Je cena 12,90 za burger ešte primeraná?
Dobrý deň prajem.
Je podľa vás cena 12,90 ešte primeraná za burger v reštaurácii pri ceste,alebo to už je veľa? Podľa mňa to už je prestrelená cena. Čím ďalej viac ľudí počúvam, ako začínajú obchádzať reštaurácie, nakoľko odmietajú podporovať zlodejinu. Čo na to poviete?
Burger za 12e ti príde ako zlodejina? Ak je nejaký poctivý s poriadnym kusom mäsa, prípadne domácou zemlou, skús si taký urobiť doma, zarataj si energie, nájom, cenu za tvoj čas, a ešte si skús urobiť na tom dáky zisk. jaj a ešte odvody samozrejme
@anonym_autor 12,9€ za burger v reštaurácii z poriadneho mäsa a vlastnej žemle je akurátna cena.
Prestrelená cena je pre mňa od 14,9€ +
Určite záleží od mesta a reštiky, či je to samotný burger alebo aj s hranolkami a od kvality, ale u nás mi to príde ako priemerná cena za klasicky burger
To nie je zlodejina, to je vysledok ficovskeho bacovania a roznych dani, kontrol a pod.
Kvalitny burger z dobrych surovin pripraveny dobre zaplatenym kucharom v slusnom podniku, to je fer cena.
priemerna cena burgru v KE
Nepoznám žiadnych ľudí čo začínajú obchádzať reštaurácie . Buď ich obchádzali vždy , alebo ich navštevujú ďalej . 12€ je za dobrý burger úplne v pohode cena . Zlodejina je 2€ za liter nafty !
Cez víkend som mala burger , síce na terase , v peknej reštike v centre, stal 20€,,,ale neľutujem , bol super
Záleží od veľkosti a kvality ale treba povedať že bežný človek si neuvedomuje aké obrovské náklady sú spojené prevádzkou. Pracoval som gastronómii a len nájom dobrej lokalite je obrovský. Energia kuchár suroviny dane plus veľká konkurencia. Ak nie ste ochotný platiť tie cenný je to v poriadku aj ja sám len výnimočne jedavam mimo bydliska ale myslieť si že cenný sú kvôli majiteľom čo chcú zarobiť by bola chýba .
Kľudne si kúp ten pidiburger v mesiaci, však to je lacnejšie, ja to nemám rada lebo chutia ako piliny, a s pripraveného oleja mi zdvýha žalúdok
@anonym_autor co znamena restauracia pri ceste? Poznam pri ceste napriklad Restart Burger a tam mi to pride primerane ale pri ceste je napr
aj McDonald a tam mi to primerane nepride. Alebo pri ceste je nazov restauracie? Nechce sa mi to googlit a kedze je to malym tak sa priklanam k tomu, ze sa jedna o polohu restauracie a nie nazov.
este aj malo ..ak sa jedna o kvalitny burger a nie to smradlave maso zo supermarketu -predpripravene .. len zelenina kolko stoji .. a pus prevadzka a zamestnanci ... radsej zaplatit za kvalitu ako potom nadavat na zachode
Tak nie je burger ako burger. Za niektorý je to cena primeraná ,za iný je to zlodejina
Ok, tak ja pôjdem proti prúdu. Viem že náklady sú veľmi vysoké a neberiem to ako zlodejinu, ale taktiež za to toľko peňazí nedám. Ako písala pani vyššie, bežne sú aj burgery za 15-20€. Lenže neviem opodstatniť dať 20€ za jedno najedenie sa. Možno raz za 100 rokov, pri nejakej udalosti a z nutnosti. Bežne určite nie.
este aj malo ..ak sa jedna o kvalitny burger a nie to smradlave maso zo supermarketu -predpripravene .. len zelenina kolko stoji .. a pus prevadzka a zamestnanci ... radsej zaplatit za kvalitu ako potom nadavat na zachode
@anonym_8a92e3 Že zelenina koľko stojí 😂 Ten jeden krúžok rajčiny a jeden šalátový list až takú dieru do peňaženky fakt neurobia. Prenájom miesta, mzdy, energie, daňové zaťaženie... tam je pes zakopaný. Nie v jednej osmine rajčiny.
Jedavame v restikach pravidelne a nad burgrom za 12,90 by som sa nijak nepozastavila. Podla mna je to taky standard.
