icon

Zohrievanie jedla v mikrovlnke: Používate poklop?

Dnes o 06:21

Prosím vás, používate pri zohrievaní jedla v mikrovlnke poklop?
Ja ho doma dávam skoro vždy, hlavne pri omáčkach, polievke alebo cestovinách. Nechcem potom utierať celú mikrovlnku, keď niečo prskne. Lenže u nás doma to niektorí berú ako zbytočnosť - vraj sa to zohrieva horšie, jedlo je potom také sparené a aj tak sa to dá raz za čas utrieť. Mne zas príde jednoduchšie umyť jeden poklop ako drhnúť steny mikrovlnky. Ale možno som si z toho spravila pravidlo, ktoré ostatní vôbec neriešia.
Zohrievate pod poklopom, alebo to dávate do mikrovlnky len tak?

Strana
z2
btus
Dnes o 06:22

nie

yellowunicorn
Dnes o 06:25

@anonym_autor pod poklopom

anonym_f2a9dd
Dnes o 06:32

Ak je poklop zo skla, tak ok, zo skla sa pod mikrovlnami nic neuvolnuje. Ale ak je plastovy ... tak je to naozaj zbytocnost.

anonym_3e1fdc
Dnes o 06:34

@anonym_autor Zohrievam pod poklopom,syn tiež/keď nezabudne/

marusiao
Dnes o 06:34

pod poklopom

1sally12
Dnes o 06:35

Áno, vždy👍skôr partnerovi to musím stále pripomínať

autor
Dnes o 06:43
@anonym_f2a9dd

Ak je poklop zo skla, tak ok, zo skla sa pod mikrovlnami nic neuvolnuje. Ale ak je plastovy ... tak je to naozaj zbytocnost.

@anonym_f2a9dd Je plastový.

anonym_f2a9dd
Dnes o 06:50
@anonym_autor

@anonym_f2a9dd Je plastový.

@anonym_autor Do mikrovlnky davam iba sklo alebo porcelan. Nic ine. Ziadne plasty. Kto chce, nech si da, co chce. Jeho zdravie.
--------------------------------
Přehled od AI
Zohrievanie plastu v mikrovlnke môže byť škodlivé. Pri zahriatí sa z mnohých plastových obalov uvoľňujú chemikálie, ako napríklad bisfenol A (BPA) a ftaláty, ktoré pôsobia ako hormonálne disruptory. Taktiež sa môžu uvoľňovať milióny mikroplastov a nanoplastov, ktoré sa dostávajú priamo do jedla. [1, 2, 3, 4]
Pre minimalizáciu zdravotných rizík odborníci odporúčajú dodržiavať nasledovné zásady:
Vždy skontrolujte symbol recyklácie na obale. Na ohrev používajte iba nádoby výslovne označené ako vhodné do mikrovlnnej rúry.
Ak používate plastové krabičky, uistite sa, že sú bezpečné (často označené symbolom vlnoviek alebo slovom microwave safe).
Úplne sa vyhnite jednorazovým plastom z donášok, polystyrénovým obalom a plastovým vreckám, ktoré na ohrev nie sú určené.
Najbezpečnejšou alternatívou je preložiť jedlo pred ohrevom na sklenený alebo keramický tanier

titla
Dnes o 06:51

Pod poklopom. A zohrievame tak obaja. A ked nahodou nieco potecie, oprska, tak ten, co prave ohrieval to po sebe utrie.
Ak clen domacnosti preferuje ohrievat jedlo bez poklopu o.k., ale za podmienky, ze mikrovlnku po sebe HNED umyje a nie, ze "potom sa to umyje." Minimalne u nas doma Sato znamena mna.

anonym_3e1fdc
Dnes o 06:57
@anonym_f2a9dd

@anonym_autor Do mikrovlnky davam iba sklo alebo porcelan. Nic ine. Ziadne plasty. Kto chce, nech si da, co chce. Jeho zdravie.
--------------------------------
Přehled od AI
Zohrievanie plastu v mikrovlnke môže byť škodlivé. Pri zahriatí sa z mnohých plastových obalov uvoľňujú chemikálie, ako napríklad bisfenol A (BPA) a ftaláty, ktoré pôsobia ako hormonálne disruptory. Taktiež sa môžu uvoľňovať milióny mikroplastov a nanoplastov, ktoré sa dostávajú priamo do jedla. [1, 2, 3, 4]
Pre minimalizáciu zdravotných rizík odborníci odporúčajú dodržiavať nasledovné zásady:
Vždy skontrolujte symbol recyklácie na obale. Na ohrev používajte iba nádoby výslovne označené ako vhodné do mikrovlnnej rúry.
Ak používate plastové krabičky, uistite sa, že sú bezpečné (často označené symbolom vlnoviek alebo slovom microwave safe).
Úplne sa vyhnite jednorazovým plastom z donášok, polystyrénovým obalom a plastovým vreckám, ktoré na ohrev nie sú určené.
Najbezpečnejšou alternatívou je preložiť jedlo pred ohrevom na sklenený alebo keramický tanier

@anonym_f2a9dd Co s riadom, ktorý je z plastu a je určený na varenie v mikrovlnke

anonym_f2a9dd
Dnes o 07:03
@anonym_3e1fdc

@anonym_f2a9dd Co s riadom, ktorý je z plastu a je určený na varenie v mikrovlnke

@anonym_3e1fdc Ty veris zlozeniu na tom plaste, ktory pochadza z Ciny? Ved aj azbest mali vsetci radi, kym sa nezistilo, ze je rakovinotvorny. Bud dam skleneny poklop, alebo ziadny. Nemam chut jest jedlo s prichutou chemickeho koktejlu. Netvrdim, ze mam urcite pravdu, ale spavam pokojnejsie.

anonym_c57f05

@anonym_autor pod poklopom

lukbe

Ano.

lukbe
Dnes o 07:08
@anonym_f2a9dd

@anonym_f2a9dd máš link na poklop zo skla? Našlo.mi len plastové.

anonym_3e1fdc
Dnes o 07:12
@anonym_f2a9dd

@anonym_3e1fdc Ty veris zlozeniu na tom plaste, ktory pochadza z Ciny? Ved aj azbest mali vsetci radi, kym sa nezistilo, ze je rakovinotvorny. Bud dam skleneny poklop, alebo ziadny. Nemam chut jest jedlo s prichutou chemickeho koktejlu. Netvrdim, ze mam urcite pravdu, ale spavam pokojnejsie.

