Je Denis Sihlovcová skutočne odborníčka na zdravú výživu?
Nezvyknem ludi súdiť podla vzhľadu ale toto je prosim vas co za cudo? Taka totalne nezdravá vychrtlina niekoho uci o zdravej výžive? Vsak vyzerá úplne otrasne. Absolvoval niekto jej program? Naozaj je to o tom ze tvrdí ze normálny prijem je 1200kcal?
Stručné zhrnutie
- V diskusii sa uvádza tvrdenie, že programy Denisy Sihlovcovej odporúčajú nízke kalorické limity (uvádzané príklady: "normálny príjem 1200 kcal", jedlo max. 300 kcal, jesť každé 4 hodiny) a prísne denné nároky (uvádzané: 20 000 krokov denne), čo účastníčky považujú za potenciálne zdravotne rizikové pre náchylné osoby.
- Niekoľko účastníčok opisuje pozitívne skúsenosti s 3‑mesačným kurzom alebo cvičením pod jej vedením bez hlásených zdravotných komplikácií, zatiaľ čo iné účastníčky tvrdia, že im na seminároch bolo zakázané zdieľať obsah a popisujú manipulatívne alebo sektárske praktiky.
- Pri otázkach o validite "odbornosti" diskusia odporúča overiť oficiálne kvalifikácie a pri podozrení na poruchu príjmu potravy vyhľadať psychiatrickú ambulanciu alebo psychologickú pomoc.
Najčastejšie otázky
Q: Sú metódy Denisy Sihlovcovej bezpečné pre zdravie?
A: V diskusii sú protichodné výpovede: niektoré príspevky tvrdia, že program údajne odporúča 1200 kcal denne, jedlá do 300 kcal, jesť každé 4 hodiny a 20 000 krokov denne; iné účastníčky uvádzajú, že absolvovali 3‑mesačný kurz bez zdravotných problémov.
Q: Čo sa údajne učí na jej seminároch a kurzoch?
A: Podľa príspevkov sa na seminároch údajne učí striktne časované stravovanie (jesť každé 4 hodiny), obmedzenie jednotlivých jedál na ~300 kcal, dôraz na bielkoviny a vysoká fyzická aktivita (uvádzané 20 000 krokov denne); niektoré hlásenia tiež spomínajú zameranie seminárov na matky a ich dcéry.
Q: Aké sú sťažnosti účastníčok týkajúce sa priebehu kurzu?
A: Viaceré príspevky tvrdia, že účastníčky nesmeli zdieľať, čo sa naučili ("zakázali im rozprávať čo sa dozvedeli"), že kurzy sú drahé a že niektoré praktiky pôsobili manipulativne alebo sektársky.
Q: Ako overiť kvalifikáciu osoby, ktorá prezentuje výživové programy?
A: Diskusia uvádza, že v príspevkoch a na profile chýbajú jasné potvrdenia o odborných tituloch; odporúča sa pýtať si doklady o vzdelaní a certifikátoch priamo u lektora alebo overiť registráciu u odborných združení (v diskusii samotnej takéto doklady neboli prezentované).
Q: Kde hľadať pomoc pri podozrení na poruchu príjmu potravy?
A: V diskusii sa spomína psychiatrická ambulancia a psychologická pomoc; konkrétne meno psychologičky zmieňované ako príklad je Zuzka Mrackova z Brna (odkaz na zuzkamrackova.com bol pripojený v diskusii).
Q: Kde nájdem ďalšie recenzie alebo varovania o seminári?
A: V diskusii bol zdieľaný odkaz na tému na Modrykonik.sk s názvom približne "recenzie na seminár Denisy Sihlovcovej — varovanie pred nebezpečenstvom".
Závery z diskusie
Zhoda
- Mnohé príspevky považujú jej vzhľad za polarizujúci a tvrdia, že nie je vhodným vzorom pre mladé ženy.
- V diskusii chýbalo jasné verejné zverejnenie odborných kvalifikácií a titulov.
Sporné názory
- Niektoré účastníčky tvrdia, že absolvovali 3‑mesačný kurz a dosiahli úbytok váhy bez zdravotných problémov, zatiaľ čo iné tvrdia, že kurz bol manipulatívny, drahý a potenciálne nebezpečný.
- Jedna skupina označuje postupy za nebezpečné pre riziko porúch príjmu potravy; druhá skupina tvrdí, že ide o efektívnu motiváciu a mindsetovú prácu.
Otvorené otázky
- Aké konkrétne odborné vzdelanie a certifikáty má Denisa Sihlovcová?
- Aké sú presné parametrické pravidlá a vedecké podklady jej metodiky (kalorické limity, frekvencia jedál, odporúčaná fyzická aktivita)?
Spomenuté značky a firmy
Drevonab, Modrykonik, Tesco
Spomenuté produkty a metódy
1200 kcal, jedlo max. 300 kcal, jesť každé 4 hodiny, len bielkoviny (v jedle), 20 000 krokov denne, 3‑mesačný kurz, zákaz zdieľania obsahu z kurzu, seminár pre matky a dcéry, retušovanie fotografií/filtre, detoxy a kokteily na chudnutie
Miesta a osoby
Denisa Sihlovcová, Adriana Polaková, Zuzka Mrackova, Žilina, Brno
@danigas to vtedy písala tá rozčúlená, čo jej naivná mama bola na tom seminári. Neviem, či to mala od nej, alebo z nejakého videa, ale mlela tam vraj Denis opakovanie o šukaní s mladými zajačikmi. Že to bolo celkom aj trápne. No to mi je už motivácia na chudnutie do prčíc.
