Ako zvládnuť varenie čerstvého jedla každý deň?
Ženy, moja suseda z vchodu varí kazdy den čerstvéjedlo. Ja raz za dva - tri dni. Obdivujem ju, ale nechápem, kde berie čas a nervy. My jeme to isté aj tri dni, zdravé to je, ale nie „ako od babičky“.
@lucia13022023 za 4 minúty neočistíš a nenakrájaš zeleninu pre 4 ľudí - pre mňa a muža to je na 1 jedlo 350-400 g zeleniny. môžeš mi veriť, som majster zberu dát 🙂
@biba_18 pre dvoch áno. A teda miesto 4 min máš 8...stale to nemení nič na tom, že variť každý deň sa dá a veľmi jednoducho. Ale tak kto chce, dôvody si nájde vždy prečo sa to nedá.
Ja tiez varim denne - jednak musim, mam stravovacie obmedzenia a potom k vareniu mam vztah. Nevravim, ze sa mi vzdy chce, ale vo vseobecnosti varim rada.
Co neznasam je vesat a skladat pradlo a to tiez robim skoro denne. Tiez neznasam cvicenie-posilnovanie a premozem sa 2-3x do tyzdna. Lebo musim
Kazdy si najde cas na to, na co chce...ja si ten cas na varenie najdem v podstate kazdy den, lebo ma to extremne bavi a nerobi mi to nervy 😁. Okna nemam umyte uz asi rok a neviem, ci to este toto leto stihnem 😵💫 lebo je to pre mna ta najhnusnejsia cinnost, ale je mi to jedno...aspon k nam susedia nebudu vidiet 😅.
Varim kazdy den. Nie preto, ze by som chcela, ale preto, ze mi vzdy vsetko zozeru. Mam 4 chlapov. 🤣
Ja varím tiež každý deň. Mne skôr vadí, že už neviem čo vymyslieť. Vymýšľanie obeda mi trvá dlhšie ako samotná príprava
Varím denne, lebo neznášam ohrievane jedlo a ani deťom by som také nedala.
Ja mám HIT a kupujem od známych z farmy mäso, najneskôr zabijú večer, skôr v ten deň... Berieme aj vajíčka,zeleninu v lete svoju,v zime od nich, keďže majú vyhrievané skleníky. Muž má chronovu ťažkú chorobu,je po operácii,obaja pracujeme, máme 2 deti, 16 rokov a 1r8mesiacov, varíme každý deň rýchle jedlá, samozrejme striedame sa obaja
Ja varim kazdy den cerstvu veceru. Ale to su take jedla ze do hodiny hotove, niektore aj skor. Chce to mat naplanovane menu na tyzden. V dni, ked mam menej casu, varim vyslovene rychlovky, ked je casu viac, varim take, co zaberu dlhsie. Da sa to zvladat. Ale zas ked vam vyhovuje jest 3 dni to iste, tak to nemusis menit len preto, lebo ini to maju inak…
Mne prave tie zeleninove trvaju dlho, ocistit a nakrajat zeleninu mintrva len pol hodinu. Ked musim xy razy odbehnut od toho k dietatu.
Tiez nevarim kazdy den a to manzel robi z domu, takze jedava doma. Vcera som navarila kysly fazulovy privarok, jedli sme my dvaja, malicka 2,5 rocna a moji rodicia a este nam ostalo na dnes. Mozno starsim detom este na veceru ostane. Inak vecere vobec nevarievame.
@nevenka mne tiež zeleninové trvajú dosť dlho.. ale ja celkovo radšej varím dlhšie.. napr vývar mám rada keď sa aj šesť hodín varí a tak
Ja varim tiez denne, vacsinou sa vsetci stravujeme doma. Pridem z prace, uvarim, zje sa.
Malokedy varim na 2 dni. To skor tak, ze to neodhadnem a ostane.
Výborná téma. Varím denne max hodinu vždy čerstvé a vždy dookola to isté. Pečene zemiaky mäso kuracie morcacie bulgur palacinky lebo tam dávam vajíčka a ku všetkému kopec zeleniny a ešte 4 x do týždňa Šošovica lebo bielkoviny ma. Slíže s makom.. Dookola to isté, lebo nám nič iné nechuti. Zmrazené veci nejeme. My raz dáme dačo do mrazaku a deti to volajú čierna diera, v zivote to odtiaľ nevybereme. Co ju nás nie je čerstvé, leti preč. Rozmrazene nedokážeme jest. Kadejaké nedojedky sa mi z toho dvíha žalúdok. Čerstvé najlepšie.
Ináč neznášam varit úplne čokoľvek. V mini kuchyni je to horor. Nenávidím umyvat riad, umývačku riadu neuznáva, lebo nikto to tam nedá, sušiť to tam jak podaktore rodiny to zbierajú dva dni je u mňa hnus, a neznášam mat ho kde špinavý riad a púšťať umývačku 5 x denne by som skrachovala na elektrine. Humenné rukavice neznášam. Ruky mam už ako smyrgle.
Krd som na nervy, hucim, že chcem sluzku, čo bude varit podľa mojich predstáv a aj uprace naloží mi na tanier a ja budem len jest. Chcem prísť domov a mat už všetko nachystané. Proste chcem sluzku.
Mna na vareni skor stve, ze kazdy ma to svoje oblubene jedlo a ja mam pocit, ze varim stale to iste dookola. Takze si pripadam viac ako vyvarovna, nez kuchyna.
