icon

Ako zvládnuť varenie čerstvého jedla každý deň?

18. jún 2025

Ženy, moja suseda z vchodu varí kazdy den čerstvéjedlo. Ja raz za dva - tri dni. Obdivujem ju, ale nechápem, kde berie čas a nervy. My jeme to isté aj tri dni, zdravé to je, ale nie „ako od babičky“.

yasina
20. jún 2025
@lenka2710

Ja varím každý druhý deň väčšinou, čo sa teda dá jesť aj ohrievane, prílohu robím každý deň čerstvú! Napríklad dnes mi kamoška vraví, že nevari, že ma ešte od nedele španielske vtáčiky, no kokso 🙈 u nás max 2 dni sa je! Ale cez leto varim každý deň a fakt rýchlovky, len nejaku rýchlu polievku, šaláty, zeleninu si kadejaku pestujem, tak vždy urvem niečo a z toho navarim, potom grilované syry, ryby, mäso len tak rýchlo na panvici osmahnut a nejaký šalát! A keď je teplo, ani nechutí jest

@lenka2710 juuj ako rada by som ze od nedele navarene na cely tyzden.. To byma bavilo. U nas savsak vsetko zje hned ako u drblych.
Nastastir mame ale studene vecere

bobrina1
20. jún 2025
@mizoko

Ja musím synovu variť do školy každé ráno čerstvé jedlo kvôli HIT. Dá sa to,len si to musíš dopredu premyslieť a zorganizovat

@mizoko obdivujem. Kedy vstavas a kedy odchadzas do prace? Ja by som musela vstavat hadam o 3.00 🙂

hederamonstera
20. jún 2025

To su roky praxe, cim castejsie nieco varis, tym to celkovo ide rychlejsie, potom treba planovat ale dolezita je aj laska k vareniu, bez toho by som to denne nedala

blackcat8885
20. jún 2025

Ja neznášam varenie varim iba kvôli rodine vždy na 2dni našťastie muž vari často. A cez víkend vždy. Ale keď to niekoho baví nech varí každý deň. Ja raz za čas robím palacinky, langoše atď a to je pre mňa utrpenie niekoľko hodín sa s tym babrat.

mizoko
20. jún 2025
@yasina

@mizoko no to by ma piclo ask. Ze kazde rano varis cerstve jedlo
To by som nerobila

@yasina no nemám na výber keďže syn musí mať každý deň čerstvé navarené kvôli HIT a v jedálni mu neuvaria takú stravu ktorú môže. To nie je že sa mi chce,proste musím kvôli chlapcovi

mizoko
20. jún 2025
@bobrina1

@mizoko obdivujem. Kedy vstavas a kedy odchadzas do prace? Ja by som musela vstavat hadam o 3.00 🙂

@bobrina1 vstávam pred štvrtou a o piatej už fičím do práce 🙂

radacak
20. jún 2025

Mám malé,nepolozitelne dieťa a varím každý deň ... málo kedy každý druhý
Ale proste ani neviem ako 🙈ale navarim...ja varím rada

alezia
20. jún 2025
@0silvia0

pochybujem že denne varí pečené kačice, domáce knedle, zapekané neviem čo a nejaké tradičné vývary. Veď jednoduché jedlá sa dajú uvariť do 30 minút, niekomu ide varenie od ruky a niekto z toho robí jadrovú vedu

@0silvia0 Ja z toho robim jadrovu vedu, neznasam to a neviem to, nutne by som potrebovala nejake fakt ze rychle a chutne recepty. Vedeli by ste dat nejaku inspiraciu?

victory1
20. jún 2025

Nemam rada varenie od cias,ako moj ex kritizoval vsetko,co som navarila..tomu zas chuti skoro vsetko,az som prekvapena🙈
Ked zjeme,navarim zas,ale raz za den a sezonne,segedin a svieckovu nechavam na zimu.

victory1
20. jún 2025
@alezia

@0silvia0 Ja z toho robim jadrovu vedu, neznasam to a neviem to, nutne by som potrebovala nejake fakt ze rychle a chutne recepty. Vedeli by ste dat nejaku inspiraciu?

