Ako hostíte návštevy?

14. feb 2024

Ahojte.
Chcem sa spytat, ako vnimate vy osobne pohostenie, ked k vam pride navsteva? Ake pohostenie je podla vas primerane a take, ze to je taky zaklad ponuknut? Prip. je pre vas bezne navsteve nic neponuknut, max kavu?

sejbipi
14. feb 2024

Neohlásenej návšteve dáme nejaký suchý snack, káva a pod. Plánovanej zvyknem upiecť koláč, alebo nátierky na bagetu + obložená misa. Ešte mm zvykol robiť domácu pizzu návšteve, len je to piplačka… proste vždy zvyknem mať niečo na stole.

wolf_
14. feb 2024

Je pre mňa bežné ponúknuť len kávu a je pre mňa primerané možno až žiadúce ak ja som na návšteve byť ponúknutá len kávou.

bolarazjedna
14. feb 2024

Závisí od toho, ako často sa vidíme, a ci je to ohlásená návšteva ci nie. Podľa mňa základ je ponúknuť kávu/čaj, džús (ak prídu neohlásene, nemusím mať doma), mineralku a potom bud otvorím niečo slané a sladké (kupované), alebo ak prídu ohlásene, tak pripravím sendviče a/alebo upečiem zákusok. Väčšinou máme doma aj oriešky, tie bývajú na stole stále.

lindous
14. feb 2024

Veeeeľmi záleží aká návšteva 😅 keď príde najlepšia kamarátka hocikedy na rýchlo, ponúknem pitie, ak mám nejaké chipsy dám do misky, poviem jej čo som varila, čo je v chladničke či si nedá, ak bude chcieť nech si pýta a vybavené 😃 keď je to niečo “oficialnejšie”, neviem prídu kamoši zahrať si spoločenské hry, zvyknem napiecť pizzové slimáky alebo iné slané pečivo, nejaký koláčik, do misky slané čo väčšinou donesú oni, pripadne spravím pomazanky, jednohubky alebo nejaka syrová misa či humus + zelenina atd… ak je to len nejaké poobedne posedenie pri kávičke, tak nejaký koláč alebo vytiahnem zmrzku a ovocie… najblizsiu rodinu pri niektorých príležitostiach pozývame aj na obed, tak potom normálne varim 😊

viestta
14. feb 2024

Ked skoci kamoska na kavu, tak dostane, kavu, nieco od smadu a mozno aj keksik. Ked pride niekto na cely den dostane aj obed aj veceru a kadeco medzi tym. Ak niekoho pozvem na oslavu, dostane pohostenie podla prilezitosti. Ked pozvem niekoho na obed, dostane trojchodovy obed, napoje a kavu.

lalenka33
14. feb 2024

Neohlasená návšteva dostane kávu, čaj, minerálku. Nepijem sladké nápoje a nedržim len tak doma. Vždy sa u nás nájde niečo slané. Po vikende často aj sladké. Bežne máme gumené cukríky, čokoládu, nejaký keksík ako Horalka. Ale nedržím zásoby čo ak príde návšteva. Nemam nato miesto. Keď nemám doma sladkosti, tak ich nevyžieram pri telke.
Keď sa návšteva ohlási, tak nachystám buď obed ( najčastejšie stehná a ryžu,kompot/šalát alebo chlebíčky, obložené misy-tie robím najčastejšie, je to rýchle a každý si vezme,čo má rád. Dám tam salámu, šunku, syry, zeleninu. Od polovnika v rodine máme klobásu z jeleňa, tak tá žne uspech vždy. Keď čakám návštevu, tak aj upečiem. Kúpim sladkú vodu. Zaleží od toho kto príde a kedy príde.

denithestrange1993
14. feb 2024

Kava,pitie,nejaky snack sladky,slany ked sa jedna o taku beznu navstevu co pride na 2hodky. V pripade oslavy este nejaky mucnik,chlebicky,ovocie,zeleninu atd.

queen_mary
15. feb 2024

Kava/caj. Citronada/Limonada...Vzdy mam doma minnitky, ak navsteva prekvapi. Potom nejake keksy, chipsy ... a ak je ohlasena navsteva tak bud peciem cheesecake, alebo nieco z listkoveho, charcusserie board robim...

zafir01
15. feb 2024

Neohlásena návšteva - káva , čaj, čistá voda . ( Sladké vody nekupujeme ) , a niečo do misky ( oriešky , naše domáce lyofylizivane ovocie , alebo uvarím na ochutnávku domácu divinove klobásky s ,ktoré casto robíme , pridám oblohu a pečivo )

Ohlásená - pitie samozrejmosť , upečiem koláč , nejake jednohubky s obľúbenými natierkami , niečo slané do misky , alebo opäť vyťahujem naše domáce produkty z aktuálnej sezónnej ponuky .
Tiež sa u nás ujal tanier s nakrájanými druhmi syra, olivy a k tomu víno .

