icon

Ako riešite stravovanie 2 ročných detí mimo domu?

iwesska
16. nov 2012

Mamicky, chcela by som sa spytat, ako riesite stravovanie, ked musite ist s dietatom prec v case obeda /vylet, lekar...atd/. Kym bol maly, bravali sme so sebou hotove flasticky, len sme trosku ohriali a bol napapany. Teraz mu vsak taketo porcie uz nestacia a neviem ako to poriesit. Napriklad. Odchadzame po desiatej a vraciame sa az v case olovrantu, pripadne vecer. Nie je problem vziat ovocie, nejake chrumky, rozok.Ale teply obed potrebuje. Mam sice termosku na jedlo, do ktorej sa vkladaju tie male Avent pohariky, ale to je tiez uz taka baby porcia, co mu nestaci. Zase sa bojim aj toho, ze ked mu to rano uvarim a dam teple do termosky, za cca 4-5 hodin sa to skazi kedze sa pohybujeme dost po vnutri. Alebo ked aj mame z predosleho dna nieco, tak nosit to len ohriate taku dlhu dobu je tiez dost riskantne. Poviete si, ze vsak nie je problem mu niekde nieco kupit. No by ste sa cudovali, ale je. Nechcem aby jedol fast food a nie vsade su dostupne kvalitne restiky. Budem vdacna za rady, ako ste si poradili vy.

Strana
z2
kaja73
16. nov 2012

@iwesska tak ja to od 2 rokov riesim ozaj tou restikou-kuracie prsia- natur -s ryzou to vzdy istia,plus kuraci vyvar-bez vegety,ked maju.
A to bol maly na prisnej bezmliecnej diete do 18m,plus nepapa bielko dodnes a viem to takto v pohode riesit.
Doma dostava casto maso,zelennu a aj ovocie z domacich zdrojov-teda takmer vzdy-ale raz za cas v restike to ozaj neriesim. 🙂 Hippky to uz ozaj nevyriesia a nosit v obedariku zvlast jedlo pre maleho,ked vsetci jeme v restike-to ozaj nebudem-robila som to jeho 18m a som rada ze uz nemusim.

bubelko
16. nov 2012

@iwesska ako kedy a podla toho, kde som. tu vo sui normalne restauracia (pizzeria, cinska, klasicka) alebo samoobsluzna restauracia. na slovensku - oblozeny chlebik alebo rozok a tepla strava na olovrant alebo na veceru - podla casu navratu.

bamb27
16. nov 2012

@iwesska ako pise @kaja73 nad tymto som sa nikdy nepozastavila ako nad problemom, ved aj vy dospeli budete pravdepodobne daco jest, raz za cas nech uz je to cokolvek ale v restikach sa najde urcite nieco vhodne 😉

k_a_j_k_a
16. nov 2012

@iwesska ahoj. dvojrocne dieta uz moze papat to, co dospely. teraz nehovorim o vysmazanych, presolenych, tucnych jedlach. riesila by som to naozaj tou restikou a po dohovore s casnikom, by som mu objednala nieco lahke a jednoduche, napr. zemiacky, ryzu s hraskom a pod. ako casto chodievate takto do restiky? lebo ja by som chodila velmi zriedka, ani pre dospeleho nie je zdrave chodit pravidelne do restiky.

iwesska
autor
16. nov 2012

@bamb27
@kaja73
@bubelko
@k_a_j_k_a
Takto baby, on bude mat 2 az vo februari, takze ja si este dost potrpim na tom co zje. A kolkokrat ideme nikde tak, ze tam ako na potvoru nie je nic, alebo ked tak Mc Donald alebo cina a to by som mu uz radsej suchy rohlik dala ako to. Odkedy sa narodil, v restike sme boli raz aj to len vdaka tomu, ze tam boli prisposobene priestory pre kocik a varili tam naozaj dobre slovenske jedla. Ale zase stesovat sa s tym, ze tam budem hladat dobru restiku po okoli / nam staci aj pecivo/ aj to mozno ziadnu nenajdem, to nechcem. Skratka, je mi blbe to, ze doma ma dobre navarene a pritom kvoli tomu, ze potrebujeme niekam ist ma jest niekde nejake pofiderne fast-foodove polotovary.

