icon

Ako vyrobiť oblaky ako dekoráciu torty?

2. okt 2025

Ahojte, robím tortu pre neterku a pýtala si tortu s oblakmi.
Moja otázka je, ked urobím krém - bielky s cukrom nad parou, potom vyšľahám (krém ako do samroli), a spravím na peciaci papier oblaciky, vyschne to a bude to dobre použiť ako dekoráciu na tortu?
Marcipán nechceme. Ďakujem.

13uzivatelka11
2. okt 2025

Nie, veď sa ti to len prilepí na ten papier.. skôr by som to upiekla na štýl pusiniek

kiki68
2. okt 2025

No bude, len to musis dat zapiect ako pusinky, vysusit v trube a dat do toho spajlu. Tak spravis zapich na tortu

anonym_1a6b75
2. okt 2025

Skús cukrovú vatu 😉

autor
2. okt 2025
@anonym_1a6b75

Skús cukrovú vatu 😉

@kiki68 ďakujem. To mi nenapadlo🫶
@anonym_1a6b75 cukrovú chcem dat dole , dakujem za tip 🩷

anonym_1a6b75
2. okt 2025

Raz sme boli na káve v Nitre a tam ju podávali s takým drôteným stojanom na ktorom bola vata ako obláčik 😍 Najkrajšia káva akú som videla

indie6
3. okt 2025
@anonym_autor

@kiki68 ďakujem. To mi nenapadlo🫶
@anonym_1a6b75 cukrovú chcem dat dole , dakujem za tip 🩷

@anonym_autor Pozor na tú cukrovú vatu. V chladničke sa roztopí

petulda333
3. okt 2025

Cukrovu vatu dat az pred podavanim. Urobila by som bud pusinky,alebo rovno z masloveho kremu

martulka48
4. okt 2025

Ak je to ešte aktuálne prihováram sa za vyšľahané bielka nad parou (ako do šamroliek) a rovno to dať na tortu, tam to zatuhne. Robila som tak "vodičku" v bazéniku. prifarbiť sa dá kvapkou potravinárskej farby.

13uzivatelka11
5. okt 2025
@martulka48

Ak je to ešte aktuálne prihováram sa za vyšľahané bielka nad parou (ako do šamroliek) a rovno to dať na tortu, tam to zatuhne. Robila som tak "vodičku" v bazéniku. prifarbiť sa dá kvapkou potravinárskej farby.

@martulka48 ale je rozdiel mať to len položené na torte a rozdiel ak chce ako oblaciky vo vzduchu.. najjednoduchšie a najlepšie je to proste upiecť bielka.

martulka48
5. okt 2025
@13uzivatelka11

@martulka48 ale je rozdiel mať to len položené na torte a rozdiel ak chce ako oblaciky vo vzduchu.. najjednoduchšie a najlepšie je to proste upiecť bielka.

@13uzivatelka11 z tejto hmoty urobíš ľahko aj obláčiky vo vzduchu

xxmariankaxx1
9. okt 2025

@anonym_autor my sme mali od cukrarky raz tortu a tam boli biele oblaciky..ale normalne dute.. akoby biela cokolada,ale fest biela nie tie "zlte" biele cokolady.. a akoby vyklopene z formicky