icon

Akú kávu vybrať ako darček pre známeho?

2. okt 2026

Ahojte. Chcem kúpiť známemu kávu ako darček, len problém je, že vôbec neviem, akú pije 😅 Viem len, že kávu má rád a robí si ju doma v kávovare. Nechcem kúpiť niečo príliš kyslé alebo naopak veľmi horké, čo mu potom nebude chutiť. Čo by ste vybrali ako taký bezpečný „zlatý stred“? Kľudne aj konkrétnu značku alebo druh, s ktorým máte dobrú skúsenosť.

kiwi3
•
2. okt 2026

Zlatú lavazzu

minenkaa
•
2. okt 2026

Nemôžeš niekomu kupovať kávu ,keď nevieš akú pije
Kava nie je len kyslá alebo horka

minesasubu
•
2. okt 2026

Ako človek čo pije kávu a občas dostanem zrnkovú od rodiny
nieje to dobrý dar ak nevieš aspoň značku
ak chceš aj napriek tomu dať skus vyberové kávy vzorky
tie potešia určite

muchotrafka298
•
2. okt 2026

Nekupuj kavu niekomu, o kom nevies, aku chce. Lebo je tazko radit, univerzalna kava neexistuje. Su kavy ovocnejsie (kava nie je kysla, je tam ovocna acidita, kedze kava je ovocie) a s nizsou aciditou.Je to na kazdeho preferencii, co mu vyhovuje.
Take kavy z kategorie "Pre vacsinu konzumentov" je napriklad Brazilia, Kuba, Honduras, Dominikanska republika. Ked niekto nechce kavy s vysokou aciditiou, vyhyba sa africkym kavam ako je Kena, Rwanda, Burundi a aj azijskym.
Ja keby som mala niekomu kupit, tak vezmem niekde v praziarni degustacnu sadu, kde je viac malych vzoriek. Urcite by som nekupovala v supermarkete Lavazzu alebo Segafredo.

huxy
•
2. okt 2026

Kúpila by som z pražiarne a nechala si tam poradiť

muchotrafka298
•
2. okt 2026

Na Slovensku su praziarne pomaly v kazdom vacsom meste a da sa tam kupit degustacna sada, kde je viac malych kav.
Ked uz chces nieco kupit, tak toto by bola moja cesta.

biba_18
•
2. okt 2026

tak. tiež by som šla do degustačnej sady…

anonym_ee70d1
•
2. okt 2026

Čokolover od Ready After by som napríklad zvolila... So zľavovým kódom super cena a chutí väčšine, nie je kyslá

maca1984
•
2. okt 2026

Kúp degustačnú sadu. Urobíš tým lepšiu službu ako kúpiť kilo kávy ktorá mu nesadne.
Mám doma kávičkára a viem, že trafiť sa mu je hotové umenie.

ivicatolic
•
2. okt 2026

@anonym_autor práve dnes som bola prvýkrát v pražiarni kávy a vyberala som, pani predavačka mala dobrý prehľad čo predáva, a preto vedela poradiť.... dokonca aj ak má niekto alergie... kávy sú tam kvalitné, zrnkové....250 g stojí okolo 13 €

pukavica
•
5. okt 2026

Mala by si zhruba vedieť, akú má rád. Kávy sú fakt rôzne. Ja kupujem z Coffeein, nikdy ma káva z tejto pražiarne nesklamala, ale ja napríklad pijem inú ako môj muž, takže vždy nakupujem dvojmo.

klotildabazarik
•
5. okt 2026

@anonym_autor daj mu slovenskú 😂

tanyan
•
7. okt 2026

https://www.tchibo.sk/c/darcekova-karta ... nech si sám vyberie.