icon

Predať knihy alebo budovať domácu knižnicu?

Včera o 10:03

Ahojte,
mám takú dilemu 😀 som vášnivý čitateľ kníh, knihy si kupujem a neviem či ich mám ďalej predávať alebo ich odkladať a tvoriť takú malú knižnicu. Knihy ktoré mám po otcovi nemájú už žiadnu hodnotu, preto premýšľam či tieto moje tiež iba potom niekto nehodí do pece a tým pádom by bolo logickejšie ich ďalej predať? Aký máte názor?

Strana
z2
nekonecna_katastrofa
Včera o 16:10

@anonym_autor som v byte, takže priestor na veľkú knižnicu zatiaľ nemám. Mám iba jednu vysokú policovú skinku, v niektorych policiach už sú aj knihy v 2 radoch za sebou. Knihy, ktoré si chcem nechať aj na starobu a mám k nim citový vzťah si nechávam. Knihy na "jedno sústo", ktoré si myslím, že budú aj nepredajné, kupujem do čítačky. Mám ale radšej papierové knihy a preto si občas uletím a nakúpim a potom ma mrzí, že sa toho neviem zbaviť. Keby som mala na ne miesto, asi by ma to až tak neštvalo. Takto mi len zavadzajú a aj keď sa mi páčili, isto sa k nim znova nevrátim (napr severské detektívky nebudem predsa znova čítať, keď už poznám vraha).

biba_18
Včera o 16:37
@nekonecna_katastrofa

@anonym_autor som v byte, takže priestor na veľkú knižnicu zatiaľ nemám. Mám iba jednu vysokú policovú skinku, v niektorych policiach už sú aj knihy v 2 radoch za sebou. Knihy, ktoré si chcem nechať aj na starobu a mám k nim citový vzťah si nechávam. Knihy na "jedno sústo", ktoré si myslím, že budú aj nepredajné, kupujem do čítačky. Mám ale radšej papierové knihy a preto si občas uletím a nakúpim a potom ma mrzí, že sa toho neviem zbaviť. Keby som mala na ne miesto, asi by ma to až tak neštvalo. Takto mi len zavadzajú a aj keď sa mi páčili, isto sa k nim znova nevrátim (napr severské detektívky nebudem predsa znova čítať, keď už poznám vraha).

@nekonecna_katastrofa nie?? ja čítavam aj nové knihy odzadu 😂😂

procrastique
Včera o 16:44

Ja si nechávam len hodnotné knihy. Predávam ďalej také knihy o ktorých viem, že po rokoch už budeme s vedomosťami a znalosťami niekde inde, takže by som ich zbytočne sušila roky na polici ( medicína, zdravie, spánok etc etc)

nekonecna_katastrofa
Včera o 21:17
@biba_18

@nekonecna_katastrofa nie?? ja čítavam aj nové knihy odzadu 😂😂

@biba_18 ani omylom. Nikdy som si nepozrela dopredu, kto je vrah 😂 Mám jedného obľúbeného autora (ale on je ešte zo 40.rokov), jeho detektívky si ako jediné nechávam, lebo už sa nevydávajú a mám ich naškrečkované z antikvariátov. A on vraha odhalil fakt že na posledných stranách, vždy tam bol na poslednú chvíľu zvrat. A ja som milovala to napätie, že do poslednej chvíle neviem kto a prečo.

olivia1425
Včera o 21:27

@anonym_autor ja mam nejakych 300 knih. Chodim do kniznice a co ma zaujme si pisem na zoznam ze chcem mat do zbierky. Su knihy ktore som hladala po aktikvariatoch aj 4 roky. Kupujem knihy aj dcere dnes disneyvky z mojho mladi idu po bazaroch aj cez 20€ - 30€ hodnotu ti to nestrati. Ak neni dotlac dopyt bude vzdy.ja ako vasnivy citatel by som zbierala.predat sa daju vzdy

anonym_87f8ad
Dnes o 13:29

@anonym_autor darovávam do knižnice. Keďže som aj pravidelný návštevník knižnice a veľa od nich berieme a prečítame (ja aj deti), tak im to takto aspoň symbolicky vraciam. Ale darujem plus mínus nové knižky, nie nejaké 20ročné. Také čo prečítam, chvíľku si ich podržím a potom po nejakom roku zistím, že už ich viac čítať nebudem. Nech poslúžia čo najviac. Takisto deti vyrastajú z detských knižiek, takže tiež dávame do knižnice, len už ich nechcú vlastniť.

majka2959
Dnes o 13:32

Doma sme vždy mali veľa kníh, ale časom sa ich počet veľmi zvýšil, takže sme sa rozhodli niektoré darovať, ďalšie predať. Začali sme viac využívať knižnicu a nechávame si len také "srdcovky", tie, ktoré si chceme znova prečítať alebo knihy s odborným zameraním.

Strana
z2