Erythritol a náhrady cukru
Ahojte, pred pár týždňami som prešla zo cukru na erythrit. Pomaly som naň zvykla a včera na nete som čítala že s erythritom spájajú množstvo výskytov trombózy, srdcových infarktov, cievnych príhod atď. No a dostala som chrobáka do hlavy. Je ten erythrit fakt dobrý? Čo je teraz lepšie erythrit, či cukor či stevia? Aké náhrady cukru používate vy? Ide mi najmä o zmenu kvôli vysokému cholesterolu a nie, kávu bez cukru nebudem piť. Ďakujem vám
nemám doma ani cukor, ani náhrady, mám med ktorý používam do čaju, steviové kvapky do jogurtu (aj bez toho by sa dalo..) a čakankový sirup, keď chcem sladký tvaroh alebo cottage…
takže fakt žiadne náhrady človek k životu nepotrebuje 😏
tak si daj do kávy med 🤷♀️
@biba_18 med tiež nie je dobrý nápad, zvyšuje triglyceridy a cholesterol
@anonym_autor Čakankovy sirup , syn je diabetik, doma v podstate už ani cukor nemáme, sladim všetko týmto sirupom
@luk25 super, ďakujem veľmi pekne. A môže sa použiť aj do pečenia? Síce nepečiem moc často tak raz do mesiaca
@anonym_autor ja pouzivam Stevie...ale nie úplne všade, niekde davam trochu cukru
@anonym_autor 1/2 lyžičky denne by ťa hádam nezabilo…
@biba_18 poprosím ak nemáš radu pre mňa tak scroluj ďalej. Nechápem prečo treba komentovať ak nemáš radu k téme
@anonym_autor ja pouzivam Stevie...ale nie úplne všade, niekde davam trochu cukru
@rachel36a ďakujem, kuknem tú steviu
@anonym_autor a teraz pozerám, že to zvyšuje med máš odkiaľ?
@biba_18 áno som drbnutá, pre teba 🤦♀️
Tiež odporúčam čakankový sirup. Veľmi milo ma prekvapil.
@enmery ďakujem tak po sviatkoch kúpim
Xylitol je lepsi ako erytritol,ale treba s tym opatrne,tieto sladidla vo velkych mnozstvach sposobuju hnacky.
Muž používa cakankovy sirup, ja mám steviu - mne nevadi ta pachuť ale mužovi extremne.
Xylitol je lepsi ako erytritol,ale treba s tym opatrne,tieto sladidla vo velkych mnozstvach sposobuju hnacky.
@iwesska áno preto som ten xylit ani nekúpila, pri erythrite som nemala žiadne problémy len ma to trochu šokovalo čo všetko môže spôsobiť. Síce nedávkujem na kilá a kávu pijem len 2x denne a do čaju už nedávam nič okrem citrónu alebo pomaranč
Muž používa cakankovy sirup, ja mám steviu - mne nevadi ta pachuť ale mužovi extremne.
@anonym_307206 ta stevia má pachuť? Nevadí skúsim aj tak a potom pozriem čo je lepšie, bez vyskúšania nemožno vedieť
Trochu cukru v kave ta nezabije… ta chemia je horsia.
@simsalabim stevia, xylitol aj erytritol sú prírodné sladidlá
@anonym_307206 ta stevia má pachuť? Nevadí skúsim aj tak a potom pozriem čo je lepšie, bez vyskúšania nemožno vedieť
@anonym_autor áno takú zvláštnu, bylinkovu.
@anonym_autor si drbnutá? píšem med, steviové kvapky a čakankový sirup
@biba_18 tebe dnes asi malo svacli po hlave. Príde ti normálne niekomu pisat, ze je drbnuty?
@anonym_autor áno takú zvláštnu, bylinkovu.
@anonym_307206 tak tk radšej asi nechám 😂🙈
@biba_18 tebe dnes asi malo svacli po hlave. Príde ti normálne niekomu pisat, ze je drbnuty?
@anonym_3f9c0b ale nechaj, asi vstala so zlou nohou
Ja pouzivam cakankovy sirup, brezovy cukor, kokosovy cukor, med, melasu
@o__o med, melasu tie zvyšujú triglyceridy v krvi tym sa chcem vyhnúť. Čakankový už mám naštudovaný a zapísanú a kokosový a brezový idem naštudovať. Ďakujem
Trochu cukru v kave ta nezabije… ta chemia je horsia.
@simsalabim úprimne ja už fakt neviem, raz tak a raz tak. Čo lekár to iný názor 🙊

tak si daj do kávy med 🤷♀️