icon

Ako uvariť niečo z ničoho pred výplatou?

samanta82
5. feb 2016

Ahojte baby.Budem rada ak sem budete písať vaše vychytávky a recepty čo varíte ak je v penaženke už len zopár eur a hladné krky to nezaujíma.Tak že šup šup sem z nápadmi 😉 😀 😎

Strana
z4
xlucia
5. feb 2016

@samanta82 mas tu skupinu ktora sa vola jedla do 5e pozri tam

zaba9
5. feb 2016

ja som z dediny, takže uź ked nič nie je,tak robim niečo zo zemiakov. Tie sú vždy.

samanta82
autor
5. feb 2016

@xlucia ja viem že je tá skupina ale zídu sa aj rady a recepty ked neni ani tých 5€ 🙂

womankc
5. feb 2016

@samanta82 no u nás fičí kyslá kapusta zemiaky na všetky spôsoby, halušky, palacinky aj bez vajíčka, zemiaky na kyslo, placky , ------- podľa toho čo máš ešte v špajzi.....

womankc
5. feb 2016

@samanta82 raz som bola v situácii , že som mala len zemiaky, múku ,olej a skutočne zvyšky v špajzi a dva týždne sme tak fungovali + zásoby zeleniny čo boli v mraziaku. Muž povedal, že by neveril , že čo všetko sa dá z toho vymyslieť .

samanta82
autor
5. feb 2016

@womankc ja som práve dnes robila palacinky.Vajíčka mám domáce,bolo trochu mlieka ostatné som dala vodu a dokonca som mala málo oleja tak som ho nahradila rozpustenou cerou a sú super-druhé je zeleninová polievka zo zásob z mrazničky

samanta82
autor
5. feb 2016

@womankc bola som na tom podobne tak to si viem predstaviť.Ked som navarila kapustnice a nebol chleba zmiešala som hl.muku,ocot,soľ a vodu a chlieb chutil viac ako kupovaný 😉

bosoriak
5. feb 2016

Strukoviny na vsetky sposoby, je to aj zdrave aj chutne, aj syte. Plus zemiaky, cestoviny, polievky...

jaya47
5. feb 2016

Baby a nezabudajte na strukoviny - kopa bielkovin za minimum penazi 🙂

221girl
5. feb 2016

ja som práve robila rizoto 🙂 spravila som ryžu a vo vedlajsom hrnci na cibulke som udusila zeleninu z mrazáku, cervenu papriku sojovu omacku a bazalku. pekne to pustilo stavu a je super aj bez mäsa 🙂 ja na vrch davam este nastruhany eidam, ale ten asi teraz nemas. Alebo cesnačku 🙂 aj tá je super a nenáročná na financie

womankc
5. feb 2016

@jaya47 to je jasné , to je základ , ešte ma napadlo, že často varím aj z ovsenných vločiek , fašírky - ako závarku do polievky, kašu............................

lienkaviva
5. feb 2016

Ja robím halušky(maslo,syr,cibuľka,kopor), šišky, palacinky, cestoviny (cibuľka,pretlak domaci,syr), rizoto (zeleninové,mám dom.mrazenu) , francúzske zemiaky (čo zvýšilo v chladničke,šunka,klobáska,slaninka, cibula)

dominika6
5. feb 2016

@samanta82
uvaríš kolienka,ocedíš,zamiešaš syrokrém,opražíš slaninkou alebo maslom..
cena 3,-

womankc
5. feb 2016

u nás keď je už fakt, že nič, tak zemiaky varené a na do udusená cibuľka , ak je ešte v zásobe tak spolu so slaninkou, či nejakou inou údeninou....

janka743
5. feb 2016

Gizka Oňová by vás naučila aj z ničoho navariť... 😉. Tá je na to odborníčka.

