Zvykli ste si na kávu bez cukru? Vaše skúsenosti.
Pamätám si, že prvé pokusy boli katastrofa. Dnes mi naopak presladená káva nechutí.
Podarilo sa vám prejsť na kávu bez cukru alebo ste to vzdali?
odjakziva pijem nesladenu, sladena mi nikdy nechutila
@anonym_autor nikdy by som nevypila kávu s cukrom
Som závislák na sladkostiach, ale kávu, ani čaj by som si nikdy v živote neosladila. jediná výnimka je med- keď som chorá. Aj vodu najradšej čistú, minerálky výlučne nesladené, inak ma toho smädí.
Ano.. prechod bol tazky, ale teraz ako som na „opacnej strane”, tak si neviem predstavit, ze by som si mala kavu alebo caj osladit. Este caj akotak medom, ale kavu vobec.
Raz mi došiel cukor v praci a odvtedy kávu s cukrom nepijem. Je to uz cez 20 rokov.
áno, dá sa na to zvyknúť, pila som kedysi s cukrom alebo medom, teraz už bez ale teda u mňa veľmi záleží aj od kávy (keď mi nechutí, že je moc horká, kyslá, tak ju nevypijem vôbec)...
@anonym_autor ano presla som na kavu bez cukru. Skus postupne uberat mnozstvo nie hned cukor vylucit.
samozrejme. teraz by som uz popravde s cukrom ani nevypila, hnusi sa mi to...vsetko je to o zvyku, caj takisto nesladim uz roky rokuce. 🙂
25 rokov nepijem s cukrom..
všetko bez cukru.
Odučila ma mama, stačilo že v čase osýpok mi robila tak sladký čaj , že odvtedy čaj a aj ostatné veci ako kávu s cukrom nepijem. Asi tak 40 r.
@anonym_autor niekedy som pila s cukrom, skoricou, mliekom...v prvom tehotenstve som si s chutou chlipla a skoro ma natiahlo, zaludok sa mi obratil. Odvtedy kavu jedine horku bez vsetkeho. MIlujem kavvovu prichut v zakuskoch, cokoladach ale kavu nevypijem ak je v nej co i len zrnko cukru.
Napríklad u nás v kancelárii každý, kto príde ako nový zamestnanec a bol zvyknutý piť sladenú kávu, sa časom odučí, lebo nás šéf nosí naozaj kvalitnú kávu a tú je škoda kaziť cukrom. Že to človeku až príde ľúto. Ale určite sú kávy, čo sa nedajú bez mlieka a cukru vypiť, lebo bez toho nie sú vôbec dobré.
Áno, pijem bez cukru.
Pijem kavu s mliekom a to mlieko ju dostatocne osladi, ze mi cukor uz nechyba
@anonym_autor
Nie. Skúšala som neraz, dostala som sa na polčajovej lyžičky. Ak si dám však omylom viac alebo osladíme 2x, keď zabudnem, nedokážem ju vypiť. Už mi je moc sladká. Vylievať. Je to extrém, keďže nemám problém zjesť celé Salko 😁🫣 ala lycicu cukru v káve nezvládnem 😁.
Bez cukru vypijem len ľadovú kávu, vtedy ok.
Mať piť normálnu kávu bez cukru, to ju piť rovno prestanem.
40 rokov pijem kávu bez cukru a cca 5 bez mlieka
nevypila by som ju uz inak ako bez mlieka a bez cukru 🙂 jednoducho mi to tak uz pekne dlho nechuti.
Dočerta to som tu fakt jediná, ktorá to skúšala postupne mesiac bez cukru a bez šance? 😆 Musím ju mať osladenu, hotovo, konečná 😂
Sladenu som pila asi iba na strednej. Odkedy som dospela, pijem bez cukru s trochou mlieka, vždy malu. A už len maximálne 2x denne. Mne sladena nechutí. To si dám radšej nanuk 😅
Dočerta to som tu fakt jediná, ktorá to skúšala postupne mesiac bez cukru a bez šance? 😆 Musím ju mať osladenu, hotovo, konečná 😂
@anonym_f039f1 tak si skús cukor postupne pomaly uberať. Nie že hneď bez, ale stále menej a menej.
Ano, pijem s napenenym mliekom. Zacala som s cukrom, ale potom som ho vyradila, lebo radsej si dam ku kave kolacik a to uz by bolo vela cukru 😁.
@anonym_f039f1 tak si skús cukor postupne pomaly uberať. Nie že hneď bez, ale stále menej a menej.
@ria_sprout No veď to som presne robila, preto píšem postupne. U mňa to nejde, čo už 😁 Pritom milujem bylinkové čaje nesladene, ale tá káva 🤷😄
@ria_sprout No veď to som presne robila, preto píšem postupne. U mňa to nejde, čo už 😁 Pritom milujem bylinkové čaje nesladene, ale tá káva 🤷😄
@anonym_f039f1 nevadí, veď ak si ho tam nedávas veľa. Alebo ho náhrad niečim zdravsim. Moja bývalá kolegyňa si dávala trocha medu.
Pekne postupne som sa k tomu prepila 😄 nesku s cukrom a mliekom som pila ešte na vysokej, potom som si kúpila automatický kávovar a už len espresso alebo lungo bez ničoho...

áno pijem všetko bez cukru, kávu aj čaj, ani vodu nesladím sirupom