icon

Čo by nemalo chýbať v chladničke?

26. okt 2025

Ahojte ženy 🫠 potrebujem poradiť. Akosi sme s priateľom prišli na to,že my nikdy nič nemáme v chladničke,aj keď máme 🤭 co mate prosím vždy vy v chladničke alebo v špajzi? Akoby také základné potraviny z ktorých vždy niečo viete urobiť,pripadne ich mate vždy kúpené? Chcela by som dospieť k tomu,že čo je také základné a co by bolo vždy mat dobre. Každý deň nad tým rozmýšľam a neviem sa z toho kruhu dostat,že vždy niečo chybá. Ďakujem za všetky doporučenia ☺️

Strana
z4
thereisabear
26. okt 2025

Vajíčka, mlieko, maslo, jogurty, tvaroh, syry, šunka, saláma, smotana, horčica, kečup, uhorka, paprika, iná zelenina, čučoriedky, citróny.
Však podľa toho, čo jete.

anonym_93b956
26. okt 2025

vždy máme domáce zaváraniny - slivky, marhule, ster. šaláty, z potravín rôzne cestoviny - fliačky, špagety, kolienka, rezance, lazane,
v mrazničke mäso, párky, klobásy, mr. zeleninu, tekvicu, cuketu.
na polici konzervy ryby, ster. hrášok, ster. kukuricu,
na polici aspoň 20 kg múky, 10 kg ryže, 2-3 fľašky horčice, 2-3 fľ. kečupu, rôzne druhy pudingov - prášok, detská krupica, 20-30 kg kr. cukru, 15 fľ. oleja, 10 l trv. mlieka.
v chladničke aspoň 50 domácich vajec, maslo, rôzne domáce pomazánky, syry, tvaroh, jogurty .
z týchto surovín vždy niečo ukuchtím aj keby som ako nechcela.

abbey1
26. okt 2025
@anonym_93b956

vždy máme domáce zaváraniny - slivky, marhule, ster. šaláty, z potravín rôzne cestoviny - fliačky, špagety, kolienka, rezance, lazane,
na polici aspoň 20 kg múky, 10 kg ryže, 2-3 fľašky horčice, 2-3 fľ. kečupu, rôzne druhy pudingov - prášok, detská krupica, 20-30 kg kr. cukru, 15 fľ. oleja, 10 l trv. mlieka.
v chladničke aspoň 50 domácich vajec, maslo, rôzne domáce pomazánky, syry, tvaroh, jogurty .

@anonym_93b956 Reálne máš doma bežne toľko múky a cukru? My sa stravujem 3 doma denno denne čerstvá strava, ale to by som za rok neminula toľko cukru a múky.

nelca84
26. okt 2025
@anonym_93b956

@anonym_93b956 20 kg muky, 30 kg cukru, 15 flias oleja... ? To fakt? Nie je to troska prehnane? To vas je kolko doma? 15?

blaznivaveverka
26. okt 2025

@anonym_autor vždy mám vajíčka maslo, mlieko, salamu/šunku, múku, med, soľ, základné koreniny, sušené šošovica hrach a hríby, zaváram si prebytky zo záhrad , aj mrazím, cestoviny ktoré si neviem vyrobiť (klasické slíže, široké slíže, špagety, motýliky, fliačky si vyrábam sama vaječné aj bezvaječné aj rôzne farby) , ďalej mám veci na výrobu domácich liečiv.... Taký ten základ z ktorého dokážem vyrobiť ďalšie veci

anonym_93b956
26. okt 2025
@nelca84

@anonym_93b956 20 kg muky, 30 kg cukru, 15 flias oleja... ? To fakt? Nie je to troska prehnane? To vas je kolko doma? 15?

andrejka1974
26. okt 2025
@anonym_93b956

@anonym_93b956 to fakt ja mám keď tak 2kg cukru 1kg muky a bohaté mi to vystačí

tatiana288
26. okt 2025
@anonym_93b956

@anonym_93b956 Ako, ja mám rada zásoby, často varím a pečiem, ale toto mi príde už extrém. Aj to reálne spotrebúvate?

anonym_93b956
26. okt 2025
@abbey1

@anonym_93b956 Reálne máš doma bežne toľko múky a cukru? My sa stravujem 3 doma denno denne čerstvá strava, ale to by som za rok neminula toľko cukru a múky.

