Aké je vaše obľúbené bezmäsité jedlo?
Aké je vaše najobľúbenejšie bezmäsité jedlo?
Karfiol na akýkoľvek spôsob
Je ich veľmi veľa, ale hlavne milujem curry zo sladkých zemiakom a cíceru a množstvo indických jedál, libanonských.
Zemiakové placky 😉
Čokoľvek sladké okrem ryžového nakypu
Palacinky s džemom.
vyprážaný karfiol. a špagety aglio olio e peperoncino sprznené kečupom 😂
čo blbnem. pirohy!
Vyprazany syr 🙂
Vyprážany karfiol ( ale pečený v rúre 🤣)
Red lentil dhal 🔥 s basmati ryzou ale kedze jem pestro robim si k tomu aj farebny salat z roznej zeleniny. Ale celkovo asi vsetky vege indicke jedla bez mlieka su moje oblubene.
karfiol na polský spôsob je dobrý s bešamelom potom krémové rizoto,toho je hrozne vela takto narýchlo si ani nespomeniem.Kdejaké syry,pestá.To sa nedá ani všetko vymenovať🙂
Pirohy so smotanou cibulkou
Pečené zemiaky
Cicerova polievka, tempeh, pizza, rozne rizota a salaty
Bryndzove pyrohy, rezance s tvarohom, cicerove/fazulove kari, ryzove rezance, tofu...
asi vsetky jedla sa daju spravit v bezmasitej verzii (samozrejme nie steak), ja mam rada vsetko zeleninove...milujem indicku kuchynu...Pico robil raz tacos bezmasite a je to pecka, rada varim podla neho
Privarky
Brokolica na hocijaký spôsob , alebo špenát , zemiakové placky, langoše
Langos
u mna: brydzove halusky, zemiakove alebo cuketove placky, langos s cesnakom a smotanou, naparena brokolica, pecena mrkva,hokaido a zemiaky (spolu a ja len posolene), z nevarenych veci milujem nakrajat paradajku,cibulu a uhorku a cele to zaliat kyslou smotanou, sladke : palacinky a wafle
Bryndzové pirohy, halušky, parene buchty, langoše. Ja zjem takmer všetko bezmäsité 😋
gnocchi so špenátom a Nivou alebo s gorgonzolou a rucolou, lasagne so špenátom a ricottou, zapekaná brokolica s cestovinami, bryndzové halušky (namiesto slaninky kôpor). pečený karfiol s mozarellou a parmezánom
Sososvicovy privarok s volskym okom
Zapekané cestoviny....s cuketou, brokolicou alebo karfiolom
Všetko vyššie spomenuté, ja milujem bezmäsité 🙂 A aj nepopulárny granadír, tuším som ho tu nevidela. Pre mňa mäso vôbec nemusí byť.
@abbey1 dáš nejaký tip na libanonské?
Bryndzové halušky a zemlovka
Steak🤣 ale aj karfiol môže byť 😁
Cuketove lasagne
Granadir
Pečená zelenina s parmezánom
Halušky s hubovou omáčkou a nivou

Steak🤭