icon

Varíte denne bez toho, aby vás to psychicky ničilo?

Včera o 08:38

Žienky moje, ja fakt neviem, či som mimo ja, alebo či sa tu len strašne klameme. Stále čítam, ako niektoré píšu, že varia každý deň čerstvé jedlo, raňajky, obed, večera, všetko domáce, bio, teplé, s láskou, a ja si pri tom len hovorím, že kedy preboha. Ja keď som skúšala variť denne, bola som večer totálne hotová, nervózna, hladná, deti mi skákali po hlave a muž sa pýtal, čo bude jesť. Potom som si jedného dňa povedala dosť, navarila som veľký hrniec na tri dni, niekedy to vyjde aj na štvrtý, a svet sa nezrútil. Deti sú najedené, nikto neumrel, a ja mám konečne hlavu trochu v pohode. Úprimne, niekedy mám pocit, že to denné varenie je skôr o tom, aby sme si dokázali, aké sme dobré mamy, než o tom, čo tie deti reálne potrebujú. Lebo keď som stála každý deň pri sporáku, bola som protivná a unavená, a to mi nepríde ako veľká láska. Teraz keď dojedáme tretí deň to isté, mám čas si s nimi sadnúť, porozprávať sa, alebo si aspoň v pokoji vypiť kávu. Fakt ma zaujíma, či niekto naozaj denne varí bez toho, aby ho to psychicky ničilo, alebo sa len hráme na dokonalosť a v skutočnosti tiež vyťahujeme z chladničky krabičky.

Strana
z3
simca06022011
Včera o 12:06

Inak ako pisete, vonku sa uz malokde da dobre najest a podla mna, hlavne primerane cenovo.. proste ak mame teraz ist traja sa naozaj dobre najest, tak to je tak 60+EUR, iba za jedlo, uplne bezne. Takze aj to je motivacia, radsej riadne navarit doma :DD

terezia74
Včera o 12:12

@anonym_autor áno

anonym_1a2522
Včera o 12:21

No tak ja som asi exot, ale rozhodne kazdy den nevarim - chodim totiz do prace, kde travim dni, takze pubertalne dieta ma navarene na 2-3 dni dopredu, ked sa nestihne alebo nechce, tak funguje donaska (nestoji to 60 ale 10 eur), alebo si navari cestoviny sam, muz tak isto ako ja ma obed v praci alebo si uvari alebo objedna - nie je digitalny 🙂 Tie, co tu denne otrocite tak mate moj udiv (nie obdiv), potom sa necudujte, ze ste uvanene, prepracovane a sex je pre vas luxus na ktory nemate energiu 🙏

abbey1
Včera o 12:43
@anonym_1a2522

No tak ja som asi exot, ale rozhodne kazdy den nevarim - chodim totiz do prace, kde travim dni, takze pubertalne dieta ma navarene na 2-3 dni dopredu, ked sa nestihne alebo nechce, tak funguje donaska (nestoji to 60 ale 10 eur), alebo si navari cestoviny sam, muz tak isto ako ja ma obed v praci alebo si uvari alebo objedna - nie je digitalny 🙂 Tie, co tu denne otrocite tak mate moj udiv (nie obdiv), potom sa necudujte, ze ste uvanene, prepracovane a sex je pre vas luxus na ktory nemate energiu 🙏

@anonym_1a2522 Povedal kto, že sme prepracované a unavené?

petagal
Včera o 13:01

Ja nenávidím varenie, ale musím, to ako sa hovorí, odriekaného chleba najväčší krajec. Riešim to tak, že varím na dva tri dni, obmieňam napr. inú prílohu k mäsu alebo inú polievku, takže v podstate je stále iný obed. Najlepšie dni sú, keď má muž dennú a nemusím variť na druhý deň obed 🙂 ale ja nie som gurmán, ja nemám pôžitok ani z jedenia, preto mi nevadí jesť viac dní po sebe po isté.
Keby tu niektorá z tých, čo sa vychvaľujú, ako ich to baví, chcela navariť aj mne, nenahnevám sa. Ja prídem na oplátku upratať. To je aktivita, ktorá baví zas mňa 🙂

anonym_9138e5
Včera o 13:19

Varim denne. Fakt denne. Polievku aj druhy chod. Niekedy ma to velmi bavi a niekedy priserne serie. Niekedy varim rezignovana. Varim lebo mam clena rodiny s alergiami a pod. Roky vstavam zavcas rana za zory…a idem ako motorova pila, potom sup do roboty. Vekom zacinam byt vypluta ale zaroven som na vysokej urovni organizacie varenia.
Priority mam dane okolnostami ale vcelku s tym zijem v pohode.😅

anonym_c9480e
Včera o 13:38

ja takmer vobec nevarim, to neustale umyvanie riadu ma nebavi, ale liecim sa na depresiu, tazko povedat, ci bez nej by ma to bavilo

