Ako to máte doma s varením?
Caute zeny, ako to mate doma s varenim? Varite kazdy den?
Mna uz nebavi varit, uplne mi to zacalo pripadat ako strata casu :D varim uz len kazdy druhy den, navarim na dva dni a hotovo. Ale uz ma to proste unavuje, jednak vymyslat, ze co, jednak si vzdy zadrbat kuchynu, nasmradit v byte 😂 som len ja taka divna zenska?
Bavi ma len pecenie, ci uz sladkeho alebo slaneho.
Vari muz, obed aj veceru kazdy den. Vynimocne nieco na 2 dni. Ja uvarim vynimocne asi tak 10krat do roka.
@deti95060810 ja to iste😂
Striedame sa s mužom vo varení. Raz sa navarí na jeden deň, raz sa navarí na dva dni. Napr sviečková a podobné veci sú jednak lepšie na druhý deň a hlavne sa ani neoplatia robiť len na jeden. Keď sa mne nechce variť tak vari muž, keď nemá čas tak varím ja. Vždy sa spolu dohadujeme čo sa bude variť
Ja varím denne čerstvé. Vždy hlavné jedlo a niečo sladké a každý druhý deň aj polievku. U nás sa všetko zje na obed a sladké na poobedie prípadne večeru. Mám 4 deti ktoré sú stáaaale hladné 🤣.
@kiki68 presne ja u nás 🥰 tiež nerada varím to isté často robím nové recepty . Natukam do Google asi na čo máme chuť pozriem obrázky a toto mňam a už sa ide nato 👍
Ja varím veľmi rada , moje deti nie sú vôbec vyberavé , to čo navarím sa aj zje. Varím pre 6-7 ľudí , ako je kto doma, 4 dospelí a dve deti . Moje deti sú ako hobiti a rada na nich pozerám ako valia do seba a jej jedno či je to sviečková , zeleninové šaláty , cestoviny alebo hocičo . Jedna z dcér mi síce vyhadzuje huby a nemá rada nastrúhaný syr na špagetách a rizote, ale inak zje všetko . Snažím sa navariť na dva dni , málokedy sa mi to však podarí .
Varím každý deň pre deti, my s mužom väčšinou máme na dva dni. Niekedy navarim tak, že máme aj štyri dni...napr.plnenu kapustu. Nemám rada varenie tipu palacinky, halušky s bryndzou. Lebo "tri hodiny" pri sporáku a za 5 minút zjedene a zase tri hodiny umývania 😄
Nebaví ma variť, ale varievam na dva dni
Každý jeden deň varím lebo nešmakuje mi veľmi ohrievaná jedlo. Ako mužovi by to nevadilo ale ja varím😀 ono celkovo varenie a pečenie ma baví ale nie pod nátlakom(čas,deti,upratovanie) . Ale zvyknem 1 komplikovanejšie jedlo cez týždeň a 1 cez víkend a ostane dní varím také jednoduchšie a časovo nenáročné 🙂
A ešte keď vidím ako im chutí😊 môj muž veľmi vychvaluje ako varím, je to vďačný stravník nikde mu viac nechuti ako doma
Tak malý sa naje v škôlke, muž v robote, ja tiež, takže my veľa nepotrebujeme, ale tak každý druhý deň urobím aspoň nejakú polievku a teplú večeru nech máme 🙂
Sme 4-clenna rodina, my a dve deti v puberte, takze varim kazdy den 😉. ALe celkom ma to aj bavi, robievam jednoduche jedla, ziadne omacky a pod. Skor vela zeleniny, hydinu, rybu a to je rychlo hotove. ROdinka to aj ocenuje, takze aj to ma motivuje pre nich varit cerstve.
Varím každý druhý deň, a ak to náhodou u nás niekto nechce, stravuje sa po svojej línii 🙂 pečiem keď sa mi chce, možno 5x do mesiaca
Kým som mohla vymýšľať čo navariť a bol čas na piplanie tak áno. Teraz moja dcéra zje pár jedál dokopy, nebaví ma stále vymýšľať komu,čo a celkovo ma to prestalo baviť 😂
Nevarim kazdy den.A tiez po pravde,nebavi ma to .Ale navarim .A vsetkym vzdy chuti.Dnes napriklad hokaido polievka, francuzske zemiaky
Ja nemôžem z druhého dňa jedlo, takže varím každý deň čerstvé, keď chcem váru.
