icon

Čo si zvyknete kupovať na jarmokoch?

marsmykkok
18. sep 2026
Strana
z3
biba_18
18. sep 2026

raz som kúpila koženú kableku, slováci vyrábali pre talianov a kebyže ju kúpim v obchode, tak možno aj 200€ za ňu pýtajú (na dnešné peniaze)… veľmi dlho mi vydržala…
a raz som kúpila vianočné ozdoby. dávam ich na stromček stále, ale dnes by som ich už nekúpila. neviem aké poblúznenie mysle som mala keď som ich kupovala…

anonym_264a34
18. sep 2026
@anonym_45d979

@anonym_264a34 jasné atmosféra super. Len autorka sa pýtala čo tam zvykneme kupovať. A na to som reagovala že nič také lebo všetko je tam predražené

@anonym_45d979 no ale ja si tam aj kupim jedlo, nepozeram kolko to stoji. To iste na vianocnych trhoch. Uz teraz sa tesim.

ada12345
18. sep 2026
@gerrwie_girl

@weleda123 moj otec chodi uz 40 rokoch po trhoch a vyše 20 som chodievala s nim. Aj minule sa vrátil akurát z trhu a tento vikend ho čaká ďalší. Vyrába drevené hračky a náušnice, šperkovnice, hrebene a pod. Podla mna polovica žien tu z MK uz na neho narazila a ani nevedia 😀. Ceny ma podla mna žalostne nízke na to ako sa na tom narobí a aj tak sa najdu vzdy aj taki ludia, ktorym sa to zdá vela a porovnaju to s nejakým čínskym smejdom.

@gerrwie_girl Nebol teraz nedavno v BA na Dni majstrov ULUV? Tam som obdivovala take sperkovnicky so suplickami. Nebude na Dni zela v Stupave? Ci kde bude najblizsie?

belaanabela
18. sep 2026

@marsmykkok bylinky vo vrecku Ligurček sušený- max.spokojnosť👌

osky
18. sep 2026
@gerrwie_girl

@amel ano posielam, nasla,som tieto. Aj moja maminka je tam, ktorá uz nie je medzi nami, ale skoro cely život takto chodila predávať 🙂.

@gerrwie_girl ked vidim tie drevene nausnice....
Pred mnohymi rokmi ako studentka som si take kuoila na trhu v Bratislave
4.rad,6. Smerom doprava-navlas rovnake
Dodnes ich kdesi mam...veru,dost mozne,ze to bolo u neho...?

gerrwie_girl
19. sep 2026
@ada12345

@gerrwie_girl Nebol teraz nedavno v BA na Dni majstrov ULUV? Tam som obdivovala take sperkovnicky so suplickami. Nebude na Dni zela v Stupave? Ci kde bude najblizsie?

@ada12345 ano ano to bol on bol tam a robi presne take sperkovnicky 🙂. Do Stupavy nejde. Musím prečistiť kam ide najbližšie lebo len viem ze kamsi zase pôjde ale neviem kam presne 😀

gerrwie_girl
19. sep 2026
@osky

@gerrwie_girl ked vidim tie drevene nausnice....
Pred mnohymi rokmi ako studentka som si take kuoila na trhu v Bratislave
4.rad,6. Smerom doprava-navlas rovnake
Dodnes ich kdesi mam...veru,dost mozne,ze to bolo u neho...?

@osky nepoznám vlastne ziadneho ineho umelca co by ich robil. Isto budu od neho. Vyraba ich uz strasne dlho a predal ich tisíce. Aj minule v praci kolegyna došla ku mne nieco riešiť a pozerám na nu a ona mala otcove náušnice 🥰. Je to velmi mile vidiet kolko ludi od neho uz nieco ma ❤️.

