim,lebo dokola robím len dva recepty
@esther100 ja točím dookola tieto 3 rýchle a chutné recepty 🙂

Myslis slany kolac? Lebo klasicky kolac bez sladidla potom nie je kolac...
Ci moze byt nahrada krystalovehk cukru?