@alezia za mna bol rychly a dobry obed dnes,kacacie pecienky s ryzou.

kikuska_wedge
20. jún 2025

Ja varim kazdy den (okrem soboty) pre 6 az 7 ludi. To je na nervy. Lebo vsetko trva 2x tolko. Plus 4 ludia z toho maju dietu alebo intolernacie. Beriem to ako dan za velku rodinu. Ale v duchu pindam statocne. V sobotu si objednavame pizzu. Mam vela inej roboty a chcem si aj ja jeden den od varenia odpocinut. A niekedy v nedelu navari moj 13 rocny syn. On na rozdiel odo mna vari rad. Zvladne uvarit uz vselico. Od vareneho, cez pecene, vysmazane, zapekane, grilovane.

ilianalu
20. jún 2025

Ja varim denne, niekedy aj na trikrat, lebo muz nemoze mlieko, a detom mliecne chcem dopriat a sebe zasa dietnejsie. Mne by 3 dni stare jedlo nechutilo, resp. bala by som sa, ci je zdravotne nezavadne po tych 3 dnoch.

0silvia0
20. jún 2025
@alezia

@alezia pokusim sa, len mi napis ci varis pre male deti, alebo teenagerov

ssllaavvkkaa
20. jún 2025

aj tak si neviem predstaviť jedlá hotové do 30 min - mäso kým nakrájam, cibuľu k tomu, nejakú zeleninu, potom očistím zemiaky , dám do hrncov - zemiaky sa uvaria za 20 min, mäso na šťave za 40 min, kým upracem kuchyňu - hodina zbehne ako nič a to ešte polievku nemám

ssllaavvkkaa
20. jún 2025

mne pomáha, že si iž dva roky píšem čo varím, sem tam pozriem čo majú na pbed v školskej jedálni

7lenka11
20. jún 2025

Som na rodičáku s dvoma deťmi s ročným rozdielom, celé dni som s nimi sama a varím prakticky každý deň. Naučila som sa robiť cestoviny na x spôsobov, kadejaké polievky a jedla “z jednej misy”. Napr rybie filé dám do zapekacej misy, k tomu nastrúham čerstvú zeleninu, všetko dám spolu piecť a vybavené. Kuracie na prirodno, sladké jedla alebo zapecene zemiaky/brokolica. Za mňa nič náročné a nič kvôli čomu by som tvrdla v kuchyni 4 hodiny. A už keď neviem čo urobiť, tak napacujem mäso večer a na druhý deň hodín len na panvicu. K tomu zeleninový šalát/hranolky z teplovzdušné fritezy a vybavené.

7lenka11
20. jún 2025
@ssllaavvkkaa

aj tak si neviem predstaviť jedlá hotové do 30 min - mäso kým nakrájam, cibuľu k tomu, nejakú zeleninu, potom očistím zemiaky , dám do hrncov - zemiaky sa uvaria za 20 min, mäso na šťave za 40 min, kým upracem kuchyňu - hodina zbehne ako nič a to ešte polievku nemám

@ssllaavvkkaa ale veď takych jedál je kopec, zrovna mäso nie, ale všeličo iné.. rezance na sladko, kolienka s vajcom, krémové polievky (niektoré), grilované kuracie mäso/syry, zeleninové šaláty, banánové lievance s čerstvým ovocím… jasné, že ak je niekto zvyknutý na guláše a ťažké jedla, tak si to nevie predstaviť, ale dá sa to.. aj obyčajný vyprážaný syr - stačí obaliť, vysmazit, hranolky dať do fritezy a do pol hodiny je to určite na stole

yasina
20. jún 2025
@7lenka11

@ssllaavvkkaa ale veď takych jedál je kopec, zrovna mäso nie, ale všeličo iné.. rezance na sladko, kolienka s vajcom, krémové polievky (niektoré), grilované kuracie mäso/syry, zeleninové šaláty, banánové lievance s čerstvým ovocím… jasné, že ak je niekto zvyknutý na guláše a ťažké jedla, tak si to nevie predstaviť, ale dá sa to.. aj obyčajný vyprážaný syr - stačí obaliť, vysmazit, hranolky dať do fritezy a do pol hodiny je to určite na stole

@7lenka11 lenze tieto easy jedla chlapi jest nechcu a nenajedia sa ani zz toho
Lievance cestoviny to nic.. Palacinky.. Des a hruza..
Stale kazdy den nove recepty vytvarat nic moc.. Ja tiez neviem co varit kazducky novy den a mam. Z toho traumu uz. Vnimam to ako skutocne tragediu