@acrobaleno prečo ho nemôžeš? Či len skôr nechceš? Ako mne sa tiež podarí navariť viacej, no zväčša to jeme obdeň, aby sme nemali 2 dni po sebe to isté
Varím každý deň alebo obdeň, keď si povedia, čo chcú jesť, tak je to v pohodke, to nie je problém, kúpim, urobím čo treba a tak, ale keď nevedia, tak to je problém. To nech by som čokoľvek vymyslela, tak im to nebude dostatočne dobré, lebo si to nevymysleli oni 😀 Z toho som niekedy na nervy.
Som momentálne doma, idem na materskú. V týždni varím každý druhý deň. Cez víkend sa väčšinou stravujeme u rodičov. Ak by sme sa nestravovali, určite by sme museli stravovanie sem tam riešiť restikou. Varím rôzne jedla, avšak sme len dvaja a aj a upratanim trávim v kuchyni tak hodinu denne. Mame umývačku. Často ma varenie nebaví. Keď sme obaja pracovali, stravovali sme sa v práci a varilo sa oveľa menej. No a momentálne dieťa na ceste, moc mi to nevonia, že pri hrncoch budem tráviť viac času. Snažim sa hľadať riešenie 😅😅😅
@ola101 Nemôžem zo zdravotných dôvodov, už pár rokov mám zistenú HIT a keď si dám jedlo zo včera, ide mi dotrhať hlavu. Takže si varím každé ráno, aby sa to ako tak dalo zjesť na obed.
Cez tyzden nevarim. Maximalne na veceru daku pomazanku urobim (bryndzovu, rybaciu, cesnakovu a pod), pripadne chleba vo vajci. Ja sama teple vecere nemam v oblube. Staci teply obed. Cez vikend navarim samozrejme. Kazdy den maju deti cerstve ovocie, zeleninu - podla mna to je dolezitejsie ako dake vyvaranie. Ine to bolo, ked som bola doma na materskej a rodicovskej, ale odkedy robim, nie je na to cas ani energia.
Zeny co pisete ze varite kazdy den.. to pridete z roboty na druhu sichtu rovno za hrnce? ci ako?
@elizita veď tiež nechápem kedy varia, asi sú doma stále . Veď deti majú v školskej jedálni a muž chodí s kolegami do restiky. Komu by som varila jedine vikend
Polievky varím na dva dni, druhý chod väčšinou varím každý deň čerstvé jedlo. Nemám rada zohrievane. Pri polievke mi to nevadí. Ale to rozmýšľanie čo mám variť mi ide na nervy 🙄
@katulienkax ja som varila kazdy druhy den ked som bola s malou doma.. a to aj pre muza,aby si zobral domace do roboty.. ale odkedy robim,dala som vareniu vypoved... ja si chcem po robote tiez oddychnut..
@deti95060810 jeminku;) ja varím pre troch...muž robí z domu...ja si nosievam väčšinou do práce obedy..dieťa má obedy v škole a doma teplú večeru tak 3krat v týždni...ale máme radi aj nevarene večere
@elizita ano presne tak
@katulienkax pozri...ja vstávam o 4.stihnem.sa nachystať a urobiť synovi desiatu...o 5 mám bus do práce...končím o druhej...o 15.30 som doma...nachystáme.dam variť.venujem.sa dieťaťu.poucime sa...okolo 18 vybehneme vonku...dvakrát do týždňa má klavír.kym ho čakám urobím nákup. Večer sprcha...o 20.45 je v posteli a o 21.00 spi...mňa ale variť baví ...veľmi.
A dobre boli aj Home Office lebo bol čas popri práci aj na varenie🙂
@elizita heeeej🙂))) a ešte stihnem aj iné...a beriem to ako relax...asi som som divná😂😂😂😂
@cucoriedkacucoriedka tak toto veru nie je pre mňa, jasné,teplá večera,polievka to hej .. skôr sa s malou učím alebo ideme von..ale chcela by som mat každý deň domáci obed..