majlo1234
Včera o 13:56

Ja varim rada, ale co ma serie, je nekonecne mnozstvo apinaveho riadu. Z ranajok, obeda, vecere a pomedzi to este dvesto poharov na vodu😀😩

mooonika1975
Včera o 14:12

@anonym_autor ja neviem, čo varis, ale keď boli deti menšie tak sa varilo každý den, proste je to o zvyku, a o nastavení, ja by som dieťaťu nedala štvordňové jedlo ani omylom. A z krabičky by som ani ja nejedla, nie ešte detom dávala, za mňa je jedlo extrémne dôležité, teda čo jeme. Za hodinu som uvalila obed vždy, tak sviečkovú sme nejedli, aby sme ju varili dve hodiny . Zeleninu a kuracie

tykat
Včera o 14:59

@anonym_autor ja napr. milujem varenie, pre mňa to je úplne skvelý pocit, ja si pri tom naozaj oddýchnem. Fakt, nerada vymýšľam čo variť, ale keď si rodina vymyslí tak varím aj dva chody naraz. Môj sen bol byť kuchárka ale bohužiaľ som sa príliš dobre učila a rodičia o tom nechceli ani počuť (za čo im ďakujem).
Ale zase neznášam upratovanie a žehlenie.

anonym_390efc
Včera o 15:08
@tykat

@anonym_autor ja napr. milujem varenie, pre mňa to je úplne skvelý pocit, ja si pri tom naozaj oddýchnem. Fakt, nerada vymýšľam čo variť, ale keď si rodina vymyslí tak varím aj dva chody naraz. Môj sen bol byť kuchárka ale bohužiaľ som sa príliš dobre učila a rodičia o tom nechceli ani počuť (za čo im ďakujem).
Ale zase neznášam upratovanie a žehlenie.

@tykat mna to praveze bavi, ja som milovela pracu v kuchyni len teplo tam moc bolo

sazumak
Včera o 16:36
@anonym_d9e879

@anonym_autor píšeš o ženách na materských a rodičovských dovolenkách? Lebo ženy chodiace do práce asi nevyvárajú ranajky, obedy a večere, cez obed sú v práci😉

@anonym_d9e879 Ale varia, po večeroch🙈 U nás majú všetci rôzne intoleracie, plus histamínová, takže po práci sa všetci striedame a denne varíme polievku aj druhé jedlo. Niekedy aj dvojmo, keďže pri histamínovej sa nemôžu jesť rôzne potraviny. Predškoláčke chystáme komplet na celý deň jedlo do škôlky.

anonym_9138e5
Včera o 18:44
@tiezjedna

@anonym_autor ja zase nechápem, čo je na tom také vyčerpávajúce🙈 pre mňa je jediným "problémom" spojeným s každodenným varením vymyslieť, čo to bude😉 Neviem si predstaviť, že by sme jedli to isté jedlo 3-4 dni, to by som ani sama nedokázala urobiť...😨 Max 2, aj to výnimočne. Varím teda v týždni večere, cez víkend obedy + večere (väčšinou sa dojedá obed), a pokiaľ si nevymyslím nejakú extra náročnú hovadinu, tak do hodinky mám hotovo🐧

@tiezjedna, vycerpavajuce je napr. to, ze vstavam 4:30 pripadne luxusne 5:00 aj tak idem do roboty 7:10 s odretymi usami. Uvarim polievku, druhe jedlo, ranne kase 2-3 druhy ( nie instantne), pripravim desiatu napr. avokadove toasty s vajickami. Z istych dovodov vsetko musi byt cerstve. A na seba si tiez potrpim, tak idem upravena, to tiez vyzaduje cas a plus vencenie. V robote sa nemozem flakat…

marca12
Včera o 18:57

@anonym_autor Ti,co to robia ich to bavi a naplna. Zapaju deti,maju z toho velku rodinnu udalost. Mna denne varenie nebavi. Vacsinou varim na 2 dni. Volakedy ma to bavilo,vyzivala som sa v tom. Dnes uz len predstava,ze mam ist varit,ma nici psychicky.

domculik
Včera o 19:10

@anonym_autor Ale vsak jasne ze je super si navarit na viac dni. Koho to bavi, nech si vari kazdy den, ale ver tomu, ze je to na ukor inych veci, lebo vsetko chce svoj cas. Ja teda varim tiez na 2-3 dni, lebo mam priority niekde inde, nie stale stat za platnou ☺️.

tetapetra
Včera o 19:21

Až tak mi nešibe

moony99
Včera o 19:21

@anonym_autor ano varím každý deň, čerstvé, nemám rada prihrievané jedlá, a už vôbec nie 2-3 dni jesť to isté. robím to tak roky, a ked byvala u mna strašia dcera,varila som aj 2 druhy. Pre mňa je to normálne, nejdem sa z toho psychicky zrútiť.

