icon

Ako zvládnuť varenie čerstvého jedla každý deň?

18. jún 2025

Ženy, moja suseda z vchodu varí kazdy den čerstvéjedlo. Ja raz za dva - tri dni. Obdivujem ju, ale nechápem, kde berie čas a nervy. My jeme to isté aj tri dni, zdravé to je, ale nie „ako od babičky“.

Strana
z4
balerina2025
18. jún 2025

a co tym chces vlastne napisat?
daju sa varit aj jedla co mas hotove za 20minut, tak v com je problem? 🙂
mozno to susedu bavi.

ha_ha
18. jún 2025

"...kde berie čas a nervy." Nervy? Keď ti varenie robí nervy, tak tam bude pes zakopaný. Aj ja varím denne, nervy nemám. A času to veľa nezaberie.

balerina2025
18. jún 2025
@ha_ha

"...kde berie čas a nervy." Nervy? Keď ti varenie robí nervy, tak tam bude pes zakopaný. Aj ja varím denne, nervy nemám. A času to veľa nezaberie.

@ha_ha pre niekoho je prave varenie relaxom.

diewcatqoo
18. jún 2025

Aj ja varim kazdy den, niekedy aj 2x, lebo sem-tam aj robim aj teplu veceru. Tiez pre mna varenie nie je relaxom, ale nemam rada viacdnove jedlo.

panonia
18. jún 2025

No možno ma histamín ako ja a vtedy sa odporúča variť vždy čerstvé, čím to je dlhšie v chladničke tým to je pre mňa horšie...

nyusika
18. jún 2025

aj ja niekedy varim kazdy den, lebo enznasam ohriievane jedlo...a neznasam tie "tradicne" jedla...cize mne varenie trva chvilku.

a iekedy varim aj dva druhy jedla.

ja zas nerozumiem, ako moze byt niekto kvoli tomuto "zruteny" - a nevie, ze co varit..kks, ved pozriem, co mam doma a nieco uvarim.
zase tych moznosti az tolko nie je.

tenerifka
18. jún 2025

Najzdravsie jedlo je cerstve rychle jedlo-medzitym, co chystas salat, tak sa na panvici natenko potretej olejom rychlo urobia steaky alebo rybie filety. Vsetko do 15 minut

0silvia0
18. jún 2025

pochybujem že denne varí pečené kačice, domáce knedle, zapekané neviem čo a nejaké tradičné vývary. Veď jednoduché jedlá sa dajú uvariť do 30 minút, niekomu ide varenie od ruky a niekto z toho robí jadrovú vedu

lindous
18. jún 2025

Aj ja varím každý deň - máme to na večeru a balíme si to na ďalší deň do práce… volím jedlá, ktoré sú hotové raz dva alebo také, ktoré len rýchlo pripravím (dám dokopy suroviny) a potom sa už robia “samé”… velmi mi pomáha mať pripravený jedalnicek, odpadá mi polemizovanie nad tým čo variť, či treba ísť ešte do obchodu atď… nemám pocit, že by ma to stále čas a nervy, ale určite záleží od toho aj aké iné povinnosti má človek atď… rob ako vám vyhovuje, určite nemá zmysel sa v tomto porovnávať

lenka.25
18. jún 2025

Ja varím tiež skoro každý deň . Veď nie sú len jedlá , kde stráviš pri sporáku pol dňa . A hlavne v tomto období , keď je kopec zeleniny je navarené raz - dva . Dnes bude lečo , ktoré trva 20 minút , včera pečené zemiaky vteplovzdušnej s grilovaným hermelínom so zeleninovým šalátom , tiež do pol hodinky urobené . Zajtra urobím pstruha na masle s hráškovým pyré a tiež nejakým šalátom .

jana_eyre_2
18. jún 2025

Ja varím tiež denne, zväčša rýchlovky, žiadne zložité recepty.. málokedy mi niečo ostane na druhý deň, nedokážem variť take množstvo aby som to odlozila .. takže sa nauc variť menej a každý deň budeš donútená navariť čerstvé 😉 čas sa na to nájsť nejako bude musieť nájsť keď človek chce jesť, ale tie nervy sa len tak vyriešiť nedajú.. ja už varievam len z nutnosti, kedysi ma to aj bavilo.. ale po tých rokoch je to už len rutina..

nina004
18. jún 2025
@panonia

No možno ma histamín ako ja a vtedy sa odporúča variť vždy čerstvé, čím to je dlhšie v chladničke tým to je pre mňa horšie...

@panonia zaujal ma tvoj komentár. Dcéra má tiež histamínku,ale ešte je malá. Ohrievané jedlo zvyšuje histamín? Máš potom nejaké prejavy?

jana_eyre_2
18. jún 2025
@lenka.25

Ja varím tiež skoro každý deň . Veď nie sú len jedlá , kde stráviš pri sporáku pol dňa . A hlavne v tomto období , keď je kopec zeleniny je navarené raz - dva . Dnes bude lečo , ktoré trva 20 minút , včera pečené zemiaky vteplovzdušnej s grilovaným hermelínom so zeleninovým šalátom , tiež do pol hodinky urobené . Zajtra urobím pstruha na masle s hráškovým pyré a tiež nejakým šalátom .

@lenka.25 presne takéto veci robievam aj ja..

lenka.25
18. jún 2025
@jana_eyre_2

@lenka.25 presne takéto veci robievam aj ja..