anonym_846675
19. sep 2026

Ja len k cenám-keď má mať stánok, vybavenie, povolenia, ľudí, zaplatí si cestu, čas, neskutočne vysoký nájom miesta(často)-naposledy v NR prenájom miesta od 15 000 eur-koĺko musí predať, aby zarobil??? a chce zarobiť, nie robiť charitu, ak ho to má živiť, tak cigánska nemôže stáť 3 eurá. Nedávno som zachytila diskusiu, že pýtali 9 eur za jednu a doma si ju pripravili za 12 eur pre štyroch. Lenže podnikanie funguje inak.
Lacné blbosti, áno, to je pre deti najväčšie lákadlo. Pokiaľ je dopyt, bude aj ponuka🤷‍♀️.

anonym_29fb1d
19. sep 2026

Cukrovu vatu iba :D

michellemary
19. sep 2026

Koreniny, varešky, langoš. Na všetko chodievam ku konkrétnym ľuďom, už každoročných zákazníkov poznajú. 🙂

osky
19. sep 2026
@anonym_846675

Ja len k cenám-keď má mať stánok, vybavenie, povolenia, ľudí, zaplatí si cestu, čas, neskutočne vysoký nájom miesta(často)-naposledy v NR prenájom miesta od 15 000 eur-koĺko musí predať, aby zarobil??? a chce zarobiť, nie robiť charitu, ak ho to má živiť, tak cigánska nemôže stáť 3 eurá. Nedávno som zachytila diskusiu, že pýtali 9 eur za jednu a doma si ju pripravili za 12 eur pre štyroch. Lenže podnikanie funguje inak.
Lacné blbosti, áno, to je pre deti najväčšie lákadlo. Pokiaľ je dopyt, bude aj ponuka🤷‍♀️.

@anonym_846675 prrsne tak.
Rovnako to funguje vo Viedni a vsade.
Mesto pyta za najom stanku nehoraznu sumu a predajci sa mozu aj zblaznit.
Mesto by chcelo udrzat tradicie a vsetko mat super,ale kedze je aj nenasytne,ch e na tom co najviac zarobit...
Ludia pozeraju na ceny,logick,,lebo ved platy nie su neviem ake....na Sk.
Nikto sa nadtym takto do hlbky nezamysla....
Obdivujem vsetkych,ktori chodia na tie trhy predavat
Ten zarobok urcite nie je vysoky.

Volakedy som si v Bratislave na vianocnych trhoch kupila rozne voskove,drevene,slamenne a keramicke ozdoby na stromcek.
Take tradicne.
Krasne

larsen
19. sep 2026

Med, ale tento rok sme nekúpili. Budem mať od kamarátky, tak podporím ju.

marsmykkok
autor
19. sep 2026
@anonym_846675

@anonym_846675 Súhlas, ale do určitej miery. Proste nemám rada tie keci že všetko predražené, však jasné že doma si človek spraví lacnejšie, kto je žgrloš nech neje von a nech si pripravuje len doma. Ale dnes napríklad mi odvalilo dekel pri cene pečenej jaternice, že 4 eurá 100 gramov, to ako fakt 100 gramov skoro ryže len 4 eurá, teda 40 eur kilo? Vždy je podnikanie aj o tom marža verzus dopyt. Teda môžeš mať nejaký produkt kde máš výrobné náklady 19 eur a predávať ho za 59 eur a predáš 100 kusov. Ale ak napríklad znížiš maržu a budeš predávať za 49 eur predáš 350 kusov. Teda treba sa aj takto na to pozerať, že keby mali rozumnejšie ceny majú vyššie tržby...

anonym_5d7259
19. sep 2026
@marsmykkok

@anonym_846675 Súhlas, ale do určitej miery. Proste nemám rada tie keci že všetko predražené, však jasné že doma si človek spraví lacnejšie, kto je žgrloš nech neje von a nech si pripravuje len doma. Ale dnes napríklad mi odvalilo dekel pri cene pečenej jaternice, že 4 eurá 100 gramov, to ako fakt 100 gramov skoro ryže len 4 eurá, teda 40 eur kilo? Vždy je podnikanie aj o tom marža verzus dopyt. Teda môžeš mať nejaký produkt kde máš výrobné náklady 19 eur a predávať ho za 59 eur a predáš 100 kusov. Ale ak napríklad znížiš maržu a budeš predávať za 49 eur predáš 350 kusov. Teda treba sa aj takto na to pozerať, že keby mali rozumnejšie ceny majú vyššie tržby...

