Ako stíhať raňajkovať pred rannou prácou?
Ahojte prosim poradte ako stihate rano pred pracou ranajkovat. Zacinam o 7mej v praci, z domu vyrazame cca 6:30. Ja som kazde rano vyflusnuta , strasne unavena, samozrejme ked sa nenaranajkujem som uplne ako zombik. Potom mavam az prve jedlo okolo 13tej ked ideme na obed v praci, ktory je vacsinou hrozny :(
Samozrejme akonahle pridem domov o 15tej zacnem vyzierat celu chladnicku.
Prosim poradte ako to robite aby ste rano dokazali vypit ten teply caj (ani ten rano nestiham) a aby ste sa dokazali naranajkovat.
- rada ako vstat skor - nedokazem vstat skor, skusala som si davat budiky na 5tu, 5:30, aj tak ten budik vypnem a spom dalej, proste nedokazem vstat…
Prosim o vase tipy a rady…
@gabika0825 tak kazde telo asi pyta nieco ine😃u mna fakt jedine ta ovsena kasa a to som dlho nebola jej fanusik ale nakoniec si ku mne nasla cestu vdaka tomuto ze ma zasyti
Keď tu neviem ci lekárka alebo zdravotnícka ma takéto akože argumenty, toto nemôže byť pravda🙈. Aj keď som vstavala o tretej ráno niekde na služobku, musela som vždy mat kávu a jasne, ze predtým niečo zjesť. Inak asi o 5.30 a vždy raňajky a kávu.
@reddflowerlife nikdy som neranajkovala,začínam jesť až okolo desiatej ,keď sa konečne preberiem a najem sa ešte keď prídem z práce.Vsak si sprav smoothies s proteínov do práce a pi
@reddflowerlife Na každú radu máš odpoved ako sa to nedá. Tak potom buď hladna🤷🏻♀️ ako naozaj najľahšie je naučiť sa vstávať o pár minút skôr. Telo si na to zvykne. Aj 2-3 budíky a dalej od postele.
@reddflowerlife čaj si robím do termosky a pijem počas dňa,ráno mám 20min na odchod do práce,spravím smoothies,čaj ,umyjem zuby, oblečiem a idem
@anjelicek26 presne toto dom chcela napisat.
vstavam medzi 5:00 a 5:15, kym sa vsetci vychystame, z bytu odchadzame rovnako ako ty 6:30, ja ale ranajkujem "po ceste", vstavam skoro a prva aj preto, aby som rano mala cas a stihla nachystat aspon ten lepenak (jeden krajec chleba namazany, so sunkou, prerezany na pol a zlepeny, teda nie 2 krajce) pre mna ako ranajky a pre muza na desiatu, zjem to po ceste, cca okolo tej 7:00. hned rano po prebudeni nemam chut nic jest. a v robote potom kavu, konecne som sa naucila nepit ju nalacno
nachystat si aspon krajec chleba a zjest to hned v robote sa urcite da
@mmoni89 diky
Ja by som si na tvojom mieste pripravila ranajky vecer do dozy,do chladnicky a rano zjes.Kludne oblozeny chlieb,alebo kasu si zohrejes.Alebo si daj musli s mliekom.To je tak 5 minut navyse.Ved tam raz skolabujes.Ja si neviem predstavit takto pracovat a nenajest sa.Ved aj pre zdravie to je strasne.Deti este asi este nemas.Ja rano ranajky.vzdy mam a este robim ranajky 3 detom plus 1 desiatu zatial.Vsetko sa da ked sa chce.Bud nieco zmenis,alebo ostanes hladna.
A s tym obedom.Vykaslala by som sa na primara,proste ak nikto prave neumiera,ist na obed.Ved ide o tvoje zdravie.Kolko este vydrzis takuto zivotospravu.Ved aj pacienti musia pochopit,ze najest sa musis.
Uplne normalne, vstávam denne 5.25. kde inde to chces stihnut, ak nevieš v praci ani cestou? Tak zmen styl ranajok na take, co vies chytit a zjesť bez pripravy typu osie hniezdo, kroasan, pizza rozok. Caj uvaris vecer, rano si len za 20sek prihrejes na taky, ze ho vies rovno vypit
@mishka81 ver mi,ze ak cas vstavania ide silne proti tvojmu biorytmu, telo si nezvykne. Hovorim z vlastnej 20 rocnej skusenosti. Stoji ma to velke sebapremahanie. Ale inak suhlasim - treba hladat sposob ako sa to da prezit, ked clovek musi.
