icon

Čím pohostiť návštevu, keď chcem urobiť dojem?

11. dec 2020

Ahojte, budeme mať návštevu na ktorej mi veľmi záleží a chceme urobiť dojem. Pozvali sme ich na obed a chceme to formou slávnostného menu (predjedlo, polievka, hlavne jedlo, dezert). Variť budem ja s mm. Varenie nám obom ide, len akosi nemáme žiaden nápad na niečo čo by vyzeralo pekne, nebolo by to úplne bežne (guláš, rezeň, soté a pod) a chutilo by. Ďakujem vopred za všetky nápady.

Strana
z3
katulienkax
Odpoveď bola odstránená
autor
12. dec 2020

@katulienkax mne sa zas rozum zastavuje nad takými ako si ty a ešte dve ďalšie čo tu spomínajú koronu, a to z dôvodu že absolútne nikde nepíšem či ta návšteva bude zajtra, o mesiac, alebo o 3 mesiace, netušíš či náhodou nežijem na Novom zelande alebo na inom konci sveta, a že teba ani dalších tu neohrozujem, alebo či to nie sú moji kolegovia s ktorými sedím celé dne v jednej kancelárii, alebo či som ja a moja návšteva koronu neprekonali pred mesiacom, alebo či všetci pred tým posedením nepôjdeme na testy a je xy dalších možnosti kedy je iste že nikoho neohrozím. Takze láskavo neurážaj keď netušíš za akých podmienok sa stretnutie bude konať.

sonalove
12. dec 2020

.

sono2
12. dec 2020

@andreatytler určite skúsim ďakujem

sono2
12. dec 2020

@katulienkax a prečo sa nestretneš? Korona tu bude už stále. Stačí dodržiavať opatrenia. Tak sa otestujte a potom sa stretnite. A ak dostaneš tak sa vyliečiš. A keď sa bojíš tak sa nestretaj.
Koľkí ľudia robia atd atd. Chodíš do obchodu atd atd veď to je to isté

sono2
12. dec 2020

@andreatytler nebudú nikdy ak prutko opečieš a potom veľmi pomaly pečieš úplne stačí 120 stupňov a v omáčke keď urobíš budeš mať ako maslo a nerobím nikdy v celku ale prepolim prso.

andreatytler
13. dec 2020

@sono2 Ale ako ked peciem tie kuracie prsia v rure? Ako ich prudko opecies? Alebo das ruru na vysoku teplotu prvych 5-10 minut a potom znizis na 120? Alebo oprazis na panvici a potom dopecies v rure?

h2
13. dec 2020

@diaalex Jasné, presne, ako píšeš. A Tvoja návšteva je zase Tvoj problém. Ja k Tebe na návštevu nejdem. Našťastie. 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sono2
13. dec 2020

@andreatytler áno. Najprv na panvici
A ak by si niečím podlievala nikdy horúce len vlažne, ale to asi vieš aby sa teplota nesekla ale tak postupne išla hore pomaly

sono2
13. dec 2020

Samozrejme vypek podliať a použiť na omáčku

ckatka
13. dec 2020

Z vlastnej skúsenosti ako človek čo hostí často a veľa....
Väčšinou keď chceš "urobiť dojem"...niečo sa poserie 😂🤦‍♀️
Najlepšie návštevy sú tie, kde je pohoda a super atmosféra, dobré jedlo k tomu je len bonus. A keď je dobré jedlo...netreba veľa chodov lebo človek sa prežerie a bude mu akurát tak zle.
A hlavne...aby si nemusela celý deň stráviť v kuchyni..ale sa venovať aj sebe a návšteve.
V tomto období najčastejšie robievam tak, že pečiem pomaly 4-5 hodín kačicu/husokacku hus alebo kľudne aj kurčatá (to sa robí prakticky samé), udusím kapustu (rýchlovka) a lokše kupujem. (V Pezinku, vynikajúce, lepšie ako domáce). K tomu dobré lokálne víno...a je.
Polievku najradšej nejakú čo nahádžem zeleninu do hrnca, pomixujem a navrch nejaké semiačka/syr/tekvicovy olej na ozdobu nech to pekne vyzerá.
Predjedlo vôbec nerobievam....to už po polievke by bol človek najedeny a zbytočný riad...

