Ako stíhať raňajkovať pred rannou prácou?
Ahojte prosim poradte ako stihate rano pred pracou ranajkovat. Zacinam o 7mej v praci, z domu vyrazame cca 6:30. Ja som kazde rano vyflusnuta , strasne unavena, samozrejme ked sa nenaranajkujem som uplne ako zombik. Potom mavam az prve jedlo okolo 13tej ked ideme na obed v praci, ktory je vacsinou hrozny :(
Samozrejme akonahle pridem domov o 15tej zacnem vyzierat celu chladnicku.
Prosim poradte ako to robite aby ste rano dokazali vypit ten teply caj (ani ten rano nestiham) a aby ste sa dokazali naranajkovat.
- rada ako vstat skor - nedokazem vstat skor, skusala som si davat budiky na 5tu, 5:30, aj tak ten budik vypnem a spom dalej, proste nedokazem vstat…
Prosim o vase tipy a rady…
@reddflowerlife ked som chodila do prace na 7mu (6:20 z domu - dochádzanie ), tak som vstavala 5:45, namalovala sa, najedla a isli sme.
Bez ranajok som nedokazala fungovat, bolo mi zle. Neskôr som sa naučila fungovat bez nich, ale zas obed mavam uz okolo 12... Treba sa len prinutit vstať trosku skor.
@jarmilaj Hej a urcite za cias pisacich strojov bolo tolko vysetreni a odberov a papierovaciek ako je teraz 🙄 Asi nevies,co to je pisat vizity na interne. Mne tam stacila staz a citila som sa ako sekretarka.
Aké množstvo vyšetrení myslíš? CT, MR, konzíliá, všetko CTRL CE.
Prosím ťa, nepreháňaj, a najedz sa, aj kávu stihneš. Robila som nedávno na internom ako sestra. Keď mladý lekár urobí vizitu s tými tvojimi papierovačkami, a napísal do ordinácií Furon Forte i.v+ Furon p.o., dostala som vynadané, že som ho mala upozorniť. Nolpaza+ Pantoprazol detto.
@reddflowerlife kedy vstávaš?
Jak nemôžeš vstať skvor ? Keď ja som vstával dlhé roky o 2:55 tak ty nevieš vstať o 10min skvor ? Kokocina nevymýšľaj
@jarmilaj Vies o tom,ze to nie je len skopirovat medikacie,ale aj rozhodnut,ci sa v nich bude pokracovat? Akos estra urcite vies. A ti lekari pred 20r na strojoch tiez objednavali kazdu chvilu CT,MRI,rozne exha,konzilia atd? Tiez chodili pacienti s kazdym prdom do nemocnice? Asi tazko. Prosim ta, nenavazaj sa tu do zacinajucej dr,ktora tu hladala rady.
@reddflowerlife ja Ťa tiež chápem tiež som není ranné vtáča . Problém je v tom ze zastupujes kolegyňu co je dlhodobo PN a primár moc nápomocný nie je. 🙂. Ja by som odporúčala najesť sa neskôr večer aby si sa nezobudila vyhladovana, urobiť si dáky sladký čaj do termosky. V termoske Ti vydrží teply aj do rána. A urobiť si dáku desiatu alebo kávu s mliekom niečo čo sa dá pohodlne jesť alebo piť aj popri práci🙂
@reddflowerlife za jazdy nezvladnes zut rohlik alebo croisant alebo tycinku?
@reddflowerlife Tak u nás sa vyslovene niesmie informovať rodinných príslušníkov cez telefón. Nieje to výmysel našej nemocnice, ale zákon. Hneď majú lekári pár minút navyše, ked nemusia desiatky minut riešiť rodinných príslušníkov.
Tak to máš velké šťastie, že nemáš nočné. Lebo keď nedokážeš vstať pár minút skôr, tak v nočnej a hlavne po nočnej budeš mať veľký problém.
Skús začať postupne. Každý deň o 5 minút skôr.
Ani som to nedocitala, tych 7 stran. Ty si fakt lekarka? Lebo neverim. Ak je toto pravda, tak ja sa Tvojmu muzovi ani necudujem, aby dospely clovek nevedel vyriesit, ako si pripravi ranajky a ako ich zje?. No, to ta nasa "lekarska spolocnost" teda klesa a klesa...
@reddflowerlife musíš posunúť budik,inak to nepôjde. Ja odchádzam z domu 6,30 a budik mi zvoní 5,40 - večer si nachystám oblecko,väčšinou premyslím, čo budem raňajkovať a brat na desiatu. Vstanem dám varit vodu na čaje pre všetkých, zatiaľ sa idem umyť obliecť atd. Potom nachystám jedlo, jem raňajky, desiatu a svoj caj v termoske dám do tašky, o 6,15budim syna q muža, ti už majú tiež nachystané oblecko od večera, raňajky na stole. Odchádzam o 6,30 a oni dvaja okolo 7. Takto fungujeme štvrtý rok a nikdy sme nemeskali, nezaspali, nesli hladní...ak idem napr na odbe r a nejem práve mi ostáva cas naviac 🙂. Ak plánujete deti tak už musíš začať s časovým manažmentom rozvrhnut si to aby si v pohode stíhala/i . Tvoj muž to ma ako? Ráno tiez beží do prace hladný?
