Akú kávu vybrať ako darček pre známeho?
Ahojte. Chcem kúpiť známemu kávu ako darček, len problém je, že vôbec neviem, akú pije 😅 Viem len, že kávu má rád a robí si ju doma v kávovare. Nechcem kúpiť niečo príliš kyslé alebo naopak veľmi horké, čo mu potom nebude chutiť. Čo by ste vybrali ako taký bezpečný „zlatý stred“? Kľudne aj konkrétnu značku alebo druh, s ktorým máte dobrú skúsenosť.
Nemôžeš niekomu kupovať kávu ,keď nevieš akú pije
Kava nie je len kyslá alebo horka
Ako človek čo pije kávu a občas dostanem zrnkovú od rodiny
nieje to dobrý dar ak nevieš aspoň značku
ak chceš aj napriek tomu dať skus vyberové kávy vzorky
tie potešia určite
Nekupuj kavu niekomu, o kom nevies, aku chce. Lebo je tazko radit, univerzalna kava neexistuje. Su kavy ovocnejsie (kava nie je kysla, je tam ovocna acidita, kedze kava je ovocie) a s nizsou aciditou.Je to na kazdeho preferencii, co mu vyhovuje.
Take kavy z kategorie "Pre vacsinu konzumentov" je napriklad Brazilia, Kuba, Honduras, Dominikanska republika. Ked niekto nechce kavy s vysokou aciditiou, vyhyba sa africkym kavam ako je Kena, Rwanda, Burundi a aj azijskym.
Ja keby som mala niekomu kupit, tak vezmem niekde v praziarni degustacnu sadu, kde je viac malych vzoriek. Urcite by som nekupovala v supermarkete Lavazzu alebo Segafredo.
Na Slovensku su praziarne pomaly v kazdom vacsom meste a da sa tam kupit degustacna sada, kde je viac malych kav.
Ked uz chces nieco kupit, tak toto by bola moja cesta.
Čokolover od Ready After by som napríklad zvolila... So zľavovým kódom super cena a chutí väčšine, nie je kyslá
Kúp degustačnú sadu. Urobíš tým lepšiu službu ako kúpiť kilo kávy ktorá mu nesadne.
Mám doma kávičkára a viem, že trafiť sa mu je hotové umenie.
@anonym_autor práve dnes som bola prvýkrát v pražiarni kávy a vyberala som, pani predavačka mala dobrý prehľad čo predáva, a preto vedela poradiť.... dokonca aj ak má niekto alergie... kávy sú tam kvalitné, zrnkové....250 g stojí okolo 13 €
Mala by si zhruba vedieť, akú má rád. Kávy sú fakt rôzne. Ja kupujem z Coffeein, nikdy ma káva z tejto pražiarne nesklamala, ale ja napríklad pijem inú ako môj muž, takže vždy nakupujem dvojmo.

Zlatú lavazzu