icon

Ako často varíte a jete jedlo opakovane?

9. dec 2024

ako často varíte? zjete jedlo aj viac dní po sebe?

Strana
z2
simsalabim
9. dec 2024

Striedame sa s manzelom, nevarime denne. A ano, zjem aj jedlo z predosleho dna.

januska12323
9. dec 2024

Ako často treba, ideálne raz za dva dni.

lenka.25
9. dec 2024

cez týždeň varím skoro každý deň, lebo mi vždy všetko zjedia, aj keď si myslím, že som navarila na dva dni . Zjedli by sme niektoré jedlá aj na druhý deň , ale nie všetky, my napríklad nezjeme prihrievané kuracie mäso , varené zemiaky atď ...cez víkendy varím málo, lebo väčšinou nie sme doma

mirola
9. dec 2024

Ja tak 3 až 4x do týždňa a jeme jedlo dva dni bez problemov. 3 už nie, aj ked nemyslim si, ze by nam malo nieco byt ak je dobre uskladene, len nam to uz dako neberie... zalezi aj co to je.. cestoviny by som nejedla dva dni po sebe, ale polievky, perkelt, gulas, dusene maso, atd v pohode... kura napriklad stehno nezjeme na druhy den nam uz nechuti, zapekane jedla, rezne atd tiez v pohode

diewcatqoo
9. dec 2024

Varim kazdy den. Zjem aj jedlo z predosleho dna, ale radsej mam cerstve.

nyusika
9. dec 2024

maloktore jedlo zjem na druhy den, cize varim takmer denne

vivienkalejova
9. dec 2024

Ja varím 2 krát za deň teda každý den polievka + obed niekedy 3 krát keď pripocitam plus dezert a niekedy večeru lebo keď zostane z obedu tak si dajú znova kto má chuť

nafka0483
9. dec 2024

Niekedy varim par dni po sebe, niekedy navarim na 2-3 dni. Na dva bezne, to v pohode zjeme, gulas, segedinsky, kapustnicu a pod. jeme aj 3 dni. Ale to je maximum 😅 niekedy vari manzel, niekedy to vyriesi donaska.

bellaa3007
9. dec 2024

Vacsinou na 2dni varíme.

dankabetka
9. dec 2024

ahoj , ja varim vseobecne malo, cez tyzden mame kazdy obed mimo domu, vecere nevarim. A snazim sa varit len to co zjeme hned, malokedy prihrievame, samozrejme sem tam ostane, tak na druhy den dojeme ale nesnazim sa varit na viac dni ucelovo.
Jedla ako segedin alebo kapustnica - samozrejme neviem navarit na 1x , alebo aj vyvar varim vo velkom hrnci a hned ho vkladam do mrazaka po vychladnuti...takze ho nejeme 2x po sebe napriklad.

earlgrey
9. dec 2024

Každý deň varím pre dcéru. V malom množstve. A pre nás dospelých každý druhý deň.

simona92101
9. dec 2024

Varim prevazne na 2 az 3 dni,zalezi co to je.mam 3 deti,obcas im zvlast.ale urcite nie kazdy den,radsej cas travim s detmi,vonku atd,a nie pri hrncoch.

luccija
9. dec 2024

Viac ako by som chcela🙂niekedy aj obed aj večeru, niekedy na 2 dni, ale to len niečo na šťave.Najradsej mám čerstvé jedlo.

bublinka1426
9. dec 2024

2-3X Tyzdenne ale snazim sa tychlovky

mane01
9. dec 2024

Kazdy den.

t1nusa
9. dec 2024

každý alebo každý druhý deň, ak sa mi podarí navariť na dva dni tak som rada, že na druhý deň mám priestor na iné domáce práce

anjelicek26
9. dec 2024

Varím každý deň.. ale moji jedia všetci doma.. teraz na materskej je to easy, ked chodím do prace tak o piatej ráno pred prácou chystat to chcelo vždy kus motivacie🤣Jedlo sú večer synovia často prihreju.. zvyšok vyhodiť, ale veľa to teda nie je. Sú vo veku kobyliek🤭

nynia
9. dec 2024

každý deň, dvojdňové jedlo nikdy nejem 🤦🏼‍♀️

januska12323
9. dec 2024

@anjelicek26 prečo zvyšok vyhodiť? Nedojete ráno? Keď už nie na obed.