@jana_eyre_2 aj toto počasie si to vyslovene pýta , neviem si predstaviť sa teraz tlačiť pečeným bôčikom s kapustou a knedlou napríklad . A druhá vec , nemáme radi zohrievané jedla , jedine polievky, tie robím aj na dva dni

vanilkovazmrzka
18. jún 2025

No a? Si uz dospela a mala by si vediet ze porovnavanie sa so susedou je detinske

zuzinka888
18. jún 2025

Ja varim kazdy den- maximalne do hodiny mam navarene- medzitym- naberiem pracku- susicku, mycku. Mozno treba zvolit do kuchyne vhodnych pomocnikov- tlakovy hrniec- hov maso za 15 minut, teplovzdusna rura/friteza, keramicka doska s casovacom, rura s casovacom- nalozim nastvim a robim ine co treba- ked zapipa vratim sa k hrncom a dokoncim.

nevenka
18. jún 2025

Mne prave tie zeleninove trvaju dlho, ocistit a nakrajat zeleninu mintrva len pol hodinu. Ked musim xy razy odbehnut od toho k dietatu.
Tiez nevarim kazdy den a to manzel robi z domu, takze jedava doma. Vcera som navarila kysly fazulovy privarok, jedli sme my dvaja, malicka 2,5 rocna a moji rodicia a este nam ostalo na dnes. Mozno starsim detom este na veceru ostane. Inak vecere vobec nevarievame.

dananov
18. jún 2025

Prestriedaj sa s mužom alebo deťmi (ak majú vek). Teba to varenie nebaví otravuje a máš to ako len povinnosť a preto ťa to tak berie. Možno keď to nebude visieť len na tvojej hlave tak to bude omnoho ľahšie a možno si k tomu nájdeš cestu.

nikola81
18. jún 2025

Varim denne, varim zdravo (schudla som 10kg a manzel 25kg) navarim tak aby som si brala aj do prace na druhy den, nenavidela som dakedy varenie, teraz je to pre mna radost a oddych. Cely cas mi ide v kuchyni tablet a ja nie som velmi na filmy ale ma pustene dokumenty. Kazdy piatok peciem domace rozky a cez vikend kvaskujem. Takze asi tak. Vsetko sa da. Je to o organizacii, chuti a snahe.

zuzubb007
18. jún 2025

Ja varim dakedy aj obed a potom aj večeru a pomohlo ti to? Načo sa porovnávaš, mne je absolútne jedno ako vari suseda, či chodí na Ferrari, alebo si doma váľa šunky alebo čo robí nezaujímam sa o druhých a nezavidim

mizoko
18. jún 2025

Ja musím synovu variť do školy každé ráno čerstvé jedlo kvôli HIT. Dá sa to,len si to musíš dopredu premyslieť a zorganizovat

biba_18
18. jún 2025

varievala som denne - ale fakt ma to dlhodobo nebaví - a to pritom rada jem ... takže chápem že niekomu to môže robiť nervy (napr. mne) - lebo keď varím, nemám čas na iné veci ... ale ak raz musíš z nejakého dôvodu - proste to robíš ...

lucia13022023
18. jún 2025

Varím každý deň. Vždy čerstvé, nezjem dvojdňové jedlo. Varenie trvá max 30 minút. Žijeme v roku 2025.. Očistím zeleninu (cca 2 min), nakrajam (2mon) dám do horko vzdušnej firtezy. Medzi tým pripravím steak cca 10 min robota. Steak nechám odležať, zatiaľ spravím dip. Cca 2 min...dopecie sa zelenina a mam vyvážený, zdravý, rýchly, čerstvý obed. Ved všetko sa bari/robí samé... Ryza, zemiaky, cestovina...

januska12323
18. jún 2025

Keď ju to baví nech varí aj trikrát denne. Mne aj keby platili tak to nerobím. Rovnako ako nebudem denne upratovať milimeter špiny a niekto to robí.

biba_18
18. jún 2025
@lucia13022023

Varím každý deň. Vždy čerstvé, nezjem dvojdňové jedlo. Varenie trvá max 30 minút. Žijeme v roku 2025.. Očistím zeleninu (cca 2 min), nakrajam (2mon) dám do horko vzdušnej firtezy. Medzi tým pripravím steak cca 10 min robota. Steak nechám odležať, zatiaľ spravím dip. Cca 2 min...dopecie sa zelenina a mam vyvážený, zdravý, rýchly, čerstvý obed. Ved všetko sa bari/robí samé... Ryza, zemiaky, cestovina...

@lucia13022023 za 4 minúty neočistíš a nenakrájaš zeleninu pre 4 ľudí - pre mňa a muža to je na 1 jedlo 350-400 g zeleniny. môžeš mi veriť, som majster zberu dát 🙂

biba_18
18. jún 2025

čo sa týka zeleniny - kupujem mrazenú zeleninu (napr pod sviečkovú) - to len vysypem do hrnca ... alebo šaláty v sáčku, k tomu len dokrájam uhorky a papriky ... treba si uľahčovať čo sa dá ...

mimikarol
18. jún 2025

Ja tiež väčšinou varím každý deň. Mám radšej čerstvé. Keď aj ostane mäso, tak prílohu robím len toľko koľko zjeme, na druhý deň spravím čerstvú. Akože mne až tak nevadí varenie. Vadí mi to rozmýšľanie čo uvariť aby bol každý spokojný. Jeden má rád to, druhý to zas nechce... a to sme len trojčlenná domácnosť.

viestta
18. jún 2025

Kazdy ako jemu vyhovuje. Mna by netrapilo, kde na to suseda berie cas.

henka123123
18. jún 2025

Ja tiez varim kazdy den.nevedela somnze susedia mozu byt z toho iritovany

lucia147852
18. jún 2025

Tiež varím skoro každý deň. Muž ma HIT. A nedopadlo zo mňa. Zas ja sama by som 3 dni nejedla to iste pre lenivosť

Strana
z4