@marsmykkok zdalo sa Ti,ze pri stánkoch je malo ludi vo všeobecnosti?Tu na cene nezalezi....cigánska 10, langoše 7, zemiaková špirála 4,50., ide vsetko na dračku.
Mne odvalilo dekel 3dcl vody s citronom-3,50...nuz,boli sme smädní.

anonym_61e949
19. sep 2026

boli sme na bardejovskom, inak odporucam zazit, to su masaker velke trhy, doniesla som si kabelku, dve jesenne bundy, burciak, oplatky, bio pestrec mariansky od lokalneho vyrobcu, tam sme sa aj najedli a napili, raz rocne chodime vzdy sa tesime

lilian183
19. sep 2026

@marsmykkok minulý rok na Nitrianskom rínku som si kúpila slaný karamel, vonnu sviečku, čaj z aronie

marsmykkok
autor
19. sep 2026
@anonym_5d7259

@marsmykkok zdalo sa Ti,ze pri stánkoch je malo ludi vo všeobecnosti?Tu na cene nezalezi....cigánska 10, langoše 7, zemiaková špirála 4,50., ide vsetko na dračku.
Mne odvalilo dekel 3dcl vody s citronom-3,50...nuz,boli sme smädní.

@anonym_5d7259 Ako kde, napríklad pri párancoch boli rady, ale ten stánok kde boli aj tie jaternice 40 eur kilo tam ľudí moc nebolo... U nás boli plnené langoše za 6 rovnako aj posúchy s niečím na vrchu-za mňa ešte prijateľná cena, jasné že človek doma by si urobil lacnejšie oveľa, ale chápem že musia zaplatiť ľudí, miesto a tak a príde mi to ok, však len obyčajná buchta z pekárne stojí dnes aj 3 eurá... Halušky boli za 7 aj párance 7, ľadová drť 1 eur deci čo mi prišlo celkom ok tiež a iné ceny neviem.

anonym_5d7259
19. sep 2026
@marsmykkok

@anonym_5d7259 Ako kde, napríklad pri párancoch boli rady, ale ten stánok kde boli aj tie jaternice 40 eur kilo tam ľudí moc nebolo... U nás boli plnené langoše za 6 rovnako aj posúchy s niečím na vrchu-za mňa ešte prijateľná cena, jasné že človek doma by si urobil lacnejšie oveľa, ale chápem že musia zaplatiť ľudí, miesto a tak a príde mi to ok, však len obyčajná buchta z pekárne stojí dnes aj 3 eurá... Halušky boli za 7 aj párance 7, ľadová drť 1 eur deci čo mi prišlo celkom ok tiež a iné ceny neviem.

@marsmykkok my sme sa práve vratili a teda zahul...ale mame to radi:D

anonym_0ab081
20. sep 2026
@anonym_5d7259

@marsmykkok my sme sa práve vratili a teda zahul...ale mame to radi:D

@anonym_5d7259 Jé naše pezinské vinobranie. Z roka na rok horšie a horšie 🤔

anonym_5d7259
20. sep 2026
@anonym_0ab081

@anonym_5d7259 Jé naše pezinské vinobranie. Z roka na rok horšie a horšie 🤔

@anonym_0ab081
Nám sa velmi páčilo.Viac ako v Modre

anonym_1ef450
20. sep 2026

Zalezi aky jarmok. Chodime len na take,kde je nieco specialne. Napr.milujem Dni zela v Stupave - tam si nakupime domacu calamadu/kapustu,dame si kapustnik, kapustnicu, parance a hlavne tam nepodporuju cinske stanky,ale lokalnych vyrobcov,remeselnikov. Kupila som si tam tuhe bylinkove domace mydla, rakytnikovy sirup,detom bavlnene ciapky priamo od pani,co ich sije. Proste ma to nejaku uroven. Ale take hluposti ako hracky,co maju bezne v obchodoch,by som na trhu v zivote nekupila,ani keby sa deti o zem plieskali. Taktiez ani tie 10-15e balony a pod.hluposti.