zuzana76
Včera o 19:25
@dundulica

ja varím skoro každý deň, najhoršie na tom je je vymyslieť čo, ale radšej 3 x variť ako si 1 x umyť vlasy😀

@dundulica chcela by som mat tie vlasy 😉

zuzana76
Včera o 19:29

V skole sa stravuje len jeden syn, muz obcas v restike, ja a mladsi syn doma (celiakia), ci chcem, ci nie, musim navarit. Navyse mne sucha strava nechuti. Varim takmer kazdy den, obcas zostane z predchadzajuceho dna. Najhorsie je vymysliet, ze co, inak ti nie je take strasne. Obcas navari aj muz, ten skor cez vikend, resp posledne obdobie vari takmer vylucne on cez vikend. Ja to beriem ako investuciu do deti, lespie navarene a cerstve a zdrave, ako blbosti.

dory11
Včera o 20:28

@anonym_autor pozri sú dni keď varím každý deň sú dni keď máme každý druhý deň sú dni keď varím ráno si dni keď varím na obed alebo večeru hlavne ak je tak že ostalo z predošlého dňa jedli má obed na varím večer čerstvé ale ja varenie zbožňujem a mne je to určitú druh psychohygienu ako pre niekoho ísť na vlasy nechty do salónu pre mňa je to varenie a pečenie a dokážem pri Tom vypnúť ..tak že je to podľa mám na každom ako uzná za vhodné zamna neje zle variť ani každý deň ani variť do krabičiek

elzu
Včera o 20:36

Vari tak ze 70% muj muz.
Ja, kdyz varim, a jako ze me to fakt prudce nebavi,
tak s Thermomixem 😂

dahliaa
Včera o 20:49

Vařím téměř každý den. Často i 2x denně (zvlášť pro děti - nechodí ve škole na obědy a manžela) a sem tam něco upeču sladkého. + Dělám všem snídaně a svačiny. Do práce tedy nechodím. Jsem v domácnosti a nijak mi to vaření nevadí. Jsou dny, kdy se mi moc nechce a vymyslím něco rychlého, ale někdy se mi naopak chce a vyvařuji klidně 3 hodiny. 🙂

anonym_f5fd22
Včera o 21:06

@anonym_autor nevarim každý deň, nevidím v tom zmysel. Navyše babky nabalia 😁👌

tiezjedna
Včera o 21:44
@anonym_9138e5

@tiezjedna, vycerpavajuce je napr. to, ze vstavam 4:30 pripadne luxusne 5:00 aj tak idem do roboty 7:10 s odretymi usami. Uvarim polievku, druhe jedlo, ranne kase 2-3 druhy ( nie instantne), pripravim desiatu napr. avokadove toasty s vajickami. Z istych dovodov vsetko musi byt cerstve. A na seba si tiez potrpim, tak idem upravena, to tiez vyzaduje cas a plus vencenie. V robote sa nemozem flakat…

@anonym_9138e5 prečo varíš polievku aj hlavné jedlo? Vy sa cez deň stravujete doma? A dve-tri kaše sú tiež treba??

betulinka1
Včera o 21:51

@anonym_autor mna to nebavi ale nechcem aby jedli chleba so šunkou na veceru. Naucila som sa varit vazne rychlovky cez tyzden. Som max 15 minut v kuchyni. Vacsinou pri uceni s detmi. Niekedy nieco vymysli muz, niekedy sa objedna. Ale vazne netreba v kuchyni travit cele dni a mas navarene.

anonym_17b993
Včera o 21:52

U nas sa vari kazdy den, ale vo vacsine pripadov nie ja 🙂 a to som na rodicovskej s malym. Partnera to bavi, vie navarit rychlo a dobre. Teraz v noci este naklada domace kimchi 🙂 Uz do vztahu sme sli s tym, ze mna to nebavi a jeho ano a tak to aj ostalo po narodeni deti. Najmensiemu varime kazdy den cerstve, my si pre seba kludne navarime velky hrniec na 2-3 dni. Ale u nas sa v pohode najdu aj polotovary, mrazena pizza, hranolky, rybie prsty.. Podla mna tema varenia je velmi individualna a uz davno neplati, ze hodnota zeny je rovna mnozstvu navarenycb chodov..

fairyy
Včera o 21:53

@anonym_autor ano varim denne aj viackrat...aj peciem domace chleby a tak...ale mna to bavi 🫣 ja viem cudne ... a nie nepoznam osobne okrem mojho muza, ktoreho to tiez bavi, nikoho kto by to tak mal...zato u nas kedze sme dvaja je furt nieco nove navarene /napecene niekolkokrat denne(prosim nepredstavovat si velke hrnce zvacsa varime presne porcie)... plus obaja sme perma HO takze ano varime aj pocas dna ak to situacia dovoli

Strana
z3