@simsalabim ja som voľakedy vstávala do prace az o 6.30. Teraz som nútená vstávať o hodinu skôr a síce prvé dni boli tazke ale teraz bez problémov o 5.30 vstávam aj bez budíka 🤷🏻♀️ pri zmene casu mi trvá tak 10 dni kým sa prestavim.
@reddflowerlife Teraz vravíš, že nedokážeš ráno fungovať. Čo budeš robiť, keď ti bude treba ráno vychystať ešte aj deti? Tiež im povieš, že to nedokážeš...?
Nezavidim, ze mas tak hekticku pracu. Ja ranajkujem o 10tej v praci.
Aj keby som si rano privstala a dala ranajky s detmi o 6:30, aj tak budem o 10 zase hladna 😲
Mozno oblozeny chlebik v aute/buse by sa dal?
@mishka81 ja vstavam 4.55 a je to hrozne. Nezvykla som si a je to vyse 20 rokov. Posun casu na letny mi trva 2-3 tyzdne stravit… prve dni ako tak, potom nastupuje nevolnost, tocenie hlavy, nutkanie na vracanie, poruchy spanku. Kym som mala inu pracu a vstavala o 7, posun casu som si ani nevsimla.
@simsalabim no veru 4.55 je riadne skoro
@reddflowerlife neverim co citam.
Napisem ti ako to mam ja.
Idem z domu uz v uniforme, v praci sa len prezujem.
Rano mi jest nechuti vobec, vypijem kavu popri liceni.
V praci sa mi neda jest, cca o dve hodky po pridchode mam pauzu, vtedy jem.
Ale, co je pointa: vstavam hodinu predtym, ako idem z domu. V uplnom klude sa vychystam, zapnem kavovar, pri liceni popijam kavu, urobim si vlasy ( musím vyzerat, som na ociach) vezmem si veci a sadnem do auta.
Nedokazem si predstavit, ze by som vstavala 20 minut pred odchodom z domu.
Chodila som z domu pred pol siestou, teraz pred siestou chodim.
A inak, moj 12 - rocny syn si robi vecer do dozy desiatu a rano si ju len vezme z chladnicky.
@reddflowerlife skus sa najest v praci.
Skúsila by som mať pri počítači položené bud nejaký jogurtovy nápoj, alebo acidko..teraz majú kadejaké aj s obilninami. Ze by ta mohlo trosku zasýtit. Alebo proste o 10 min skôr vstať. Bohužiaľ...večer si nachystať caj do termosky, nejaké jedlo, oriešky do vrecka a tak
..však si lekárka, keď nebudeš jest tak skolabujes...alebo počas dňa povedz ze ideš na wc a po ceste zjedz aspoň dáku tyčinku, musli..čokoľvek.. však ja by som odpadla..to nemôžeš takto fungovať. Ešte som zvykla sa najesť počas cesty do prace...mam v aute automat, takže jedna ruka voľna, rýchlo som zjedla roztek...
@reddflowerlife ja Ťa chápem, že ráno nestíhaš, tak aspoň banán do ruky, caro s mliekom. Môj žalúdok napríklad ráno proste neprijíma potravu. Čiže kava/caro +banán.
V robote skus ešte acidko, iný jogurtovy nápoj. a aspoň tie male suchariky k tomu. Alebo sú fajn aj tie ochutené tvarohy, fit/nefit to je jedno. Zasýti ta to a zješ pri ťukaní do PC. Proste jest musíš. Aby si nebola pacient Ty! Tebe to predsa netreba pisat. Musíš sa o seba postarať, veď potom začneš robiť chyby. A to by som ja ako pacient teda fakt nechcela 💗
Inak aj Thermos značka ma fajne termosky, omrkni.
@reddflowerlife a to "vyrazame" to kto? Ty a deti alebo ty a manzel? Akoze chystas len sama seba a nestihnes kavu ani jedlo? Rozum mi stoji.