simca06022011
16. nov 2012

ja bezne s malou cestujem, ked jej nevezmem z domu (vacsinou vyzivy - Hipp hlavne jedlo a pod), tak klasicky restika... objedname si nejaku polievocku - vyvar, alebo co sa dohodnem s casnikom, a druhe nejake pyre zemiakove/ryzu s maskom na prirodno, kompotik.. a nemali sme nikdy problem. Vlasne jedlo nam tiez radi ohreju, ved vidia ze je to male dieta.. od malicka sme takto chodili. V mekaci ani cine sme neboli ani my sto rokov, nie to este to dieta... 🙂))) A ani rozky sme nemuseli papat, ved v nasich restauraciach normalnych (nehovorim o tych polokrcmach po sidliskach) sa da dobre najest, len si treba vybrat... V jej taske mam piskotik, jablcko alebo nejake ovocie a ked sa pretiahne vylet aj cez desiatu/olovrant prezijeme to🙂 nikdy som sa nemusela strasovat, ze bude hladna...
Podla mna malemu by URCITE porcie napr. HAMI/Hipp od 12mesiacov stacili 🙂 A zohreje sa to hocikde v restike.

bubelko
16. nov 2012

@iwesska ako som pisala vyssie - na slovensku robim oblozene chlebiky a olovrantujeme alebo veceriame doma, to co je navarene 🙂 viem, ze toto leto sme boli na obed v tatrach v kolibe na strbskom plese, ale pred tym si ani nepamatam, ci som niekde s detmi bola.

annalena
16. nov 2012

@iwesska Neviem aku mas termosku, ale ja som to riesila s termoskou na jedlo (nieco ako obedar, len je to termoska, popozeraj na internete, su aj rozne velkosti, my mame 500 a 750 ml). Hlavne ked som vedela, ze ideme niekde, kde bude s restikami problem. Inak tiez vyberam jedlo normalne v restauracii alebo ako pise @bubelko, teple jedlo je na olovrant, resp. na veceru 🙂

iwesska
autor
16. nov 2012

@bubelko No, tato varianta sa mi zda ako najschodnejsia...aj ked...zase to moje dieta viac z toho peciva narosypa ako zje, takze to je take jedenie...Keby mal o rok viac, uz to tak neriesim, ale este sa mi predsalen zda maly na tu restauracnu stravu. Zvlast v dnesnej dobe, ked maso marinuju v kybloch tyzden 😝

huxy
16. nov 2012

no keď ideme s malou niekam,napr.teda k lekárom,alebo do vedľajšieho mesta na nákupy,tak varené jedlo jej dám doma.a potom keď sme preč,tak kľudne aj ovocnú výživku,alebo nejaký jogurt,zoberiem tyčinky,alebo kúpim niekde čerstvý rožtek,nejaké kukuričné chrumky.a veľa pitia-malá veľa pije 😀

iwesska
autor
16. nov 2012

@annalena Ja mam taku detsku termosku akoze na flasu, ale zmestia sa do nej aj male pohariky umelohmotne. Ty asi myslis taku tu, co aj za sociku sa v nej jedlo nosievalo? Sa priznam, ze som ju ani nevidela predavat, keby hej, tak si ju kupim.

hradnapani
16. nov 2012

@iwesska dostat sikovne termotasky, aj mensie. Ja mam taku jednu a do nej zmestim rozne velkosti misiek, pre maleho to staci. Takze dam tam zohriate jedlo a celkom mi to tam par hodin vydrzi. S termoskami nemam velmi dobru skusenost.

simca06022011
16. nov 2012

@iwesska nemusis mu objednavat marinovane maso 🙂 a vlastne vtedy vobec nemusis objednat maso, objednatj mu cestoviny, ked si nie si ista kvalitou masa (to je asi take najcitlivejsie)... ale hippy su nalepsie, ja na to s malou nedam dopustit 🙂)) mame aj taku termosku "zmrzlinovu" ale z toho sa zle krmi hocikde🙂) takze od toho som upustila 🙂) ale mam ju odlozene na "kupaliskove pikniky"
S chlebom je to u nas rovnako, tiez sme februarovi 🙂 mala mi z neho dokopy nic nezje 🙂))

simca06022011
16. nov 2012

@iwesska ja mam tu komunisticku : http://eshop.tescoma.sk/napoje/termosky/family-... len neviem ci taku velkost 🙂))