@abbey1 len dnes som minula takmer 2 kg múky. na obed bola knedľa - robím si sama, + kysnutý koláč so slivkami . je nás 6 + posielala som aj svokrovi ako každú nedeľu. svokor je sám.

januska12323
26. okt 2025

Vajcia, mlieko a iné základné potraviny. Neviem čo jete ale z každej veci jednu do zásoby by ste mali mať.

andrejka1974
26. okt 2025

@anonym_autor u nás vždy maslo mlieko vajíčka saláma tatrska horčica kečup v Mrazaku mäso pizze chlieb pečivo a v špajzi kompoty konzervy polievky v sacku Krupica cukor múka

anonym_93b956
26. okt 2025
@tatiana288

@anonym_93b956 Ako, ja mám rada zásoby, často varím a pečiem, ale toto mi príde už extrém. Aj to reálne spotrebúvate?

@tatiana288 nikde nič nevyhodíme. a keby aj - máme takmer 20 sliepok. denne máme aj 12-15 vajec.

nelca84
26. okt 2025
@anonym_93b956

@anonym_93b956 prepac, ale ani keby vas bolo 15 tak to nie je adekvatne, ved to musi byt stare, najma muka. A k spotrebe cukru pre 6 ludi nemam slov.

anonym_93b956
26. okt 2025
@andrejka1974

@anonym_93b956 to fakt ja mám keď tak 2kg cukru 1kg muky a bohaté mi to vystačí

@andrejka1974 1 kg múky - tak asi pomenej varíš.

simona92101
26. okt 2025
@anonym_93b956

@anonym_93b956 vari normalne,len nevari nonstop z muky a cukru.pokial clovek denne nevypeka,nevidim dovod mat take enormne zasoby cukru a muky..

anonym_93b956
26. okt 2025
@nelca84

@anonym_93b956 prepac, ale ani keby vas bolo 15 tak to nie je adekvatne, ved to musi byt stare, najma muka. A k spotrebe cukru pre 6 ludi nemam slov.

@nelca84 v lete sa veĺa zaváralo. zavarila som asi 100 fliaš .
zavárali sa hrušky, slivky, robili ster. rôzne šaláty, uhorky, bulharský šalát, lečo. robili sa džemy.
áno je toho veľa, ale možno o rok nebude taká úroda a zavárať sa nebude. a do veľa zaváraním ide aj cukor.

anonym_3a61d3
26. okt 2025
@anonym_93b956

@anonym_93b956 ale ved muka nie je nedostatkovy tovar, vies ju kupit hocikedy. Tiez mam len po jednom kile v rezerve a ked ju nacnem, tak zas dokupim do rezervy ten jeden kus. To iste olej, cukor, ryza...

anonym_baf7be
26. okt 2025

Ja v podstate dookola kupujem to isté. V chladničke máme vždy vajíčka, maslo, kyslú a sladkú smotanu, syry, jogurty, mlieko, kečup, horčica, tofu.Neriešim také špecifické veci, čo nekupuje veľa ľudí. Čo máme vždy. Vždy mámé zopár druhov ovocia- banány a jablká vždy a podla akcie kupujem hrozno, kiwi… vždy máme uhorku, rajčiny, papriku, cibula, cesnak zemiaky, mrkva. Podla toho čo varim na tyzden este dokupujem tekvicu, šalát…
Z trvanlivých potravín máme vždy múky, ryžu, cestoviny, ryžové rezance, tuniaka v konzerve, šošovicu, fazuľu, quinou, cukor, muka, olej, soľ, med, kaše, ovsené vločky a podobne
Mäso kupujem podľa potreby. V mrazáku máme vždy mrazenú zeleninu ako rôzne mixy, alebo samostatne hrášok, kukurica. Zo záhrady mám zavarené džemy, pretlak a namrazené ovocie do koláčov. A samozrejme korenia.
Plus mám veľa takých špecifických ingrediencii, ale z toho základu čo som vymenovala vždy niečo vymyslím.

anonym_93b956
26. okt 2025
@simona92101

@anonym_93b956 vari normalne,len nevari nonstop z muky a cukru.pokial clovek denne nevypeka,nevidim dovod mat take enormne zasoby cukru a muky..