ja keď neviem čo, zachráni to múka, kvasnice, vajcia... a pod... to mám vždy doma - buď domáce rezance, halušky, polievka - napr. cesnačka, kysnuté koláce... a pod..., príp. niečo zo zemiakov

dominika6
5. feb 2016

@samanta82
a odporúčam ti ísť do skupiny
jedlá do 5,-eur

womankc
5. feb 2016

ja už som došla do iného levelu , už sa mi párkrát stalo, že keď som mala keš , tak som kúpila dáke potraviny a založila do mraziaka napríklad / tak aby mi to ostatní členovia nevyňúrali... / no a samozrejme zabudla na to a aká radosť , keď v čase núdze som potom našla a boli vianoce 😀

amima
5. feb 2016

Ja varim tuto mrkvovu polievku,hlavne,ked sa mi nechce varit . Je to zaroven aj lacna zallezitost: Osupanu mrkvu postruham nahrubo na struhadle, rozpalim v hrnci maslo,trochu tu mrkvu pooprazam, tak minutku, aj s vegetou ( mam taku z vlastnej vyroby), zalejem vriacou vodou, hodim za hrst ovs.vlociek (nie mletych) , povarim kym to nezmäkne (nej. 6-7 min), pred vypnutim prihodim petrzl. vnat. A jeme. Moje deti to maju velmi rady ☺

samanta82
autor
5. feb 2016

@janka743 ja tiež ked je múka,kvasnice,zemiaky a vajíčka vždy niečo vyčarujem 😉

amima
5. feb 2016

My sme minule varili vyvar a bolo ho akosi privela,tri dni sme ho uz jest nechceli,tak som ho supla do mraznicky aj s rezancami. A aka radost,ked sa mi varit nechcelo,len som do mraznicky zasla ☺ a obed na stole. Deti boli akurat chore,starsi sa trochu cudoval,kde sa vzal vyvar ☺

amima
5. feb 2016

@lienkaviva rizoto zeleninkove - dalsie rychle a lacne jedlo

mimla
5. feb 2016

Zemiaky sú kúzelné - opekané s rôznymi zvyškami, či ako placky, alebo na spôsob fašírky, tiež s rôznymi zvyškami. To isté tekvica. Lacná a tiež vhodná na placky a fašírky. Základ je mať doma cibuľu a cesnak. To dá chuť aj polystyrénu.

sardinka335
5. feb 2016
amima
5. feb 2016

@mimla veru

trisp
5. feb 2016

Veľmi lacné sú jedlá z múky. Prepitujem, som si vedomá toho, že najzdravšie to nie je, ale keď nie je z čoho, zasýti aj múka - pečené a parené buchty, dukátové buchtičky, pizza, langoše, šúlance... Aj cestoviny sa dajú spraviť na tisícky spôsobov - čo dom dal. A rovnako polievky, keď je hustá polievka, k tomu pečivo, zasýti aj bez druhého chodu - hlavne strukovinové. A už spomenuté zemiaky - kaša so zakysankou, pečené zemiaky, alebo my si občas uvaríme zemiaky a brokolicu a na to nastrúhame syr - také jednoduché jedlo a je to bomba!

trisp
5. feb 2016

@amima A to bol ešte ten vývar dobrý? Lebo do mraziaku dávať trojdňové jedlo a ešte ho rozmrazovať - no neviem, neviem. Do mraziaku by sa mali dávať jedlá hotové hneď ako vychladnú. Ja by som to viac neriskovala...

nyusika
5. feb 2016

zaklad je nenakupovat hovadiny, ked mame peniaze...ale spisat si zoznam a nakupit poriadne suroviny, ktore mozeme aj skladovat.
poznam rodiny, kde dokazu minut 100 eur za potravinovy nakup, ked su "po davkach"...a ten nakup obsahoje take skvosty, ako lacnu koloidnu malinovku, aj dva-tri kartony, pastety, kooopec sladkosti, chipsy, pribinaciky, cigarety, ako inak...a o dva tyzdne pani domaca narieka, ze nema co dat detom jest...

ja v ziadnom pripade netvrdim, ze toto je ten isty pripad, len radim nakupovat s rozumom a pamatat na to, ze nie kazdy den je nedela 🙂

adkoalauri
5. feb 2016

Mám vo svojom blogu veľa jedál do pár € a väčšinou varím na 2 dni 🙂

stanusa89
5. feb 2016
Používateľ stanusa89 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stanusa89.

@nyusika toto je chyba ktoru robime mnohe, ked mame peniaze tak kupujeme po pravde castokrat aj nezmysly :/

portret7
5. feb 2016

kolienka s vajíćkom a cibuľou

Strana
z4