Zohrievanie jedla v mikrovlnke: Používate poklop?
Prosím vás, používate pri zohrievaní jedla v mikrovlnke poklop?
Ja ho doma dávam skoro vždy, hlavne pri omáčkach, polievke alebo cestovinách. Nechcem potom utierať celú mikrovlnku, keď niečo prskne. Lenže u nás doma to niektorí berú ako zbytočnosť - vraj sa to zohrieva horšie, jedlo je potom také sparené a aj tak sa to dá raz za čas utrieť. Mne zas príde jednoduchšie umyť jeden poklop ako drhnúť steny mikrovlnky. Ale možno som si z toho spravila pravidlo, ktoré ostatní vôbec neriešia.
Zohrievate pod poklopom, alebo to dávate do mikrovlnky len tak?
@anonym_autor ten jeden co to povazoval za zbytocnost par krat dostal za ulohu umyt mikrovlnku po tom co ju oprskal pri zohrievani a uz to zbytocnost nie je
@katkazatka Keďže nemám s takým riadom skúsenosť,neviem posúdiť.Vzhladom na to, že firma úspešne roky fungovala aj v USA,kde sa ľudia radi súdia, neviem,ci bola preukázaná škodlivost riadov na varenie od nemenovanej firmy.
@anonym_3e1fdc škodlivosť konkrétnych riadov by podľa mňa nikto netestoval. Avšak je dávno známe, že pri vyšších teplotách sa z plastov uvoľňujú ftaláty. Nemyslím si že plast danej firmy by bol nejaký super, ktorý by toto nerobil.
U cigariet he známe, že sú škodlivé, sú na to aj testy, výskumy a dáta. A tiež sa veselo predávajú ďalej. Ja by som napríklad nikdy nepiekla v silikónových formách, tiež to podľa mňa nie je zdravé.
@anonym_3e1fdc škodlivosť konkrétnych riadov by podľa mňa nikto netestoval. Avšak je dávno známe, že pri vyšších teplotách sa z plastov uvoľňujú ftaláty. Nemyslím si že plast danej firmy by bol nejaký super, ktorý by toto nerobil.
U cigariet he známe, že sú škodlivé, sú na to aj testy, výskumy a dáta. A tiež sa veselo predávajú ďalej. Ja by som napríklad nikdy nepiekla v silikónových formách, tiež to podľa mňa nie je zdravé.
@katkazatka Keď už uvadzas ako príklad cigarety,tak tabakové spoločnosti boli žalované a v USA s úspechom.U nich nemusí dokazovať škodlivosť niečoho vyslovene nejaký skúšobný a testovací štátny inštitút.Netvrdim,ze to je dôkaz, že spomínaný riad je neskodlivy,ale zároveň keby boli nejaké testy /štúdie, predpokladám, že v krajine,kde je v móde súdiť sa, určite by sa našli jedinci, ktorí by sa súdili Faktom je i to,ze nie každý plast obsahuje ftalaty a BPA,o ktorých je známe, že sa uvoľňujú z plastov a sú zdraviu škodlivé
@katkazatka Mimochodom , keď uz spomínaš silikón, teflón a jeho používanie je tiež predmetom diskusií.Samotne používanie mikrovlnky sa tiež spochybňuje...No,a ešte niekto tu spomenul bezpečnosť skla, lenže aj tam, vzhľadom na to, že sa k nám všeličo dováža z celého sveta, akú má clovek istotu, že neobsahuje napr.olovo?

@anonym_f2a9dd zohrievanie v plaste sa rozumie to, keď je jedlo v plastovej dóze. Nie poklop, ktorý sa jedla ani nedotýka. Samozrejme, že v plastových dozách nezohrievam, ale poklop vždy použijem.
@anonym_3e1fdc plastový riad určený na varenie je oxymoron. Firma predajom tohto riadu zbohatnúť mohla, pretože na svete je veľmi veľa ľudí, ktorí nerozmýšľajú.
@katkazatka Keďže nemám s takým riadom skúsenosť,neviem posúdiť.Vzhladom na to, že firma úspešne roky fungovala aj v USA,kde sa ľudia radi súdia, neviem,ci bola preukázaná škodlivost riadov na varenie od nemenovanej firmy.