Čo sa týka dezertu...celkom efektne pre návštevu a jednoduché pre teba sú lávové koláčiky. Môžeš si ich nachystat vopred mat ich v mrazničke v muffinovych sikikonovych formickach...a príprava je potom blesková. Maj v mrazaku aj zmrzlinu a keď to dáš na jeden tanier tak
nebicko. Ja tam dávam navrch lyžičku kyslého domáceho džemu ešte. Ale toto odporúčam až neskôr ku káve, nie rovno za obedom.
Celkovo my to s návštevou robíme väčšinou tak, že dôjdu "k obedu", dáme polievku, hlavne jedlo a ideme von na prechádzku a pokecat. A keď sa vrátime dáme kavu/čaj a koláč.

ckatka
13. dec 2020

A ešte...ako dezert mne sa osvedčili domace veterniky. Je to oveľa jednoduchšie ako to vyzerá a veľa ľudí si myslí že upiect to je minimálne jadrová fyzika. Tým ohúriť vieš...
A ja robím cesto aj dva dni vopred...mam to teda prichystané v krabici...a plním den vopred alebo v deň kedy chcem podávať.
Najlepšie je nachystat si dopredu všetko čo sa dá aby si sa pred návštevou nestresovala a už len vyberala zo.spajze na istotu

jajajajka
13. dec 2020

🙂 netrapte sa takymi ludmi 🙂 nemaju sem co vypisovat o korone . Ked je to o vareni takze tak z mojej strany . Koronu som mala. Adostala som ju od cloveka co od rana do vecera dom sedi . Len dceeu mala v skvolke a tam to schytala . Pekny den

jajajajka
13. dec 2020

A urob halusky zo slaninou. A kapustnicu 🤣

andreatytler
13. dec 2020

@sono2 Super dakujem... to s tym podlievanim vlaznou vodou som nevedela. Podlievam tym co prave mam. Teply alebo vlazny vyvar alebo aj studenou vodou ak nie je vyvar. Dobre vediet. Dakujem.

andreatytler
13. dec 2020

@ckatka Napisala by si mi prosim recept na tie veterniky? Havne ma zaujima to cesto na kolaciky. Ja to chcem na venceky kedze tie mam radsej a myslim ze cesto je to iste... len sa lisia plnkou. Cesto co mam ja ne neskutocne tuhe a pri vytlacani vencekov na plech sa musim pucit ako kuturista.

ckatka
13. dec 2020

@andreatytler https://varecha.pravda.sk/recepty/spaldove-vete...
Je jedno či pšeničná alebo spaldova muka...cesto je super tak ci tak. Len ho musíš striekat trochu teple. Studené sa veľmi zle strieka. Nenechaj vychladnúť

andreatytler
13. dec 2020

@ckatka Super. Dakujem. Skusim na vianoce. Ja vzdy striekam studene... mozno preto to ide tak tazko.

lenka9g
13. dec 2020

Dezert odpurucam minipavlovky

lavender273
13. dec 2020

@jajajajka tu kombinaciu jedla si pamatam z relacie kapor na torte. Belohorcova varila,toto hostom a zaklincovala to zmrzlinou ktoru tusim poliala olivovym olejom 🤭

jajajajka
13. dec 2020

@lavender273 no vidiis moze dat aj ru zmrzku 🤣

zuzicka256
Autor odpoveď zmazal
zuzicka256
Odpoveď bola odstránená
darkswan
13. dec 2020

Nuz mne keby dali hus, kacku, tak hladujem🙂))

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sono2
13. dec 2020

@andreatytler Tak mala by byť cca taká rovnaká voda. Ja som to aj dávnejšie niekde čítala lebo sa som zvykla horúcou a samozrejme vtedy ti mäso sekne. Minule som takto robila také čo zvyknem so smotanou som to tam mala na minime a teda ako maslo boli tie prsia ako ešte asi nikdy a neklepať jasné. Ja len polím. Zas je iné rezne hej

Strana
z3