icon

Ako vyrobiť krém na vrch torty?

avatar
mara2010
25. aug 2024

Ahojte vedeli by sme mi poradiť z čoho sa robí takýto krem na vrch torty ?

Ako vyrobiť krém na vrch torty?
avatar
matullienka
25. aug 2024

Ja robím mascarpone so šľahačkou

avatar
petulda333
25. aug 2024

Swiss krem

avatar
tramtada31
25. aug 2024

Aj ja robím mascarpone a šľahačka. Do vnutra pomer 1:1, na vonok krem v pomere 2:1

avatar
kiki68
25. aug 2024

Podla mna je to swiss, je k tomu dostat aj bielidlo este.

avatar
mara2010
autor
25. aug 2024

@matullienka a ako to robíte prosím není to také žlté myslím farebné

avatar
anavixy
25. aug 2024

@mara2010 Swiss je zlty a ak ti nevadi dat do neho bielidlo, tak by ti nemuselo vadit ani pouzivat praskove polotovary a v tom pripade odporucam kupit si Enchanted cream od znacky Funcakes (ak chces maslovy takmer bez prace tak aj buttercream maju). Pokial nechces polotovar a chces biely, tak jedine mascarpone ako ti radia, ganache aj maslove kremy su zltkaste.

avatar
t1nusa
26. aug 2024

na foto vyzerá byť swiss - ja som ho robila 1x a bol krásne biely, nie žltý ako tu dievčatá píšu (neviem čím to bolo teda), nájdi si na nete recept je ich množstvo skvelo popísaných aj s postupmi 😊 pre mňa je ale veľmi tuhý keď torta stuhne, čo je pochopiteľné keďže je to bielkovo-maslový krém, preto najradšej používam mrem z mascarpone a šľahačky (1:1)

avatar
jakubrianka
26. aug 2024

@mara2010 musíš si kúpiť tzv. bielobu prášok a vtedy môžeš použiť aj žltkavejšie ingrediencie.

avatar
mara2010
autor
26. aug 2024

@t1nusa prosím vás na vrch myslíte ako ozdobu ze vyšľaháme šľahačku a dáte do toho mascarpone ? Není riedky ten krem ako na ozdobu ? 🙂

avatar
t1nusa
26. aug 2024

@mara2010 nie ozdobu, krémom obtieram komplet celú tortu, buď vyšľahám smotanu s cukrom do polotuha, pridám mascarpone a už len jemne došľahám do tuha, alebo to rovno všetko naraz vyšľahám, ale opatrne, aby sa smotana rýchlo nezrazila 😊 na povrch potom dávam ganache s ovocím

avatar
mara2010
autor
26. aug 2024

@t1nusa no krásna torta a ozaj ten krem vypadá krásne bielo a podla mňa je asi lepší tento krém z mascarpone než z tých bielkov co sa slaha podľa vás bol ktorý chuťovo lepší? 🙂

avatar
anavixy
26. aug 2024

@mara2010 chutovo urcite mascarpone, ale tam su aj rozne ine rozdiely.. napr na mascarpone nemozu ist ozdoby z hmoty/marcipanu/fondanu (alebo len chcilu pred podavanim), mala by si obtriet dvakrat aby nepopraskalo, pokial to je len torta na domacu oslavu, tak jednoznacne mascarpone

avatar
t1nusa
26. aug 2024

@mara2010 mascarpone krém jednoznačne, ako som písala vyššie, vyhovuje nám viac a preto keď robím tortu tak na obtieranie torty používam len tento 😊 ten swiss je výrazný maslový, úplne inej chuti ako mascarpone a je tuhý samozrejme, ale zase naň môžete použiť dekorácie z fondánu/marcipánu, na mascarpone krém naopak nie

avatar
mara2010
autor
27. aug 2024

@t1nusa ďakujem pekne za ochotu ste zlata. 🙂 vyskúšam z mascarpone ku smotanovo karamelovej torte sa isto viac hodí z mascarpone. Vrch. 🙂

avatar
lada4
14. mar 2025

@t1nusa krásna torta mne nikdy ale ten krém není taký keď ho natriem na bok tak je akoby priesvitný..to mám dať ešte jednu vrstvu na to ? Vyzerá to ako polonahá torta ...

avatar
t1nusa
14. mar 2025

@lada4 ďakujem 🫶🏻 ja dávam najprv tenkú vrstvu, tortu vložím do chladničky na 30-60 minút a potom dám druhú, hrubšiu vrstvu ☺️

avatar
lulyk
23. mar 2025

@matullienka dobrý aj ja robím tak ako vy a stále my krém na torte popraska