Je seredská káva naozaj lepšia ako ostatná?

Dnes o 13:59

Ahojte, všade vidím reklamy na túto slovenskú kávu z pražiarne v Seredi (značka Coffeein alebo podobné). Chcem sa spýtať niekoho kto ju pije – je tam fakt taký rozdiel oproti bežnej káve z obchodu typu Popradská alebo Lavazza? Máme doma kávovar na zrno a chceli by sme skúsiť daco domáce. Nie je to príliš kyslé? Bojím sa že vyhodím 20 eur za balíček a nikto to u nás nebude chcieť piť.

amonet
Dnes o 14:01

pozeraj braziliu, kubu, no a rozdiel je v tom ci pijes uprazenu kavu alebo sprazene zrno ktore mohlo mat pred prazeniˇ aj plesen

mimimoje
Dnes o 14:24

keď dopiješ balíček kávy z pražiarne, tak sa už len ťažko vrátiš k bežnej káve zo supermarketu. Ja si vyhľadávam rôzne akcie potom, pretože tá káva ide do peňazí. Pozeraj si kávy bez acidity (pozri stránku blogokave.sk, tam je veľa toh opopísaného). A v Seredi je skvelá pražiareň Zereth. Lavazzu sme naposledy vysypali do koša.

anonym_c1a605
Dnes o 15:08

@anonym_autor Domáce?
Čo myslíš, kde na Slovensku sa nachádza plantáž kávy

guudy
Dnes o 15:26

@anonym_autor obrovsky rozdiel. Ako bolo uz napisane, hladaj kavu s nizkou aciditou.

mirkam3
Dnes o 15:49

Rozdiel spoznáš, vyskúšaj. A mimochodom, neviem aké máš predstavy o tej káve, no 20e ten balik (myslím, že sa štandardne predáva 200g) nestojí. Cenovo ta to vyjde ako 2x káva niekde v kaviarni, takze určite to stoji za skúšku.

avanka
Dnes o 16:57

@anonym_autor mne napr káva od tejto značky nechutí. Ale milujeme Zlaté zrnko

13uzivatelka11
Dnes o 18:13
@mirkam3

@mirkam3 ja som kupovala kávy zo slovenskych praziarni, snazila som sa kupovať kávy v akcii a priemerne ma stal kilovy balík 25€ ešte minulý rok.. zlaté zrnko so zľavou tuším najlacnejšie kilove balenie 27€ s osobným odberom

mirkam3
Dnes o 18:17

Jasné, to mi prídu aj reálne ceny čo píšeš. Ale keď ide autorka novu kávu iba vyskúšať, tak nemusí kupovať hneď kilo. Napríklad ten Coffein, na ktorý sa pýta, predávajú bežne 200 alebo 250 g. Rovnako sa tak dá kúpiť aj Zlaté zrnko a mnohé iné pražené v SR.

amonet
Dnes o 18:17
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 coffein ma zrnko pomoci, ta je 22€ kilo plus zlava

13uzivatelka11
Dnes o 18:19
@amonet

@13uzivatelka11 coffein ma zrnko pomoci, ta je 22€ kilo plus zlava

@amonet hej to je taká najnižšia kvalita už, ani sa tým netaja.. ja som sa snažila objednávať rôzne aby sme vyskúšali, také vertticio má výborné kávy, ale ceny už na mňa veľa..a tak veľakrát si k tomu treba prirátať napríklad poštovné