Originál verzus kópia tašky Louis Vuitton

mirka414
10. jan 2026

Občas chodím do Turecka,Egypta a väčšinou si kupujem tašky michael kors zo Zalando či iných obchodov u nás kde žijem vo Švajčiarsku,tašky vydržia v dobrom stave aj 3-5 rokov neskôr som si jednu kúpila v Egypte na letisku ta je moja celkom obľúbená občas som videla v Turecku kopie tašiek LV a ceny boli celkom fajn ale vždy som odolala aj keď sa mi celkom páčili .tašky mám väčšinou menšie alebo ruksak ale priateľ mi občas prihodí do tašky dvoje okuliare a ostatne jeho veci 🫣a tak som asi rok začala rozmýšľať ,že by sa hodila väčšia taška na cesty,výlety nákupy a tak som začala viac menej pozerať a vyberať a uvažovať kúpiť lacnejšiu verziu v Turecku či investovať a kúpiť original ?
Hmm ako sa rozhodnúť ?kupili by ste si kópiu či radšej original ?

Zhrnutie diskusie

Stručné zhrnutie

• Viacerí diskutujúci odporúčali kúpu originálnej kabelky Louis Vuitton alebo kvalitnej koženej alternatívy namiesto fejku.
  • Niektorí odporučili lacnejšie značky ako Michael Kors, Furla, Gino Rossi, Mexx alebo Poléne ako praktickú a štýlovú alternatívu k fejku.
  • V diskusii boli uvedené konkrétne ceny a materiály: Neverfull MM damier canvas približne 1 600 EUR a prevedenie z Epi kože od 2 000 EUR; viacerí upozorňovali na viditeľnosť fejkov a na možné riziká pri dovoze do Švajčiarska (toto bolo predmetom sporu).

Najčastejšie otázky

Q: Kúpiť kópiu LV v Turecku alebo originál v Zürichu?
A: Viacerí diskutujúci odporúčajú originál Louis Vuitton alebo kvalitnú koženú kabelku namiesto fejku a menovali značky Michael Kors, Furla, Gino Rossi, Mexx a Poléne ako rozumné alternatívy.

Q: Sú fejky z Turecka a Egypta kvalitné a ťažko rozoznateľné?
A: Niektorí používatelia tvrdia, že fejky sú ľahko rozpoznateľné a „kričia“ fejkom, ale iní (s prácou v Ázii) opisujú tzv. „genuine fejk“, ktorý je na nerozoznanie a stojí zhruba tretinu ceny originálu.

Q: Je kabelka Louis Vuitton investícia, ktorá zhodnotí peniaze?
A: Jeden používateľ napísal, že kabelka okamžite pri kúpe stratí približne 20 % hodnoty a nie je dlhodobou investíciou.

Q: Koľko stojí a z akého materiálu je model Neverfull?
A: V diskusii boli uvedené ceny: Neverfull MM damier canvas okolo 1 600 EUR a prevedenie v Epi koži od 2 000 EUR; monogram verzia je popisovaná ako pogumované plátno, nie celá koža.

Q: Aké sú praktické nevýhody niektorých kabeliek?
A: Viacerí diskutujúci považujú kabelky bez pevného zapínania za nepraktické kvôli riziku vypadnutia vecí a riziku krádeže.

Q: Hrozí pri dovoze fejku do Švajčiarska konfiskácia a pokuta 2 500 CHF?
A: Jeden používateľ tvrdí, že colníci vo Švajčiarsku môžu kabelku zničiť a uložiť pokutu 2 500 CHF s oznámením na súd; toto tvrdenie bolo v diskusii uvedené bez ďalšieho overenia.

Q: Existuje tá konkrétna ružová „obojstranná“ kabelka ako originál?
A: Jeden diskutujúci tvrdil, že ide o letnú edíciu 2025 (originál), ale niektorí ďalší ju opisovali ako lacný PU fejkový kúsok, takže autenticita zostala sporná.

