Ako prihlásiť dieťa do škôlky vo Wörgli?
Ahojte dievčatá, ako to funguje s prihlásením do škôlky. Mám si sama obehať škôlky "len tak" a vybrať si, ktorá sa mi páči, alebo do nejakej patríme? Ako to zistím? Bývame vo Wörgl. 4.februára sú už prihlášky. Jasle sa vyberajú, to som vypisovala na prihlasovacom papieri na obecnom úrade a mala som si vybrať. Je to tak isto? Mladší pôjde do jaslí a starší do školky.
@kiki68 no ide mi o to, že v meste je 5 škôlok. Niesme dedina.
@kristinuhro tak to bude nejako rozdelene a kazda ulica bude priradena k nejakej skolke. My mame skolky 3 a je presne rozdelene, ktora skolka kam spada. Starsie boli v jednej, potom doslo k inemu deleniu a prcek bol na zapise v inej skolke, v juni dosiel list, ze sa menilo delenie a sme v tej "nasej" ako boli baby...
Po zapise by ti malo prist rozhodnutie (aspon u nas je tak), kedy zacina a v ktorej skolke a kedy si mozes dohodnut schnuppertag a potom zo skolky chodi list, co si mas doniest.
@guiseppinka ahá tak asi zbytočne stresujem dopredu 😅 zápis sa robí v takom komunitnom centre, takže asi uvidím čo mi tam povedia. Je mi jasné, že iné baby by sa mi čudovali, ale ja som z tohto poriadne na nervy, že pôjdu malí "preč". Ďakujem
@kristinuhro my sme mali u najstarsej na rathause, mladsiu som riesila priamo vo skolke, lebo isla od marca... a prcek ako som pisala, siel do inej skolky na zapis.
@kristinuhro ponuknu miesto, kde je volne. Pripadne mozes mat preferenciu

@kristinuhro ak nejde o privat Kiga, tak podla Gemeinde. Tam podavas Anmeldung a dostanes odpoved. Nemozes ist do inej Gemeinde ziadat bez TP priamo v tej Gemeinde. Jedine Gemeinde moze ponuknut take riesenie v ramci ich zmluv s dalsou Gemeinde. Zisti ktore skolky spadaju pod Gemeinde, kde mas TP.