Ked skusim uvarit nieco ine, nove, aby som mala konecne v kuchyni zabavu i ja, tak zjedia, ale ofrflu, lebo maju chut na to svoje. Preto z novinky varim vzdy na zaciatok iba polovicnu davku, aby sa nestalo, ze sa to nedoje.
Obcas ale objavime takto nieco nove, co mozem potom zaradit.
Varim sice iba raz za 2-3 dni, ale vzdy hned dve-tri rozne jedla. Takze sa da si vyberat. Iba jeden druh na 2-3 dni by u nas nepresiel. Teda presiel, ale musel by byt na to spravny bojovy dovod.
Tiež navarim toľko, čo sa hneď skonzumuje. Nechutí mi ohrievane jedlo.
Záleží kedy prídeš domov ako máš veľké deti..tiež varím denne iba "veľké" jedla typu guláš, sviečková, bolognske na dva dni, hovädzie na stave to robím skôr na víkend v piatok večer navarim nech máme v sobotu pokoj.Najviac varím minútky kurací steak, karé, rybu, rizoto, soté, alebo zapeciem mäso v rure, ...mne chutí čerstvé jedlo zemiaky druhý deň nezjem ani ryzu...do ryzovaru ryžu, alebo cestovinu, šalát.Maso si dopredu napacuj a už len na panvičku do grilu...áno, už ma to nebavi, ale dve sa stravujeme komplet doma.Záleží akých máš stravníkov niekto si ugriluje syr, tofu a ma jedlo my sme čo sa týka jedla rozmaznaní.Nie prívarky, nie sladké jedlá iba občas závidím tým, čo zjedia všetko🤪
Ja varim len cez vikend a žijeme. Deti majú teplé obedy v škole a dospelí v práci. Teplé večere sa u nás nepraktizuju.
My varíme každý večer teple večere a vždy sú do 30-45 min hotové. Priateľ ma HIT ale aj keby nemal, tak by sme varili stále na čerstvo podľa aktuálnej chuti. Ja navarím a on uprace kuchyňu. Alebo on uvarí a uprace kuchyňu a vybavené
My tak varime na 2 dni.. ale casto aj kazdy den. Ale ked navarim vecer - poobede, jeme to na obed na druhy den. A pom na dalsi den zas navarim cerstvy obed..
Ja varím každý druhý deň väčšinou, čo sa teda dá jesť aj ohrievane, prílohu robím každý deň čerstvú! Napríklad dnes mi kamoška vraví, že nevari, že ma ešte od nedele španielske vtáčiky, no kokso 🙈 u nás max 2 dni sa je! Ale cez leto varim každý deň a fakt rýchlovky, len nejaku rýchlu polievku, šaláty, zeleninu si kadejaku pestujem, tak vždy urvem niečo a z toho navarim, potom grilované syry, ryby, mäso len tak rýchlo na panvici osmahnut a nejaký šalát! A keď je teplo, ani nechutí jest
@panonia zaujal ma tvoj komentár. Dcéra má tiež histamínku,ale ešte je malá. Ohrievané jedlo zvyšuje histamín? Máš potom nejaké prejavy?
@nina004 ano, kto ma hit nesmie ohrievane.. znama rano vstava a vsetko si vari, dava do termo nadob a na obed zje take letne...ohrev jej spusti brualnu migrenu a ine prejavy..som prekvapena,ze ti to nepovedal doktor. Je to asi najhorsia dieta,leno nie len ze nesmies kopec veci vobec, alw aj tie co mozes, nesmies ohrievat. A kazdemu vadi ine. Ona uz si odsledovala , ze napr.zeleninovy vyvar z par druhov,ktore toleruje a moze ohriat ako rychlu veceru,aby sa vyhla tomu,co by rychlo zjedla a bolo jej zle. Ale inak stale vari...
Tiež navarim toľko, čo sa hneď skonzumuje. Nechutí mi ohrievane jedlo.
@priscilla07 toto je len v hlave... nevidim ziadny rozdiel v chuti ohriateho jedla.
Kym ty pises na mk o nej, ona mozno vari :D
Varím každý deň teplý obed aj večeru. Zásadne rýchle a zdravé jedlá. Neviem si predstaviť jesť tri dni to isté.
Pokiaľ nemáš potrebu, tak je to jedno. Pri histamínovej intolerancii nie je iná možnosť ako variť každý deň. Zvykla by si si.
Obdivujem, ze viete za 15 minut navarit. Ja min 15 min. upratujem po vareni. A varit ma nebavi, ak mam aj upratovat, varit, sportovat, oddychovat, to vsetko nestiham. Pre mna ok jedlo aj leco, rizoto, palacinky, ale muz sa z toho nenaje...
Mohli by ste sem hodiť nejaké dobré recepty ,že ,čo uvariť...
Tiez musim kazdy den varit resp. Navarit na dva dni.
A jest dva dni to iste.
Len u nasdoma sa vsetkoo zje hned.
Poradte
mi rychle a zdrave jedla do pol hodiny hotove. Mne sa fakt uz neda kazdy den vymyslat nieco. Je to otravme a unavne.. Nemam rada varenie vobec ale musim. No vzdy lepsie ako upratovanie. No najradsej jem v restike

Vyberam recepty ktoré sú ľahké. Jednoduché. Mam rada čerstvé jedlo, nerada jem týždeň to iste. Aku to ma vyzivovu hodnotu?