@anonym_5ad992 ja som s nou chudla minulý rok v 3 mesačnom kurze...ani raz tam nebolo spomenuté nič o alkohole ze sa nema jest a podobne, a o sexe nepadlo tiez ziadne slovo,takze nerozumiem...nemam dôvod klamať.. ja všetko hovorim len z vlastnej skusenosti🤷♀️
@mandzula ale to ze ona vyzerá ako vyzerá nezname a ze chce aby sme tak vyzerali my...ani raz nič take nebolo povedané.. ani raz na nikoho netlačila..
@danigas Tomu rozumiem, no mna by clovek, ktory vyzera ako ona, len velmi tazko presvedcil, ze vie cokolvek o zdravi - ci uz fyzickom, alebo psychickom.
@mandzula niekedy treba odhodiť predsudky 😉 tiez som bola najskor zeee fuuu nevyzerá dobre ,ale ked sme spolu uz komunikovali som zmenila názor...
@mandzula Každý sme nejakí, ale vo všeobecnosti si myslím o všetkých ľuďoch, ktorí si upravujú filtrami fotky tak, že sa na seba ani z diaľky nepodobajú, že tam niekde problém je a veľký. Ešte sa mi páči, keď takú foto dajú na fb a prijímajú komplimenty. Pritom realita to nie je ,len číre klamstvo. Ani to, že je naozaj veľmi milá a príjemná by ma nepresvedčilo.
@anonym_c53214 smutne. Pre mna ona rozhodne nie je prototyp zdravého životného štýlu a fakt by ma zaujímalo co ona vlastne propaguje
@anonym_autor Moj nazor je,ze vie zmanipulovat davy. Ma sektarske praktiky,kedy svojim prejavom,hecovanim strhne ludi na svoju stranu. Vie motivovat recami. Ci sa vyzna v zdravom zivotnom style to neviem posudit.
Modrokonikovské krásavice s hubami jak keby stali do sršieho hniezda a filtrami, že im až nos chýba 🤣🤣🤣 máte doma zrkadielko ?tak ho občas používajte
@anonym_e09bac Aaa, sama Denisa sa ozvala.
@anonym_e09bac Aaa, sama Denisa sa ozvala.
@mandzula Nie, ona nevracia takto úder. Je fakt milá a usmiata a ide si svoje.
@anonym_87e84e ...a ked chce klientka piť večer alkohol, tak celý deň nesmie jesť....
@anonym_7b1737 áno aj to, som nenapísala. Potvrdzujem, že máš pravdu, Aj takéto sprostosti ona splieta na seminároch 🙈
@anonym_7464c2 kto ohovára a súdi? Konštatujeme, že toto normálny človek so sebou nedorobí. Hranica anorexie, poruchu príjmu potravy a ortorexie, porucha sebavnímania. A to je na odbornú pomoc, nie na prednášky o chudnutí a za vzor. Ak si si nevšimla, sú tu aj príspevky o tom, aká je Denis slušná a milá. A nielen v tejto diskusii. To je v poriadku. Ak si aj ty príčetná , nemohla by si s touto Denis súhlasiť napríklad ak by mala byť chudnúci vzor pre tvoju dcéru 🫣 Podľa tvojho príspevku aj ty asi strácaš orientáciu v realite. Lebo ak niečo pomenujem reálne, nie, nie je to hejt, nenávisť ani závisť.😚
@anonym_87e84e to je podobná osoba ako Mrackova.Lutujem jej muža a deti, že musia žiť v placi, depresiách a predtým aj v alkohole..Raz niekde v komente spomenula, že jej psychiatricka povedala, že sa nechce vyliečiť a ja s tým súhlasím.potrebuje pozornosť.Ale, keď má ísť licit už to zvláda.Socialne siete prajú takýmto ľuďom
@marca12 súhlasím rovnako labilnych ako je ona.To je veľmi nebezpecne.,Všetky tieto poruchyp
príjmu potravy majú ľudia s nízkym sebavedomím a väčšinou s prísnymi rodičmi v detstve, ktorý sa neznášajú.Ja sledujem jednu mladú psychologicku z Brna tiež má zle vzťahy v rodine mala 38 kg lekári jej povedali, že sa tridsiatky nedožije, keď nepochopí, že sa musí liečiť a jesť.A vyštudovala psychológiu a nevie pomôcť sama sebe
@anonym_8f5433 myslíš túto?
@anonym_8f5433 myslíš túto?
@anonym_87e84e áno veľa menovkyn s takými problemami nema
@anonym_autor vyzerá tak ako vyzerá ale v skutočnosti je to veľmi milá a slušná osoba.
Ja sa nestačím čudovať. Áno súhlasím Denisa sa mi vizážou nepáči. Ani jej nejde o to aby sa páčila Vám alebo komukoľvek. Ide o jej vystupovanie a ľudskosť. Tiež keď som videla foto mala som predsudky. Získala si ma však svojou ľudskosťou, vierou vo mňa, komunikáciou s kýmkoľvek , skromnostou a milotou. Nech vyzera akokoľvek vo vnútri je nesmierne milá a inteligentná žena. Čo sa o Vás milé diskutujúce rozhodne povedať nedá..a ak aj svoje deti učíte takému správaniu..môžete sa ozaj habit..

@danigas A hlavne nepotrebuje. A aj keby som potrebovala, o zdravom comkolvek by som si nedala vykladat od osoby, ktora sa prezentuje ako ona. Vychudnuta na kost, s upravami hraniciacimi s nejakou psychickou poruchou a nevyrovnanou tak, ze aj po tych nevydarenych upravach riesi filtre.