@anonym_f2a9dd Ja som sa pýtala na plastový riad určený na varenie,nie na poklop

anonym_f3f4d4
Dnes o 07:16
@anonym_3e1fdc

@anonym_3e1fdc s riadom nič, pretoze varenie v mikrovlnke ? snad nikto pricetný si ,,nevari,, v mikrovlnke

anonym_f2a9dd
Dnes o 07:16
@anonym_3e1fdc

@anonym_f2a9dd Ja som sa pýtala na plastový riad určený na varenie,nie na poklop

@anonym_3e1fdc Ja osobne nikdy ziaden plast v mikrovlnke, jedine sklo. Ale to je moj nazor, kazdy si urobi, ako mu je lepsie.

anonym_3e1fdc
Dnes o 07:24
@anonym_f3f4d4

@anonym_3e1fdc s riadom nič, pretoze varenie v mikrovlnke ? snad nikto pricetný si ,,nevari,, v mikrovlnke

@anonym_f3f4d4 Tak po svete chodí veľa nepríčetných ,ľudí, keďže istá nemenovaná firma zarobila predajom rôznych, prevažne plastových riadov a pomocok v kuchyni/aj riadov na varenie/, zarobila obrovské peniaze.Predavala ich po celom svete

anonym_f3f4d4
Dnes o 07:26
@anonym_3e1fdc

@anonym_f3f4d4 Tak po svete chodí veľa nepríčetných ,ľudí, keďže istá nemenovaná firma zarobila predajom rôznych, prevažne plastových riadov a pomocok v kuchyni/aj riadov na varenie/, zarobila obrovské peniaze.Predavala ich po celom svete

@anonym_3e1fdc ano viem, zasla som nad tým plastovým riadom a tými cenami, ktore ludia platili za obycajný plast

anonym_3e1fdc
Dnes o 07:26
@anonym_f2a9dd

@anonym_3e1fdc Ja osobne nikdy ziaden plast v mikrovlnke, jedine sklo. Ale to je moj nazor, kazdy si urobi, ako mu je lepsie.

@anonym_f2a9dd Nikomu neberiem jeho názor, len sa pýtam, že ako sa po celom svete mohla predávať značka plastového riadu na varenie, keď je to také nebezpečné

amalka07
Dnes o 07:27

Ja mám asi čarovnú mikrovlnku ale nikdy v živote sme doma nezohrievali pod poklopy a čuduj sa svete mikrovlnku máme oprskanú len absolútne výnimočne raz za uhorský rok

anonym_3e1fdc
Dnes o 07:30
@anonym_f3f4d4

@anonym_3e1fdc ano viem, zasla som nad tým plastovým riadom a tými cenami, ktore ludia platili za obycajný plast

@anonym_f3f4d4 Predajca tvrdil,ze nie je to obyčajný plast.S riadom na varenie od nich nemám skúsenosť,ale mám niektoré iné veľmi kvalitne pomôcky do kuchyne.O tých nemôžem povedať, že su nekvalitné, či boli zbytočne drahé

babababka
Dnes o 07:39

nikdy.

anonym_082c00
Dnes o 08:02

@anonym_autor nie ani netuším,kde ho mám, vlastne či ho mám. Niekedy prejdú celé dni že není zapnutá. Napr polievka, mäso v omačkou, keď mám zohrievať pre piatich po jednom tanieri to trvá 10 a viac min na indukcií mám oveľa skôr

anonym_2bf406
Dnes o 08:08

Bez poklopu, toto vobec neriesim.

cyberk
Dnes o 08:23

Ked si spomeniem dam poklop 🙂 plast neriesim, moj oblubeny tanier do mikrovlnky, ktory pouzivam na ranajky/vecere je z plastu. V dnesnej dobe je skodlive vsetko, uz aj dychat 😂

anonym_0122bd
Dnes o 08:24

K nasej bol len plastovy poklop a v plastoch nic nezohrievam takze nepouzivam. Ale tak mikrovlnku u nas pouzivame mozno raz za mesiac, nejako nevieme jej dat castejsie vyuzitie a pride mi viac menej ako zbytocny spotrebic v domacnosti takze nevadi mi ju umyt ked treba

katkazatka
Dnes o 08:31
@anonym_3e1fdc

@anonym_f2a9dd zohrievanie v plaste sa rozumie to, keď je jedlo v plastovej dóze. Nie poklop, ktorý sa jedla ani nedotýka. Samozrejme, že v plastových dozách nezohrievam, ale poklop vždy použijem.
@anonym_3e1fdc plastový riad určený na varenie je oxymoron. Firma predajom tohto riadu zbohatnúť mohla, pretože na svete je veľmi veľa ľudí, ktorí nerozmýšľajú.

anonym_f6b699
Dnes o 08:33

pouzivam

anonym_01e9f6
Dnes o 09:13

@anonym_autor nie, ani nemám poklop... 😎

Strana
z2