7lenka11
20. jún 2025
@yasina

@7lenka11 lenze tieto easy jedla chlapi jest nechcu a nenajedia sa ani zz toho
Lievance cestoviny to nic.. Palacinky.. Des a hruza..
Stale kazdy den nove recepty vytvarat nic moc.. Ja tiez neviem co varit kazducky novy den a mam. Z toho traumu uz. Vnimam to ako skutocne tragediu

@yasina lenze ja nikde nepíšem o delení jedál na chlapské a iné.. hovorím, že rychle jedla existujú.. a napríklad môj muž je to, čo navarím a cestoviny miluje.. aj sladké jedla a keď mu nie je dosť, “dotlačí sa” čím uzná za vhodné.. a teda ja mam v okoli kopec športovcov a ver, že sa stravujú striedmo a nejaké guláše u nich na tanieri nájdeš málokedy.. nie každý ma doma muža, ktorý vyžaduje vyprážané rezne, kotlíkový guláš, pečenú kačku atď

ssllaavvkkaa
20. jún 2025
@7lenka11

@7lenka11 presne, varím dvom chlapom - muž a 16-ročný, takže cestoviny - sú skôr večera ako obed, lievance sú zákusok…
ja si priznám nemám rada špinavé ruky - teda krájanie mäsa je najhoršia časť varenia 😉

7lenka11
20. jún 2025
@ssllaavvkkaa

@7lenka11 presne, varím dvom chlapom - muž a 16-ročný, takže cestoviny - sú skôr večera ako obed, lievance sú zákusok…
ja si priznám nemám rada špinavé ruky - teda krájanie mäsa je najhoršia časť varenia 😉

@ssllaavvkkaa no len to je asi aj o zvyku, na čo sú naučení. Môj muž je chlap ako hora a nemá problém s ničím. Cestovíny pripravuje aj sám a nikdy mi nepovedal, že mu nestačia. Dobrovoľne si ich dáva aj v práci. Lievance? Tie si vypýta hocikedy. Nikdy nevyzadoval ťažké jedla, práve naopak. Stále mi hovorí, že po ťažkých jedlách je odpálený a chce sa mu spať 🙈

0silvia0
20. jún 2025

Ja vam sem hodim naozaj megarychly recept, je to kaloricke, ale vsetkym detom to velmi chuti. Kedysi ho varil v relacii cesky kuchar, nespomeniem si jeho meno.
Kym sa varia cestoviny, dame opiect na platky nakrajany cesnak, trocha opecieme, pridame na kocky nakrajanu platkovu sunku (cca 150g), pomiesame, vytlacime bambino, zalejeme celou slahackovou smotanou. Pridame cca 3 lyzice kecupu, bazalku, cierne korenie a trocha soli. Nezdrave, ale dobre a rychle.

ilene22
20. jún 2025

ja mam napr veľmi rada tento recept. dá sa upraviť aj na rôzne spôsoby. napr kľudne bez sušených rajčín, pridať sa tam môžu sampiony, príp cícer, kuracie mäso nahradiť morcacim, slovenská ryza orzom, tarhonou..

https://kuchynalidla.sk/recepty/kremove-orzo-z-...

princezna_bosorka
21. jún 2025

mozno vari ultra jednoduche recepty a mozno nerobi nic ine.... a mozno len keca 😜

0silvia0
21. jún 2025

Este jeden ultrarychly recept pridavam, co som zvykla varievat:
https://varecha.pravda.sk/recepty/spatzle-so-sa...

A este jeden co som si spomenula, toto detom chutilo:

https://www.mimibazar.sk/recept/34057/kuracie-s...

0silvia0
21. jún 2025

A este odporucam mrknut do katkinho receptara, ja som sa minimalne troma rychlymi jedlami inspirovala, skuste:

0silvia0
21. jún 2025

Ryzove rezance a opekana ryza, vyborne, rychle, u nas to vsetkym chuti

0silvia0
21. jún 2025

A casto robim ryzove rezance aj podla tohoto receptu, moj muz to zboznuje, decka to mali radi tiez ked boli doma:
https://receptykulinarium.sk/opekane-ryzove-rez...

natalka13
21. jún 2025

Neviem si predstavit varit segedin poluevku rostenku na hubach privarky iba na 1 jedlo.
Bezne toto jeme 3 dni. Varime si do prace s muzom. Cize stale nieco jeme "den stare"

megan6
21. jún 2025

Varím každý deň, mne to príde úplne normálne. Ale ako píšu vyššie, keď ti to robí nervy, tak tam je pes zakopaný.