Burger ma mat kvalitne hovadzie maso v kvalite pre steaky, tam sa pod 12 eur ani nedostanes. Ten personal to tiez nebude varit zadarmo a truba tiez zadarmo ani tie fresh bagle na to neupecie. Na cenu 10 eur sa nedostanem ani doma a to to robim sama. Lebo to maso je proste drahe. A to este potrebujem cheddar cheese a dalsie srandy, tiez nejake Steak hranolky. Uz len tam vyjde sacok lepsich 4 eura.
cez víkend som bola na výlete v prahe. chlapci si dávali burgre. v jednej reštike 10€, v druhej 12,20…
z toho pohľadu je za mňa 12,90 už dosť
ale zas - na slovensku 🤷♀️ tie dane s niekde musia odraziť…
za mňa veľa. preto ani nechodím.
Keď tak čítam tie príspevky, tak ono sa tu na tom Slovensku asi naozaj nemáme až tak zle. Len ja asi robím niečo zle .. 🤔
Keď tak čítam tie príspevky, tak ono sa tu na tom Slovensku asi naozaj nemáme až tak zle. Len ja asi robím niečo zle .. 🤔
@anonym_810148
@anonym_autor
Ale moment... je rozdiel - je to drahe (pre mna)... nedam si to / nemam na to... to je "v poriadku"... ale zlodejina znamena, ze vyroba burgra stoji 2 ecka, s marzou by ho mali predavat za 3 a predavaju za 15... a to nie je tento pripad... takze je to dost rozdiel a "silne slova"...
@anonym_autor rozumnejšie je dať si na periférii (niekedy aj kúsok od centra) menu pod 10€. Niekedy sa nájde aj pod 9€ aj s 2dcl jednoduchého nápoja (čapovaná sóda alebo "malinovky"). Pod to už sú často len čínske bufety, niekedy gyros/kebab a výhodné combá v McD.
Nikdy som sa nepozastavila nad cenu burgrov, ale schválne u nas v Martine máme známe Frito, ktoré funguje od roku 2001 sú známi tým, že si pečú svoje žemle, vyrábajú si tatársku, horčicu, kečup majú aj špeciály, kde si všetko varia sami či nejake chutney. omáčky, majonezy, atd. a viem, že maso majú z farmárskeho chovu a veruže solo burger hovadzi u nich stojí 8,90€ ... Teraz majú špeciál HOVÄDZÍ BURGER MAMMA MIA
Hovädzie mäso, provolone syr, bazalková majonéza, paradajka, bazalkové listy, rukola, naša žemľa a stojí 8,50€, takže asi je to dost ... ale neviem, ja som už videla burger aj za 20 euro plus batatove hranolky k tomu a neprišlo mi to veľa, neviem neriešila som to
@anonym_autor niektore na cenu nekydame sposobom "je to zlodejina", ale zasa to ani nekupujeme.
Stravovat sa mimo domova je moznost, nie povinnost
ja nato mam, ale z principu tolko za to nedam
Chodime na burger od 12-17€ zaleži od druhu s prilohou cibula a hranolky za mňa ok
Cez leto sme boli na pobytev Bulharsku a 3,5€ za varenu kukuricu to sa mi zdalo ako čista zlodejina 🙄😅
@anonym_autor Zase si to moc neber k srdcu, lebo tuto, na koňovi ti budú hovoriť že ani nenakupujú v klasických potravinách, lebo aj to je pre nich hnus a podpriemerná kvalita. Ľudia tu radi robia ramená a prechcávajú sa kto krmí svoje drahé detičky lepšie a kto je lepšia matka.
ano, je to vela. A kvoli takymto cenam patrim medzi tych, ktori restauracie zacali obchadzat
@anonym_810148
@anonym_autor
Ale moment... je rozdiel - je to drahe (pre mna)... nedam si to / nemam na to... to je "v poriadku"... ale zlodejina znamena, ze vyroba burgra stoji 2 ecka, s marzou by ho mali predavat za 3 a predavaju za 15... a to nie je tento pripad... takze je to dost rozdiel a "silne slova"...
@anonym_2053b0
Ja ale nikde nepíšem že na to nemám..
záleží od kvality a od lokality, veľký burger z dobrého mäsa a s bohatou oblohou je hodný ceny dobrého jedla, ostatné je o lokalite

Podporovat zlodejinu?
Ty vies ake su naklady na taku prevadzku?
Ci si myslis ze naklad burgra je 1€ a zvysok ide do vacku majitelovi?
Kuchar, pomocny kuchar, casnik, najom, energie, tovar, dan.