Ako zvládate prípravy na Vianoce?
Ahojte,ako ste na tom s prípravou na Vianoce? Napr. čo sa tyka upratovania, pečenia a pod ?
@frflos_nespokojny krásne spomienky predsa môžu byt aj cez leto, hocikedy nemusime to nechávat len na vianoce,
Upratujem pravidelne, ziadne narazovky.
Kedze budem po zakroku teraz doma umyjem chladnicku a vypracem si satnik.
Nepecem a vecera je kapor salat kapustnica. Mavam aj 20ludi na grilovacky a to je vacsi zahul ako vecera 24.12.
Včera som dokúpila posledné darčeky , dnes zabalila , kolace mi napecie mamina, aj keď mi ich veľmi nejeme , tak dúfam , že nie veľa ako môžeš rok 🫣, upratujem stále rovnako či sú Vianoce , či nie , stromček už mám kúpený .
Upratujem stále ale porobila som si také veci, ktoré bežne nerobím každý týždeň pri upratovaní a to okná, skrine, linku zvnútra, obklad a špáry .. pečiem si pomaly každý deň jeden druh, ešte je čas ..stromček budúci týždeň 🙂 ja osobne mám radšej všetko si porobiť postupne ako to potom nechávať na posledné dni... už si potom chcem len užívať kľud a rodinku..každý hovorí že Vianoce sú neni o upratovaní.. ale aspoň raz za rok sa patrí tie skrine pretriet aj vzadu, poriadne si umyť linku a podobne 😁
Podozrenie na mrle ma rychlo zdvihlo z gauca a mame vyupratovane asi 10x uz. 😅 ale nepotvrdili sa tak aspon mame super cisto. Haha. Strom je, piekla som raz perniky a zjedli sa. Nepeciem, babka nabali a muz to nema rad. Darceky kupene. Uz len zabalit. Ideme na sviatky za rodinou, do aquaparku a tak. Niesom jak nase mamy, mame pohodindu 😂🤭
Nijak. Vianoce sú pre mňa normálny deň nič nepečiem ani nič špeciálne nevarím načo budem mať chuť to si dám. A poriadok mám celoročne takže u mňa by ani nebolo čo pratať na tradičnon generálnom predsviatkovom upratovaní.
Upratané mam cely rok, či sú Vianoce alebo bežný deň.
Napecene mame medovníčky a linecké a darčeky posledné prídu tento týždeň. Ležíme doma pred TV s covidom 🙃
Ja si užívam celý december, absolútne žiadny stres, stromček od Mikuláša máme, medovníky a linecké dnes napečené, darčeky všetky zabalené, už zahajujem vyžieranie a totálny veget, spravím ešte šuhajdy a ruka hore, už len zábava s deťmi a kukanie rozprávok, korčule, plávanie, bobovanie, totálna pohoda
Tak ja už upratané mám. Mňa pred vianocami baví upratovať,tak vtedy urobím také hĺbkové upratovanie, čo sa nerobí bežné cez rok, ako napr. linku zvnútra, medzi kachlickami. Ešte musím umyť dcére a prezliecť periny. Dnes som piekla medovníky,deti zdobili. Ešte urobím linecké a nám objednanu krabičky zákuskov. U nás sa to moc nejde,tak až máme viac druhov. Darčeky mám všetky, dnes večer sa ich chystám zabaliť.
Oprava : umyť dvere
Darčeky mám skoro všetky, stromček sme ozdobili dnes. Upratovanie žiadne extra robiť nebudem. Piecť plánujem najneskôr budúci víkend, aj to len kôli dcére. Najradšej by som kúpila niečo hotové ale kôli atmosfére sa premozem a napeciem
To co pises som spravila v oktobri a v novembri. Velke upratovanie robim na jar a na jesen. U nas nie je ani upratovanie pred Velkou nocou, ani pred Vianocami. Na december si nechavam pecenie, nakupy a aj nicnerobenie.
Upratovanie neprezivam,upratujeme ako bezne. Napecene nieco mam,nieco az tesne pred Vianocami. Byt ozdobeny, stromcek postaveny. Este zabalit darceky.
