Hydraulická štiepačka Hecht: Vyplatí sa silnejšia verzia?
Zdravím chlapi, potrebujem poradiť ohľadom hydraulickej štiepačky Hecht. Máme na zimu nachystané bukové polená, také tie hrubé hrče. Utiahne to ten motor, alebo sa to bude dako dusiť? Nechce sa mi už mlátiť sekerou celé víkendy, ale bojím sa, či tie čínske piesty dako nepustia olej po prvej sezóne. Oplatí sa priplatiť za tú silnejšiu verziu?
@anonym_autor Myslel som konkrétne tento model: https://www.hecht.sk/motorova-stiepacka-na-drev.... Nemám skúsenosti a pre istotu sa chcem uistiť z realnych skuseností, či je potrebná až takáto výkonná, alebo stačí aj nižšia, lacnejšia rada.
My sme pred 6-timi rokmi kúpili z Hornbachu (neznáma značka) s tlakom 10 ton a nám postačuje a zatial stále funguje. Jedine má problém ak je drevo uzlové, ale aj to po čase poddá ak sa zvolí správne namierenie štiepacieho noža. Možno ešte bude záležať od dĺžky štiepaného dreva, my prevažne štiepeme 35 cm polená, ale raz sme štiepali aj 100 cm dlhé polená aj tie rozštieplo. Do menej ako 10 ton by som nešla. Na domáce použitie sa mi zdá tá tvoja vybratá štiepačka zbytočne predimenzovaná a veľká.

Nebolo by od veci dat aj presny nazov modelu. To je, ako keby si sa spytala, ake je auto od VW. Ale ktore, rocnik, model,...? Co recenzie na heureka.sk a na internete?