Ako často varíte a jete jedlo opakovane?
ako často varíte? zjete jedlo aj viac dní po sebe?
Ako často treba, ideálne raz za dva dni.
cez týždeň varím skoro každý deň, lebo mi vždy všetko zjedia, aj keď si myslím, že som navarila na dva dni . Zjedli by sme niektoré jedlá aj na druhý deň , ale nie všetky, my napríklad nezjeme prihrievané kuracie mäso , varené zemiaky atď ...cez víkendy varím málo, lebo väčšinou nie sme doma
Ja tak 3 až 4x do týždňa a jeme jedlo dva dni bez problemov. 3 už nie, aj ked nemyslim si, ze by nam malo nieco byt ak je dobre uskladene, len nam to uz dako neberie... zalezi aj co to je.. cestoviny by som nejedla dva dni po sebe, ale polievky, perkelt, gulas, dusene maso, atd v pohode... kura napriklad stehno nezjeme na druhy den nam uz nechuti, zapekane jedla, rezne atd tiez v pohode
Varim kazdy den. Zjem aj jedlo z predosleho dna, ale radsej mam cerstve.
maloktore jedlo zjem na druhy den, cize varim takmer denne
Ja varím 2 krát za deň teda každý den polievka + obed niekedy 3 krát keď pripocitam plus dezert a niekedy večeru lebo keď zostane z obedu tak si dajú znova kto má chuť
Niekedy varim par dni po sebe, niekedy navarim na 2-3 dni. Na dva bezne, to v pohode zjeme, gulas, segedinsky, kapustnicu a pod. jeme aj 3 dni. Ale to je maximum 😅 niekedy vari manzel, niekedy to vyriesi donaska.
Vacsinou na 2dni varíme.
ahoj , ja varim vseobecne malo, cez tyzden mame kazdy obed mimo domu, vecere nevarim. A snazim sa varit len to co zjeme hned, malokedy prihrievame, samozrejme sem tam ostane, tak na druhy den dojeme ale nesnazim sa varit na viac dni ucelovo.
Jedla ako segedin alebo kapustnica - samozrejme neviem navarit na 1x , alebo aj vyvar varim vo velkom hrnci a hned ho vkladam do mrazaka po vychladnuti...takze ho nejeme 2x po sebe napriklad.
Každý deň varím pre dcéru. V malom množstve. A pre nás dospelých každý druhý deň.
Varim prevazne na 2 az 3 dni,zalezi co to je.mam 3 deti,obcas im zvlast.ale urcite nie kazdy den,radsej cas travim s detmi,vonku atd,a nie pri hrncoch.
Viac ako by som chcela🙂niekedy aj obed aj večeru, niekedy na 2 dni, ale to len niečo na šťave.Najradsej mám čerstvé jedlo.
2-3X Tyzdenne ale snazim sa tychlovky
Kazdy den.
každý alebo každý druhý deň, ak sa mi podarí navariť na dva dni tak som rada, že na druhý deň mám priestor na iné domáce práce
Varím každý deň.. ale moji jedia všetci doma.. teraz na materskej je to easy, ked chodím do prace tak o piatej ráno pred prácou chystat to chcelo vždy kus motivacie🤣Jedlo sú večer synovia často prihreju.. zvyšok vyhodiť, ale veľa to teda nie je. Sú vo veku kobyliek🤭
každý deň, dvojdňové jedlo nikdy nejem 🤦🏼♀️
@anjelicek26 prečo zvyšok vyhodiť? Nedojete ráno? Keď už nie na obed.
Ohriate jedlo nejeme. Jedine kapustnicu, hovädzí guláš, segedín robím na 2 dni. Takže varím každý deň, ak nejdeme do reštaurácie.
@tanikka prečo by sme mali jesť ohriate jedlo, keď nám to nechutí? Ak varím pre 2, varím 2 porcie, ak pre 3, tak 3 porcie. Ak ostane štvrť porcie, áno, vyhodím to. Ak je to podľa teba plytvanie, tak ak sa mám rozhodnúť medzi plytvaním a jedením ohriateho, vyberiem si plytvanie. Ty nefinancuješ moju kuchyňu či kuchyňu @nynia tak ti môže byť jedno, že niekto varí každý deň čerstvé.
Zjem aj na druhý deň, ale väčšinou neostane. Varím tak, aby mal aj manžel do práce a vždy mu zabalim dve porcie, keďže je tam veľmi dlho. Ale varím ako kedy. Nieked aj každý deň a nieked aj 3 týždne vôbec nič. Podľa toho ako sa mi chce a ako máme program.
Keď zjeme, čo je navarené, varím znova. Nevyhadzujeme, snažíme sa rozumne nakupovať a hospodáriť. Prihriate jedlo v pohode zjeme, sme tak obaja naučení z domu (moja mama na menežerskej pozícii, svokra tiež bola zamestnaná prácou, nie hrncami, takže takto to poznáme a takto pokračujeme). Plus bývali sme na intráku, študentské časy nás tiež naučili 😄
@bellaa3007 keď bola dcéra malá a chodila som fyzicky do bežnej práce, varila som denne, ale doma som nerobila takmer nič, urobil muž. Chceli sme denne čerstvé jedlo, tak sme si veci ako varenie, domácnosť a dieťa podelili a myslím tým naozaj podelili (nie delenie ja 80%, on 20%). Ak chodíš do práce, staráš sa o domácnosť aj dieťa, tak jasné, že si unavená. Žiaľ, je bežné, že domácnosť a dieťa je na 80% na žene, tak potom logicky je ťažko čas a hlavne energia aj na denné varenie. Ale to je potom zle nastavená starostlivosť o domácnosť.
To fakt citite taky rozdiel medzi cerstvo uvarenym a na druhy den ohriatym? Nehovorim o nejakych speci jedlach, napr hranolky, ale aby sa kazde jedno vyhodilo, lebo to uz nechuti…je smutne. Afriku na vas😂
Varim kazdy den, ale my to aj zjeme
Áno, varím každý deň. Nezjem jedlo z druhého dňa. Minule v jednej diskusii do mna jedna išla, že ma nechápe, či má baví stať pri hrnoch celý deň a tráviť hodiny v kuchyni.
Tak ja len pre tie, ktoré si to nevedia predstaviť - očistiť zeleninu, okoreniť a dat zapiecť cca 3min. Keď sa pečie zelenina, urobím si rib eye napríklad, hotový do par minút. Kým sa zelenina dopeka, spravím si k tomu dip tak za minútu. Celkové varenie trvá až 15 minút.
Nejeme doma knedle, parené buchty ci bravčové guľáše, ktoré sa varia 5 hodín (obrazne 🙂)
Varím jednoduché rýchle jedla - veľa šalátov, cestovín, pečená zelenina, krémové polievky, tortilly, ryby.. . Dnes sme mali špagety carbonara, obed hotový do 15 min. Čiže vysvetlenie pre tie, ktoré nechápu ženy ktoré varia každý deň.
@januska12323 lebo je náš 7 a nebudem prihrievat jednu zvyšnú porciu q zvyšok bude jesť niečo iné.
Max 3x

Striedame sa s manzelom, nevarime denne. A ano, zjem aj jedlo z predosleho dna.