@sabinka022 pani doktorka, hoci mladá, určite vie, že mozgové bunky potrebujú energiu. Takto sa dlhodobo fungovať nedá. A radiť sa o tom, že je hladná na MK?
@reddflowerlife ja neviem, roky som vstavala 3 30. Teraz keď sa pritrafí,že nemám auto vstávam 4 15. Keď musím,musím. Budík mam vyrátany tak aby som všetky potrebné úkony stihla. Tiež sa mi nechce, som unavená a nechodím večer spat o 20tej. Skôr ako o 23 je to málokedy. Mne sa osvedčilo v žiadnom prípade neposuvat budík.
@reddflowerlife. Predpokladám že deti ešte nemáš? Vtedy čo budeš robiť? 🤷
@reddflowerlife okolo 22:30
No a co ze je lekarka? Nemoze riešiť takýto problém sak aj oni sú ľudia a tiez maju starosti. Cloveku trva na začiatku sa nejako nastaviť keď je to novy režim a obzvlášť keď cele roky inac fungoval.
@lapersefona sorry ale lekarov berieme ako mudrejsich clenov spolocnosti. Oni maju radit nam o zivotosprave, vyzive, dolezitosti rovnovahy v zivote. Nie len predpisovat lieky, co sa bohuzial deje.
Toto zvladne moj 12 rocny syn, ked som bola chora a zaspala rano, sam sa vychystal, urobil si desiatu a siel do skoly. Bezne to robi uz dlho, nachysta si desiatu do chladnicky a rano vezme. V zime si vari caj do termosky. Snazim sa vychovat samostatne deti a asi sa mi to dari ako tak citam.
@lapersefona môže aj ako lekárka riešiť bežné starosti, ale tak predsa nie je 3 ročné dieťa, ktoré začalo chodiť do škôlky a musí si zvykať na tvrdý režim. Je dospelá, drvivá väčšina z nás musí chodiť do práce a niečomu sa prispôsobiť, snáď vstávať do práce je tak bežná vec, že ten čas potrebný na vychystanie si viem vypočítať podľa svojich potrieb, nie? Či je to pohodlné, či nie, málokto miluje skoré vstávanie.
@reddflowerlife musíš to prežiť, vstať skôr, nachystať všetko večer, jesť pomedzi prácu a silno myslieť na to, že keď raz budeš mať svoju ambulanciu, budeš mať ordinačné hodiny od desiatej - aj pacienti budú radi, že nemusia vstávať po časenku 😂
@iwesska toto slovo patrí medzi slangové a nárečové slová.... ty "ťapa" .... vedomosti si doplň ty 👉
@reddflowerlife ráno si dávam len kávu, ale spravím si chlebíček a ten zjem až v práci. Hádam tam máš tú chvíľku, keď by siho zjedla, na to stačí aj 5 minút.
normalne pri pocitaci chyt do ruky jedlo a jedz. Alebo proste vstavat skor... to ze vstavas 6:10 a 6:30 ides z domu je strasne malo casu na hocico... primar ked ti zavola, povedz ze nie si stroj...
@reddflowerlife je to len vec zvyku vstávať skôr. Nič iné Ti neostáva, len vstať o 10-15 min skôr a naraňajkovať sa buď doma, alebo v práci pred 7.00.
@simca06022011 no, myslím si, že primárovi sa neodvráva 🙂
@btus no myslím, ze ked primár chce mať na oddelení jednu sestru, tak musí vydrzat. Inak chce niečo hneď tak na to jedna fakt nestaci. A čím skôr mu to niekto povie tým lepšie.
A to ze aj ona musí ísť na WC a pod musí pochopiť aj pán primár. On chodí tiež, aj sa naje, aj si sadne a nohy si vylozi ;)
@reddflowerlife nuž ja viem ako to je. Tiež mam prácu na 6.30 musím byť v práci a nemám pauzu do 12.30 na obed. Ale fakt jedine musíš vstať skôr. To sa inak nedá. Pridr.. y systém, ktorý sme si ako spoločnosť nastavili je taka.. Je to neprirodzene, ale ak nechceš žiť v jaskyni a zbierať čučoriedky a čakať na ulovenu rybu z potoka tak sa musíš prispôsobiť neprirodzenemu systému. Alebo si nájsť prácu kde bude nástup neskôr.
@reddflowerlife jedine vstať skôr. Ja som cez víkendy vstávala o 3:50 a o chvíľku budem takto vstávať aj v bežné dni. Pomohlo mi nachystať si jedlo večer, ak to bolo niečo komplikovanejšie alebo poprípade si dať aspoň banán, ten mňa osobne zasýti na dlhší čas.
@mk1111111111 teraz kukám, že ona je lekárka a toto sa pýta??? 🙈🙈🙈🙈 Bože, sme dopadli. Ok.@autorka Tak si kúp tie jogurtov nápoje a daj si to v rámci práce ako desiatu. To je ako piť vodu..
Raňajkujem v práci.
@reddflowerlife o kolkej vstavas?

Presne toto sme minule preberali. Mladí doktori furt nestíhajú. Dakedy neexistoval Pc a pri KAŽDOM vyšetrení sa musela vypísať KOMPLETNE celá anamnéza na písacom stroji. Žiadne CTRL+CE. Pekne 5xkopirák. Primár našiel chybu- celé odznova. Predstav si, že nijaký lekár nezomrel od hladu.