bubelko
16. nov 2012

@iwesska myslim, ze si zle citala - do restauracii chodim u nas vo svajciarsku. aj do cinskej - dostat ryzu s hraskom, zeleninkou alebo len zapekane rezance. taktiez pizzeria - margarita alebo sunkova pizza su ok. velmi radi chodime do samoobsluznych restauracii - maju vyborny vyber. ale toto na slovensku chyba - preto robim tie oblozene chlebiky a veceraju/olovrantuju doma.
a to, ze rozsypa - nevadi. ked mu vezmes kusok kvalitnej sunky alebo syra k tomu, urcite sa naje 😉

iwesska
autor
16. nov 2012

@simca06022011 Mam este nejake flasticky v zasobe, co mi ostali, len zdal sa mi uz na to velky, vzhladom na co to poje. Ale asi ich este miniem. Ako v nejakej dobrej restike sa najest nebojim, ale dnes je plno lacnych prevadzok, kde bud len ohrievaju polotovary, alebo zoskrabu plesen a prinesu ti to. Co ti poviem...vlastne skusenosti a nie jeden krat. Dokonca vychyrena pizzerka na korze a mm priniesli v polievke plesnivy chleba 😝 Ja sa len tohto bojim, aby si maly nejaku salmonelu neuhnal.

iwesska
autor
16. nov 2012

@bubelko No, tak vo svajciarsku by som sa nebala najest ani ja 🙂 To tu ma vlastne skusenosti s kvalitou donutili k tomu aby som sa vyhybala restauracnym zariadeniam oblukom. Zial, co si budeme hovorit, na Slovensku je to tak. My dospeli mame silne zaludky, ale chudata deti.

annalena
16. nov 2012

@iwesska je to original termoska na potraviny, ano, nieco ako bolo kedysi za sociku, aj zmrzlina sa do toho kupovala. Ja som to kupila na amazone, ale aj ta co tu dala @simca06022011 vyzera dobre 🙂

iwesska
autor
16. nov 2012

@simca06022011 No vidis, taketo nieco by sa mi zislo, aj na kupaliskove pikniky 🙂

simca06022011
16. nov 2012

@iwesska no tak to uz neviem, ako ste na tom v BA 🙂 ja mam tu iba dobre skusenosti, ale to nechodime hocikde:( naozaj sme pochodili s malou kopec miest a pokazene alebo zle jednlo sme nestretli, a aj mili ku nam boli, poohrievali vsetko malej. Ale zase nechodime do lacnych prevadzok 🙂 Ja som citlivka tiez na stravu malej, rozkami ju nekrmim, sunku to dieta nevidelo velmmi, naozaj minimalne... aj to iba tie s 90%+ masa. Cize vyberam a tie vyzivy su najschodnejsie.. dokonca teraz su tie cestoviny v tanierikoch HIPP aj Hami to uz ma... velmi jej chutia aj ked sme ich mali od roka hadam 4x... ale strasne to lubi 🙂))
a tie flasticky su dost syte🙂 ked tak das mu dve 🙂)) lepsie ako ta salmonela zo zleho jedla :P nie? 🙂))

abbie
16. nov 2012

ved si navar nejake zeleninov-masove rizoto, alebo dobre hustu polievku sosovicovu, zemiakovu atd a urob si do mrazaku par porcii a ked niekam pojdete, tak to vyuzijes.

k_a_j_k_a
16. nov 2012

@iwesska dvojrocne a takmer dvojrocne dieta, to uz je prakticky jedno, ja davam detom od roka postupne vsetko.

tak priznam sa, ze v Mc Donalds sme s detmi este neboli a to ho mame na krok. a v cine predsa ryzu aj kuracie masko maju 🙂 ja som sa snazila s detmi mat taky rezim, ze doobeda vonku a papat a spinkat doma. do restiky som s nimi nerada chodila a stale aj chodim. jednak nie sme spokojni s kvalitou slovenskych restik a druha vec, dieta je moc zivy tvor na to, aby sme nimi chodili po restikach, teda aspon tie moje. ale aby ste si nemysleli, ze som s detmi sedela len doma, behali sme kade-tade, ale nejaky ten rezim museli mat. je ale pravda, ze s jednym sa chodi lahsie ako s dvoma 🙂
ja by som to asi riesila tak, ze objednam pre seba apovyberam to, co dieta moze, alebo by som malemu zobrala jedlo v miske z domu (ide zima, vydrzi to) a pri objednani jedla pre Teba, by som poprosila personal, ci mi to zohreju. ak nie su uplni tupci, tak zohreju, ale neviem, ci sme na slovensku do takeho niecoho dorastli 😖

