Predať knihy alebo budovať domácu knižnicu?
Ahojte,
mám takú dilemu 😀 som vášnivý čitateľ kníh, knihy si kupujem a neviem či ich mám ďalej predávať alebo ich odkladať a tvoriť takú malú knižnicu. Knihy ktoré mám po otcovi nemájú už žiadnu hodnotu, preto premýšľam či tieto moje tiež iba potom niekto nehodí do pece a tým pádom by bolo logickejšie ich ďalej predať? Aký máte názor?
@anonym_autor som v byte, takže priestor na veľkú knižnicu zatiaľ nemám. Mám iba jednu vysokú policovú skinku, v niektorych policiach už sú aj knihy v 2 radoch za sebou. Knihy, ktoré si chcem nechať aj na starobu a mám k nim citový vzťah si nechávam. Knihy na "jedno sústo", ktoré si myslím, že budú aj nepredajné, kupujem do čítačky. Mám ale radšej papierové knihy a preto si občas uletím a nakúpim a potom ma mrzí, že sa toho neviem zbaviť. Keby som mala na ne miesto, asi by ma to až tak neštvalo. Takto mi len zavadzajú a aj keď sa mi páčili, isto sa k nim znova nevrátim (napr severské detektívky nebudem predsa znova čítať, keď už poznám vraha).
@nekonecna_katastrofa nie?? ja čítavam aj nové knihy odzadu 😂😂
Ja si nechávam len hodnotné knihy. Predávam ďalej také knihy o ktorých viem, že po rokoch už budeme s vedomosťami a znalosťami niekde inde, takže by som ich zbytočne sušila roky na polici ( medicína, zdravie, spánok etc etc)
@nekonecna_katastrofa nie?? ja čítavam aj nové knihy odzadu 😂😂
@biba_18 ani omylom. Nikdy som si nepozrela dopredu, kto je vrah 😂 Mám jedného obľúbeného autora (ale on je ešte zo 40.rokov), jeho detektívky si ako jediné nechávam, lebo už sa nevydávajú a mám ich naškrečkované z antikvariátov. A on vraha odhalil fakt že na posledných stranách, vždy tam bol na poslednú chvíľu zvrat. A ja som milovala to napätie, že do poslednej chvíle neviem kto a prečo.
@anonym_autor ja mam nejakych 300 knih. Chodim do kniznice a co ma zaujme si pisem na zoznam ze chcem mat do zbierky. Su knihy ktore som hladala po aktikvariatoch aj 4 roky. Kupujem knihy aj dcere dnes disneyvky z mojho mladi idu po bazaroch aj cez 20€ - 30€ hodnotu ti to nestrati. Ak neni dotlac dopyt bude vzdy.ja ako vasnivy citatel by som zbierala.predat sa daju vzdy
@anonym_autor darovávam do knižnice. Keďže som aj pravidelný návštevník knižnice a veľa od nich berieme a prečítame (ja aj deti), tak im to takto aspoň symbolicky vraciam. Ale darujem plus mínus nové knižky, nie nejaké 20ročné. Také čo prečítam, chvíľku si ich podržím a potom po nejakom roku zistím, že už ich viac čítať nebudem. Nech poslúžia čo najviac. Takisto deti vyrastajú z detských knižiek, takže tiež dávame do knižnice, len už ich nechcú vlastniť.
Doma sme vždy mali veľa kníh, ale časom sa ich počet veľmi zvýšil, takže sme sa rozhodli niektoré darovať, ďalšie predať. Začali sme viac využívať knižnicu a nechávame si len také "srdcovky", tie, ktoré si chceme znova prečítať alebo knihy s odborným zameraním.

@anonym_autor som v byte, takže priestor na veľkú knižnicu zatiaľ nemám. Mám iba jednu vysokú policovú skinku, v niektorych policiach už sú aj knihy v 2 radoch za sebou. Knihy, ktoré si chcem nechať aj na starobu a mám k nim citový vzťah si nechávam. Knihy na "jedno sústo", ktoré si myslím, že budú aj nepredajné, kupujem do čítačky. Mám ale radšej papierové knihy a preto si občas uletím a nakúpim a potom ma mrzí, že sa toho neviem zbaviť. Keby som mala na ne miesto, asi by ma to až tak neštvalo. Takto mi len zavadzajú a aj keď sa mi páčili, isto sa k nim znova nevrátim (napr severské detektívky nebudem predsa znova čítať, keď už poznám vraha).