Závery z diskusie

Zhoda

• Veľa diskutujúcich považuje fejky za viditeľné a za „trapas“.
  • Mnohí odporúčajú radšej investovať do kvalitnej koženej kabelky alebo značiek ako Michael Kors, Furla, Gino Rossi, Mexx či Poléne než do fejku.
  • Neverfull od Louis Vuitton je v diskusii uvádzaná ako jeden z najčastejšie falšovaných modelov.

Sporné názory

• Niektorí diskutujúci striktne odmietajú fejky ako nemorálne a trápne, zatiaľ čo iní nosili alebo nosia fejky bez hanby a pripomínajú, že niektoré fejky sú veľmi kvalitné.
  • Jeden používateľ tvrdí, že konkrétna ružová obojstranná kabelka je originál letná edícia 2025, zatiaľ čo viacerí ju označili za lacný PU fejkový kus.
  • Jeden používateľ tvrdí, že colníci vo Švajčiarsku zákonným spôsobom konfiskujú fejky a ukladajú pokuty, zatiaľ čo ostatní túto informáciu nepotvrdili.

Otvorené otázky

• Je ružová „obojstranná“ kabelka, ktorú autorka uverejnila, skutočne originál letná edícia 2025 alebo fejk?
  • Je tvrdenie o konfiskácii a pokute 2 500 CHF pri dovoze fejku do Švajčiarska overiteľné?
  • Kde presne autorka kúpila kabelku v Zürichu a aká bola konečná zaplatená suma?
  • Ako dlho konkrétny model (autorkin kúpený kus) vydrží v každodennom používaní?

Spomenuté značky a firmy

Louis Vuitton (LV), Michael Kors, Zalando, Furla, Gino Rossi, Mexx, Bulgari, Poléne, Lara bags, Tumi, Balenciaga, Gucci, Shein

Spomenuté produkty a metódy

Neverfull, Speedy, Neverfull MM damier canvas, Epi koža, letná edícia 2025, obojstranná kabelka, PU materiál, pogumované plátno (monogram), organizer do kabelky, „genuine fejk“ (ilegálne predané tovary z tej istej továrne), dovozy aneks (prepredaje / bazárový predaj), injekcie na chudnutie (spomenuté ako metóda), tvrdenie o konfiskácii a pokute 2 500 CHF

Miesta a osoby

Švajčiarsko, Zürich (hlavná stanica Zürich), Turecko, Egypt, Mileticky

Strana
z3
bluka2
11. jan 2026

Ja som žila nejaký čas v Čine a niektoré produkty sú jasný fejn, ale niektoré sú na nerozoznanie. Vlastne si myslím, že medzi nimi je rozdiel iba v cene. Takže je fejk a fejk.
Čo sa týka takýchto kabeliek, tieto kontretne na mňa všetky pôsobia ako fejky, aj tie ktoré možno nie sú. Asi moc dlho v Afrike som na tie “značky” pozerala 🙈

anonym_039f10
@anonym_a3b908

@anonym_039f10 veď ok, ale ty si potom úplne iný prípad predsa. Ja hovorím o takých čo majú len to auto za 400€ a fejkovu kabelku akože v hodnote niekoľko tisíc.

@anonym_a3b908 tak takých je veľa. Mám jednu známu, jej otec mal celý život veľa peňazí, čiže mala ,,meno” ale otec im nie že nič nedal ale nechal deti nech sa snažia samé (druha vec je čo budú dediť), ona aj jej muž majú viac menej obyčajnú robotu, majú krásny nový dom, staršie 10r auto, ale tá vychcanost je pre mna nepochopiteľná, na dovolenku len s mamou (lebo to zacvka) s prázdnym kufrom do Turecka a návrat vo veľkom štýle, sama balenciaga, gucci a pod, pri nej povie 90% ľudí že je zazobana a ma originály a zvyšných 10% vie pravdu. Smutne, hrať sa na niečo čo nie som. Ja si radšej kúpim 2-3 veci kvalitne alebo radšej neznačkove ako 10fake

tilly
11. jan 2026

Teraz nerozumiem. Už si si tú kabelku kúpila? Chcela si veľkú cestovnú a kúpila si si ružovú menšiu?

Strana
z3