@mishka81 bezne som vstavala 4.30 do prace vdacna, ze mozem robit ranne kvoli detom 🤷
Vstavala som o 5 do prace a prve jedlo bol obed o 11.30. Ale mne rano nechuti, ja si ani neviem predstavit doma ranajkovat, ani nie kvoli casu, ale mne by to zaludok nepustil. Ja som nikdy ani kavu nepila doma. Vstat, umyt, obliect, nachystat dcere desiatu, ked som vecer nestihla a ist...v praci som si zaliala kavu, ale tiez som ju pila az studenu na obed. Ale vravim, mne to nevadilo. No taky luxus ze ist spat o 8,9 vecer,to som si nemohla nikdy dovolit veru. Ty sa musis trosku prestavit, vstavat skor. Moja mama bola taka, rano sa straaaaasne dlho preberala,ale prave preto vstavala straaaasne skoro. Takze bud vstat skor,alebo zjest v aute rozok z domu, alebo popro pocitaci. Zapisem pacienta, odhryznem, zujem, pisem. Idem na dalsieho pacienta, odhryznem🤣 proste ked ti nerobi dobre byt nalacno,tak ten cas na jedlo si najst musis
Ja tiež neznášam ranné vstávanie, nikdy som si na to nezvykla a ani si nezvyknem, nech si kto chce, čo chce hovorí. Ale proste musím, vstávam o piatej, neznášam to, ale tak do práce musím ísť, aj deti do školy. Keď môžem, spím dlhšie, žiadne také, že zvykom sa budím skoro aj cez víkend... Ja síce mám čas raňajkovať v práci, ale pointou je, že aj keď mám ledva rozlepené oči, tak proste vstať musím, aby som postíhala, čo treba.
Takže proste vstať skôr a hotovo - aby jedna dospelá žena a vyštudovaná lekárka (veď aj do školy si celé roky musela vstávať, nie?) nedokázala vstať napr. 5:30, aby sa vychytala v pokojnejšom tempe?!
@reddflowerlife otázka, že prečo ste na celé oddelenie sama? Odišli lekári alebo je problém ich nájsť?
@reddflowerlife Ahoj. Ja som tiez dr. Boli chvile, ked som fungovala podobne, tj zavolali sestry a hned som letela na ambulanciu alebo oddelenie a makalo sa. No ale prisli casy, ked som si povedala STOP, proste odmietam trpiet a byt hladna a nervozna na ukor niekoho ineho. Takze rada pre teba:
1) Nachystaj si vecer ranajky(overnight kasa, jogurt s niecim, oblozena zemla atd) a rano vstat o 10-15min skor a naranajkuj sa doma, popripade(moja verzia, kedze mi po zobudeni nechuti jest) - vyraz do prace o 10min skor a zober si tie ranajky tam. Eventuelne kup rano v praci v bufete nieco.
2) Kazdy pacient mimo akutneho ohrozenia pocka, to, ze nie je napisana vizita hned - svet sa nezruti...sme zvyknuti skakat okolo pacientov na povel(u nas na pohotovosti je pac. v kontakte s lekarom do 5min od zavolania sestry), ale proste ked potrebujes pauzu, tak si ju spravis a hotovo. Ja uz fungujem tak, ze ked mi skrvka v zaludku, proste sa postavim a idem na desiatu(cca 10min pauza), za tu dobu sa fakt nic nestane. Takze sa nauc byt trochu asertivna, popripade lepsie zmanazuj pracu, ja pracujem rychlo a efektivne a medzitym stiham aj kavu aj snacky.
@reddflowerlife A este jedna nevyziadana rada...prosim ta, kto ta akoze zaucuje a je tvoj lektor, ked si tam len ty a primar? Predpokladam, ze to je nejake interne oddelenie. V takomto prostredi by som urcite pracovat nechcela, takze ti mozem len doporucit - poobzeraj sa inde, aj ked uz si raz pracu menila, ako pises vyssie. Takto sa dlhodobo fungovat neda a v podstate si samouk uciaci sa na vlastnych chybach + bez kolektivu.
@reddflowerlife
Ty podľa mňa nemáš problém s raňajkami, ale s prácou. Veď to znie ako zlý sen. Ja by som vôbec nebola schopná vstávať, keby som vedela, čo ma čaká. Ako dlho chceš vydržať toto tempo?
Keby mi podobné historky nerozprávali moji bývalí spolužiaci, asi by som tomu ani neverila.
Na tvojom mieste by som skúsila zmeniť zamestnanie. Keď sa nenájde nič v okolí, vrhla by som sa na štúdium jazyka a ušla by som do zahraničia. Viem, že začiatky nie sú nikde ružové, ale mám množstvo kolegov, ktorí napríklad dochádzajú denne do Viedne z okolia Bratislavy. Majú tam oveľa lepšie platové podmienky a hlavne ľudský prístup.
K raňajkám nemám radu, z tvojich príspevkov mám pocit, že je to ten najmenší problém, sťažuješ sa hlavne na pracovné prostredie.
Držím palce!

@reddflowerlife resp ja kávu nepijem, robí mi zle na žalúdok, ja si robievam to caro s mliekom a to aj trochu zasyti, ja som z kávy dostala vždy gastritidu