tanikka
9. dec 2024

@nynia a to už prečo? 😀 to mi nepríde úplne normálne, potom ho hneď vyhodíte, ak náhodou zostane? však to je iné plytvanie jedlom.

melanta
9. dec 2024

Ohriate jedlo nejeme. Jedine kapustnicu, hovädzí guláš, segedín robím na 2 dni. Takže varím každý deň, ak nejdeme do reštaurácie.

melanta
9. dec 2024

@tanikka prečo by sme mali jesť ohriate jedlo, keď nám to nechutí? Ak varím pre 2, varím 2 porcie, ak pre 3, tak 3 porcie. Ak ostane štvrť porcie, áno, vyhodím to. Ak je to podľa teba plytvanie, tak ak sa mám rozhodnúť medzi plytvaním a jedením ohriateho, vyberiem si plytvanie. Ty nefinancuješ moju kuchyňu či kuchyňu @nynia tak ti môže byť jedno, že niekto varí každý deň čerstvé.

malaopicka
9. dec 2024

Zjem aj na druhý deň, ale väčšinou neostane. Varím tak, aby mal aj manžel do práce a vždy mu zabalim dve porcie, keďže je tam veľmi dlho. Ale varím ako kedy. Nieked aj každý deň a nieked aj 3 týždne vôbec nič. Podľa toho ako sa mi chce a ako máme program.

bellaa3007
Autor odpoveď zmazal
knieza_pribina
9. dec 2024

Keď zjeme, čo je navarené, varím znova. Nevyhadzujeme, snažíme sa rozumne nakupovať a hospodáriť. Prihriate jedlo v pohode zjeme, sme tak obaja naučení z domu (moja mama na menežerskej pozícii, svokra tiež bola zamestnaná prácou, nie hrncami, takže takto to poznáme a takto pokračujeme). Plus bývali sme na intráku, študentské časy nás tiež naučili 😄

melanta
9. dec 2024

@bellaa3007 keď bola dcéra malá a chodila som fyzicky do bežnej práce, varila som denne, ale doma som nerobila takmer nič, urobil muž. Chceli sme denne čerstvé jedlo, tak sme si veci ako varenie, domácnosť a dieťa podelili a myslím tým naozaj podelili (nie delenie ja 80%, on 20%). Ak chodíš do práce, staráš sa o domácnosť aj dieťa, tak jasné, že si unavená. Žiaľ, je bežné, že domácnosť a dieťa je na 80% na žene, tak potom logicky je ťažko čas a hlavne energia aj na denné varenie. Ale to je potom zle nastavená starostlivosť o domácnosť.

hederamonstera
9. dec 2024

To fakt citite taky rozdiel medzi cerstvo uvarenym a na druhy den ohriatym? Nehovorim o nejakych speci jedlach, napr hranolky, ale aby sa kazde jedno vyhodilo, lebo to uz nechuti…je smutne. Afriku na vas😂

Varim kazdy den, ale my to aj zjeme

lucia13022023
9. dec 2024

Áno, varím každý deň. Nezjem jedlo z druhého dňa. Minule v jednej diskusii do mna jedna išla, že ma nechápe, či má baví stať pri hrnoch celý deň a tráviť hodiny v kuchyni.
Tak ja len pre tie, ktoré si to nevedia predstaviť - očistiť zeleninu, okoreniť a dat zapiecť cca 3min. Keď sa pečie zelenina, urobím si rib eye napríklad, hotový do par minút. Kým sa zelenina dopeka, spravím si k tomu dip tak za minútu. Celkové varenie trvá až 15 minút.
Nejeme doma knedle, parené buchty ci bravčové guľáše, ktoré sa varia 5 hodín (obrazne 🙂)
Varím jednoduché rýchle jedla - veľa šalátov, cestovín, pečená zelenina, krémové polievky, tortilly, ryby.. . Dnes sme mali špagety carbonara, obed hotový do 15 min. Čiže vysvetlenie pre tie, ktoré nechápu ženy ktoré varia každý deň.

anjelicek26
9. dec 2024

@januska12323 lebo je náš 7 a nebudem prihrievat jednu zvyšnú porciu q zvyšok bude jesť niečo iné.

zzzzza
9. dec 2024

Max 3x

Strana
z2