simca06022011
16. nov 2012

alebo ako hovori @abbie, ja mam tak polievku ale aj privarky a ovocie pomrazene.. len to nenosime von 🙂

simca06022011
16. nov 2012

@k_a_j_k_a dorastli, ako hovorim, vzdy mi ohriali v pohode vsetko 🙂 ale teraz uz papa mala so mnou, ked ideme do restiky, lebo ja tie nemozem nejake masnoti papat 🙂

bubelko
16. nov 2012

@iwesska ja som nasla v bratislave par dobrych restauracii, kde dobre varili, ale zas bol tazky pristup s kocikom. a to ma odradzalo najviac 😉
a vacsinou sme isli na nejake ihrisko, kupalisko a tam to teda velka slava s restauraciami nie je, takze fakt nas istili tie chlebiky. aj teraz v lete v tatrach 😉

bombulka
16. nov 2012

@iwesska neviem, ci maly ma nejake problemy v suvislosti so stravou, alergie a pod. , ale ak nie, neriesila by som to uz tak uzkostlivo, uz je dost velky. alebo chodite niekde mimo tak, ze nie je nadosah restika? lebo my sme v takom veku uz bezne jedli v restauraciach, ak sme nemohli jest doma, automaticky sme to riesili restauraciou, a to tak, ze som si vybrala jedlo, ktore mohla v prvom rade zjest dcerka, co si myslim, ze nie je problem, ryza, varene zemiaky, kasu radsej nie, ako to tu niekto spominal, iba ak je naozaj zo zemiakov, ked som bola tehotna, raz ma pani v restike upozornila, ze ju robia z prasku, cestoviny, maso na prirodny sposob, prinajhorsom palacinky a pod. ak ma rad, my nie 🙂 mekac a spol. to samozrejme nie, to nejem ani ja, nie to este malicka. neviem no, ja som to tak od roka neriesila, len aby to nebolo mastne, pikantne, s hubami a pod. a myslim, ze v dnesnej dobe si uz slusne restauracie nedovolia podavat stare maso. dufam 😀

prasiatko30
16. nov 2012

Priprav si jedlo do tupperu a potom si to nechaj v restike ohriat alebo si to nes v nejakom termo obale teraz je predsa moznost si vybrat z x velkosti, tvarov, farieb, materialov. Mozes mu pripravit nieco co ma rad a vies ze bude urcite jest a hotovo. Inaksie my ked sme chodievalu s tak malym dietatom tak ked sme isli do restiky tak sme sa snazili ist do takej kde aspon nejaku slepaciu polievky s rezancami by boli schopni pripravit pre male dieta. Prip som kupovavala take priprave jedla pre deti ale pre tie najstarsie nad 1r a ak mu nestaci jedno tak zober zo 2-3 plus nejaky jogurt a nakrajane ovocie, plus nejaky chlebik s niecim - proate nieco co vies ze mu bude chutit.

A u nas aj tak mala dcera asipol rocne obdobie co nejedla vobec - okolo toho 2r - len pila mlieko s nesquikom pripadne tie tetrabrickove male cokoladove mlieka - takze sme nosievali tie 😅 a prezila aj cesty do zahranicia 😀 a je zdrava ako buk

iwesska
autor
17. nov 2012

@simca06022011 Uplne s tebou suhlasim. Ja som na maleho stravu tiez dost citliva. Inak toto co sme mali skusenost s pizzerkou, to bolo v Piestanoch - akoze kupelne mesto, kopa turistov a takuto hambu si narobia. Veruze ostaneme este pri tych flastickach, lebo naozaj, ked ideme niekam kde viem ze v okoli ziadna normalna prevadzka nie je, tak nebudem riskovat nejaky pajzel zapadnuty, kde mu ohreju nieco spred dvoch dni 😝 Preto som aj tuto diskusiu zalozila. Nie je problem sa najest v dobrej restike, problem je v tom, ked v okoli ziadna nie je. A take argumenty - ze vsak raz mu Mc Donald neuskodi...no ja si myslim o tom svoje. Keby mal 5 nepoviem, ale na ani nie 2-rocny zaludok take presolene umeliny, z ktorych mam kyselinu aj ja, mu davat isto nebudem.

iwesska
autor
17. nov 2012

@abbie No dobre, zmrazene to zoberiem a potom co s tym? Kde to ohrejem? Ked restiku nenajdem?

Strana
z2