icon

Je túra na Schneeberg bezpečná pre deti?

zabka79
27. jan 2025

Ahojte, prosim je v pohode ist normalnou trasou s 10 rocnym dietatom v máji na Schneeberg? Hore celu cestu a dole lanovkou? Aky je tam teren a narocnost?
Dakujem.

kiki68
27. jan 2025

@zabka79 muz tam bol, no neviem neviem, zalezi ake je to dieta zdatne. Bolo to vraj narocnejsie v nejakom useku. Isiel s kamosmi vtedy. Za mna super s detmi je Raxalpen, hore Seilbahn a pekne to tam prechodit, potom naspat

deedol
27. jan 2025

my sme boli s 5r, ale hore aj dole lanovkou. aj hore je narocny teren, ale dal to. co sa tyka celej tury, zavisi od toho, ci vydrzi tak dlho slapat. casy si vies pozriet.

zabka79
autor
27. jan 2025

@kiki68 muz tam chce s kamaratmi a chce zobrat syna...mne sa to zda privela ale nikdy som tam nebola

sweaaa
27. jan 2025

@zabka79 Aké túry má už za sebou?

anouschka5
28. jan 2025

A kam konkrétne chcete ísť - Schneeberg je pohorie z viacerími trasami - najvyšší vrch je Klosterwappen - trasy sú vhodné len pre zdatných turistov odporúčam s deťmi zubačku Salamander hore i dolu na konečnej sa môžte vybrať na Klosterwappen tam už to nie je také náročné

zabka79
autor
28. jan 2025

@sweaaa Prasivá a vsetko v Karpatoch

zabka79
autor
28. jan 2025

@anouschka5 muz je tvrdohlavy a nafukany bez zmyslu pre riziko, chce ist celu trasu hore povedal ze zubacku netreba ze aby som nerobila hysterku a smial sa, a dole ze pojdu nejakou zubackou. Bol tam pre 30timi rokmi "vsetko videl vsade bol" Ja totizto premyslam ze tam syna nepustim s nim.

kiki68
28. jan 2025

@zabka79 No nepusti, ako toto fakt nie. Tam to neni lahky teren.

sweaaa
28. jan 2025

@zabka79 Moj muž tam bol a vraj je to ako keď šlapeš hore niekoľko hodín v Nízkych Tatrách. Moje deti by to dali. Ja by som ho na tvojom mieste nepustila kvôli tým manželovým kamarátom. Na syna to bude veľký tlak, otec bude nervózny ak nebude vládať a chcel by sa vrátiť. Nech idú niekedy v lete a sami.

guiseppinka
2. feb 2025

Boli sme tam posledne 2 roky, chodime tam stanovat a teda hore by som nesla peso ani nahodou. Je to celkom dost. Okrem toho potrebujes hore poriadnu bundu, ciapku, dlhe nohavice, lebo tam vie byt rano krasne a na obed neskutocny vetrisko. V juli, ked sme tsm boli, tak jeden den salamander vlak nepremaval, bolo krasne pocasie, tsk sme sli na rax a na druhy den hore bola hore kosa a fukalo. Pred 2 rokmi to iste... nepustila by som syna s muzom, hlavne ked sa sprava ako idiot...