Riešenie poškodenej knihy z knižnice. Aké máte skúsenosti?
Požičala som si knihu z knižnice a doma sa mi trochu poškodila.
Nie je zničená celá, ale pár strán sa pokrčilo a na jednej je fľak. Mrzí ma to, lebo ja si na cudzie veci dávam pozor, len proste stalo sa.
Riešili ste niekedy poškodenú knihu z knižnice? Zobrali vám náhradu, peniaze, alebo to neriešili tak prísne?
@anonym_autor pokial to nezistia, tak vsetko ok. Myslim, ze to su bezne poskodenia.
My sme raz stratili a to bolo horsie...ani nechceli zaplatit, museli sme kupit bud rovnaku...aka sa uz nepredavala, alebo iny diel zo serie.
troška to poutieraj, povyrovnávaj a bude dobre. to nemusíš ani rozprávať že sa to stalo tebe .
U nás knižnica obmieňa knihy a tie staré vyradzuje. Keď som chcela nejaké knihy darovať tak to bol presný zoznam ktoré áno, ktoré už nie.
mojej vnučke zhorel dom a tak knihu z knižnice nemohla vrátiť. Musela som objednať takú istú.
Ako človek ktorý už dával dokopy knihy po ľudoch z knižnice, nenávidim ak niekto poškodí knihu a vráti je bez slova. Stalo sa mi raz, že som poškodila knihu ja a vtedy som to pri vrátení rovno povedala, čo sa stalo a škodu som uhradila.
@anonym_autor Asi záleží od knihovníčky. Ja som poškodenie priznala a nemusela som nič platiť ani nahrádzať.

@anonym_autor U nás zoberú náhradu, inú knihu v rovnakej hodnote alebo zaplatíš poškodenú.