Upratujem priebežne, piecť budem od štvrtka. Ale mám veľkú dilemu... kúpiť si na Vianoce remosku či nekúpiť 😁 ... Ako darček pre mňa
Darčeky a vianočná výzdoba interiérová aj exteriérová je uz na 100%. Stromček a pečenie bud.vikend.
stromček hotový, upratané stále, len točím pranie a žehlenie... Nepečiem, do hrnca máme čo a budúci týždeň vyrážame na ⛷️🗻⛷️🗻
Neupratujem specialne. Upratuj priebezne a stale. Darceky ziadne hmotne tohto roku nebudu. Dostanu deti tlaciaren a minuly tyzden som zplatila zahohu za dovolenku. Pani v cestovke este vyrobi darcekovy poukaz. To je vsetko. A upecene mam linecke len ich pozliepat treba. Z potravin este nemam kupene nic len file v mraziaku
Stromcek sme zdobili dnes, darceky tento rok vynimocne kupene uz zaciatkom decembra a vacsina aj pobalena. Mam napecene linecke, zvysok buduci vikend. Oblatky a trubicky sme si kupili 2 tyzdne dozadu. Adventny veniec na stole. Nic viac nam netreba. Este 1 otravny nakup v obchode medzi ludmi, co si myslia ze prichadza koniec sveta a mozu prist Vianoce a 17 dni volna, na ktore cakame cely rok 🤗
My sme sa v piatok okolo polnoci vrátili z dovolenky. Včera sme boli na nákupe, večer na vianočnom koncerte aj na trhoch s neterou a jej mužom. Dnes už máme ozdobený stromček. Behom týždňa dokúpime pár drobností, nakoľko sme samozrejme v práci a 2x v týždni máme španielčinu, tak upraceme až cez víkend.
Stromček urobil chlap tento týždeň, upratané ako vždy a napečené dôjde v sobotu vecer
Nenapečené, cesto na medovníky som dnes vyhodila, lebo sa mi nepodarilo, na Vianoce nenakúpené, darčeky nedokúpené, tie, ktoré sú doma, nezabalené, neupratané, stromček nestojí, výzdoba z okien v obývačke a kuchyni spadla, ďalšia výzdoba nespravená a jedno z detí choré, to druhé sa zatiaľ drží. 😃😃
Dve deti z troch horúčkujú. Kašlem na upratovanie a pečenie. Hlavne nech je doma pohoda.
Tak ja som sa dnes venovala sama sebe. Je nedeľa a vždy som otročila pri hrncoch a rúre, lebo čo si dcéra zoberie na internát, čo kto bude jesť a podobne. A dnes ma osvietilo, že kde som ja? Tak som od 8:30 brázdila mesto, užila si raňajky v kaviarni, vianočné trhy a sama. A ako dobre mi bolo, juj, to bola paráda. Kúpila som si knižky pod stromček, to bol bonus. Po návrate domov som uvarila cestoviny. Aleže kukali všetci. Full servis skončil, nie je napečené, uvarené ani nič podobné. A takto to zostane. Buď som vyhorela alebo dostala rozum. Najlepší deň zatiaľ.
Nijako, to zmaknem vikend pred. Akurat mam darceky.
Ja toto neriesim ani neprezivam a nechapem luci, co stresuju
Stromcek uz sice mame ale esrt som nepiekla. Mozno v piatok. Upratovat nejako vynimocne neplanujem. Skor chodim na vianocne koncerty, stretnutia, vela si uzivam toto pekne obdobie, s deckami pozriet na vianocne centrum v meste... taka pohoda.
nestiham, nic nemame ani stromcek, teda okrem darcekov ktore kupujem len najblizsim. som rada, ze som, asi tak.
Stromček hotový od začiatku decembra, zajtra dobalim posledné darčeky, suché napečené ozdobené , a upratujem tak ako vždy

upratovalo sa lebo bol čas, počasie prijemné aj chut ešte cez oktorber, november ,teraz ani nahodou, stromček si vyzdobili deti ,tých 5 dekoracii už su kde maju byt,
a vybavené
piect sa bude po jednom kolači + suché , a ked sa zje urobí sa niečo, podla stavu chladničky, chuti a podobne, nič dopredu vypekat nebudem ako vždy
darčeky 1 kniha a jedna vec hračka v taškách , vybavené, už su velké nebaví ich trhat papier, tobôž chalanov, a my si kupime cez rok ked nam niečo cvrkne do nosa nie preto lebo musi sa lebo vianoce