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cafelatte
15. feb 2024

Ohlásená navsteva - vždy chlebíčky a dezert, napr.nepecena torta, chescake, tyčinky z listkoveho cesta, syrové nite, orechy, čipsy. Robim ovocnú vodu z bobuloveho ovocia citrónu rakytniku a zázvoru.

Neohlasena, káva voda s citrónom alebo čaj z mojich druhov nazbieranych byliniek.

samimami777
15. feb 2024

Záleží od návštevy. Ak je to návšteva čo je tu pravidelne každý týždeň (napr moji rodičia) tak len tak pomenej : väčšinou kávu, malinovku, niečo na zakúsnutie napr keksík, čipse alebo korbáčiky , keď mám zrovna napečené ponúknem koláčik atď.
Ak je to návšteva čo príde len raz za čas tak spravím chlebíčky, očká , obložené misy, uvarím obed aspoň 2 chodový pre návštevu, malinovky, káva , tvrdé a samozrejme niečo sladké .
U nás sú len ohlásené návštevy , neohlásené sa k nám nepúšťajú 😁

slavomira236
15. feb 2024

Neohlasena kavu/caj a cistu vodu. Ak mam nieco slane sladke sam na stol. Ak je to chlap ak mam ponuknem pivo poharik. Ak je nieco doma kedze alkohol nekupujem. Raz za 5rokov mozno. Vody tiez nekupujemeax na vianoce velky noc oslavu

lenka2710
15. feb 2024

Keď príde kamoška na kávu, tak kávu, nejaké pitie, otvorím čokoládu alebo nejake keksy ku kave, ak príde s deťmi, tak aj niečo deťom do misky! Keď viem, že vtedy a vtedy príde návšteva, tak mam koláč, nejaké slané pagáče, alebo pizzove slimáky a pod., syrove nite alebo nejake syry, obloženu misu alebo jednohubky, oriešky, záleží aj od počtu ľudí, nerada vyhadzujem 🙈😅

lenkakravcova
15. feb 2024

U mňa to dosť často záleží od toho čo robíme. Ak veľa rozprávame tak veľa nezjeme, nevypijeme 😀

4stanka4
15. feb 2024

Záleží od toho kto príde a aky je ucel návštevy. Ak prídu kamošky/sestra/sesternica s detmi pohrat sa a pokecat tak im ponúknem kavu/caj/vodu a niečo drobné na chrumkanie- tycinky,keksiky, deťom chrumky a ovocie. Ak prídu rodicia/svokrovci/kamarati napr. zagratulovať k narodeninám (mame s manzelom tesne po sebe) tak pripravím nejaké chlebicky alebo oblozenu misu, zákusok + alko/nealko. V 99,9% sú návštevy ohlásené

majlo1234
15. feb 2024

Kava, caj mame doma vzdy. Zvyknem mat v mrazaku fornetti, tie su upecene za 15 minut. Plus nejake oriesky. Pre ohlasenu navstevu sa zvyknem pripravit lepsie😃 kolac, oblozena misa, pripadne na com sa dohodneme vopred

roja01
15. feb 2024

Neohlasena navsteva - kava, caj, voda s citronovou stavou (balene vody okrem oslav nekupujem).
Ohlasena - podla toho ako dlho sa zdrzi bud kompletne jedlo, alebo studene obcerstvenie.

andy_sixx24
15. feb 2024

Ja som zas taká že keď príde návšteva tak hneď chlebíčky a blbosti 🤣🤣 keď sa ohlasia naši alebo svokrovci tak len niečo rýchle poprípade niečo upečiem 😄

jessx
15. feb 2024

Záleží aj ako často a aké návštevy…keby je u nás niekto každý deň nebudem aj každý deň hostiť a pripravovať .ak je návšteva ohlásená a je to niekto kto nechodí často, snažím sa niečo malo mat. Káva a nejaká voda je základ, aspoň mineralka s citrónom hoci ja pijem cistu vodu. Niečo sladké, slané. Ak sa mi chce urobím koláč ak nie tak len nejaké kekse😃 ak je to nejaký sviatok a niekoho pozveme tak buď objedname pizzu alebo niečo uvarim.

Pre neohlásene návštevy okrem kávy nemám zvyčajne nič, lebo u nás neexistuje take že nakúpiť do zásoby sladké a slané ako mávali babky v spajzach, my všetko zjeme😂