anonym_0ab081
20. sep 2026
@anonym_5d7259

@anonym_0ab081
Nám sa velmi páčilo.Viac ako v Modre

@anonym_5d7259 V Modre bolo kedysi top vinobranie, keď bolo ešte cez mesto a celá ulica od námestia dolu. Teraz tie 2 ulice sú o ničom. Ale aj Pezinok upadá pomaly, keď si porovnám Vinobranie 10 rokov späť a teraz, tak je cítiť úpadok 🤔 Ale ľudí je stále 😅

anonym_5d7259
20. sep 2026
@anonym_0ab081

@anonym_5d7259 V Modre bolo kedysi top vinobranie, keď bolo ešte cez mesto a celá ulica od námestia dolu. Teraz tie 2 ulice sú o ničom. Ale aj Pezinok upadá pomaly, keď si porovnám Vinobranie 10 rokov späť a teraz, tak je cítiť úpadok 🤔 Ale ľudí je stále 😅

@anonym_0ab081 a ceny 5x take :(
My sme nechodili ,ked boli deti male,cize to zmapovane nemam resp sme tam boli chvilu.
Stále lepsie ako tie vinobrania a jarmoky po dedinách za vstupné.

anonym_0ab081
20. sep 2026
@anonym_5d7259

@anonym_0ab081 a ceny 5x take :(
My sme nechodili ,ked boli deti male,cize to zmapovane nemam resp sme tam boli chvilu.
Stále lepsie ako tie vinobrania a jarmoky po dedinách za vstupné.

@anonym_5d7259 Ja som pezinčanka a rodinu mám aj v Modre, takže tieto dve mestá mám zpamované za celý život. Si pamätám, keď v PK bol stánok na stánku, si nevedela či pozerať doľava alebo doprava. Teraz máš na Štefáničke pomaly jednu celú stranu iba stoly. Aj v uličke prechod z Štefánikovej na Holubyho boli vždy stánky, ale posledné roky už sú tam neni stánky, tak isto na námestí pri tribúne a tak isto pešia zóna pri Dolnom kostole, tam posledné roky dalo Vinársku uličku. Každý rok menej a menej stánkov a ceny vyššie a vyššie 🤔

anonym_5d7259
20. sep 2026
@anonym_0ab081

@anonym_5d7259 Ja som pezinčanka a rodinu mám aj v Modre, takže tieto dve mestá mám zpamované za celý život. Si pamätám, keď v PK bol stánok na stánku, si nevedela či pozerať doľava alebo doprava. Teraz máš na Štefáničke pomaly jednu celú stranu iba stoly. Aj v uličke prechod z Štefánikovej na Holubyho boli vždy stánky, ale posledné roky už sú tam neni stánky, tak isto na námestí pri tribúne a tak isto pešia zóna pri Dolnom kostole, tam posledné roky dalo Vinársku uličku. Každý rok menej a menej stánkov a ceny vyššie a vyššie 🤔

@anonym_0ab081 to verim,ze vies porovnat
Mne sa ale paci,ze výrazne ubudlo čínske stánky,viac je remeselných.

minutka
20. sep 2026

Burciak. Trdelnik. A aj handmade vyrobky. Tento rok som kupila venceky pre kolegyne, brosnu a nausnice

anonym_0ab081
20. sep 2026
@anonym_5d7259

@anonym_0ab081 to verim,ze vies porovnat
Mne sa ale paci,ze výrazne ubudlo čínske stánky,viac je remeselných.

@anonym_5d7259 Áno, čínske stánky to súhlasím. To je úplna zbytočnosť

ivicatolic
Včera o 19:30

@marsmykkok radšej som ho veľkým oblúkom obišla....😭🤣😭....ceny jak v Amerike

Strana
z3