@simona92101 kupujem v akcii. kúpim a kým neminiem nekupujem.

nelca84
26. okt 2025
@anonym_93b956

@nelca84 v lete sa veĺa zaváralo. zavarila som asi 100 fliaš .
zavárali sa hrušky, slivky, robili ster. rôzne šaláty, uhorky, bulharský šalát, lečo. robili sa džemy.
áno je toho veľa, ale možno o rok nebude taká úroda a zavárať sa nebude. a do veľa zaváraním ide aj cukor.

@anonym_93b956 ale uz je po lete

anonym_93b956
26. okt 2025
@anonym_3a61d3

@anonym_93b956 ale ved muka nie je nedostatkovy tovar, vies ju kupit hocikedy. Tiez mam len po jednom kile v rezerve a ked ju nacnem, tak zas dokupim do rezervy ten jeden kus. To iste olej, cukor, ryza...

@anonym_3a61d3 nebudem pre každú blbosť behať do obchodu. Je fajn cena - kúpim viac. teraz bola akcia v Jenote - múka. čo je to 20 kg múky. ja si robím aj pirohy, buchty na pare, šúľance - všetko. každú nedeľu koláč. 20 kg múky máme asi tak na 2 max. 3 mesiace.
ak robíme zemiaky na obed - min. 2 kg treba očistiť.
všetkého veľa.
nepoznáme rešt. a ani donášky. to by sme sa nedoplatili.

sissy27
26. okt 2025
@nelca84

@nelca84 @tatiana288 @simona92101 baby, a co jej tie zasoby platite a skladujete vy, alebo mate pocit, ze na vas uz nezostalo lebo ona vsetko vykupila? Ved nech ma coho chce kolko chce, nech vari vypeka zdravo / nezdravo, ako sa to vas dotyka, ked mate potrebu ju presviedcat, ze to robi zle?
Pre mna to je tiez nonsense, ani by som to nemala kam davat, 30kg cukru som nespotrebovala hadam za cely svoj zivot a to uz nie som najmladsia, ale ved nech ma ako chce.

anonym_93b956
26. okt 2025
@nelca84

@anonym_93b956 ale uz je po lete

@nelca84 to máš pravdu. len ja kupujem cukor v akcii a naraz.
cukor ak je dobre uskladnený sa nepokazí.

anonym_93b956
26. okt 2025
@sissy27

@nelca84 @tatiana288 @simona92101 baby, a co jej tie zasoby platite a skladujete vy, alebo mate pocit, ze na vas uz nezostalo lebo ona vsetko vykupila? Ved nech ma coho chce kolko chce, nech vari vypeka zdravo / nezdravo, ako sa to vas dotyka, ked mate potrebu ju presviedcat, ze to robi zle?
Pre mna to je tiez nonsense, ani by som to nemala kam davat, 30kg cukru som nespotrebovala hadam za cely svoj zivot a to uz nie som najmladsia, ale ved nech ma ako chce.

@sissy27 máme rod. dom.
špajza, pivnica, 2 mrazničky.

nikha2809
26. okt 2025

Ja mam napr.v chladničke vždy syrové nite alebo parenice pretože ked to tam deti nevidia automaticky nemáme co jest 😂

nelca84
26. okt 2025
@sissy27

@sissy27 nikto jej nehovori, ze to nema kupovat, iba diskutujeme o tom, ci to nie je prehnane. A po informacii, ze 20 kg muky spotrejuju za 2 mesiace je namieste aj otazka vyzivy 🙈

petronellla87
26. okt 2025

@anonym_autor v skrini mam vždy cestoviny, po 1 kg z kazdej múky a pqsirovane paradajky. V chladničke vajíčka, mlieko, sladkú a kyslú smotanu, a nejaku zeleninu. V mrazaku vývar, kuracie maso a mrazenú zeleninu. Plus teda základné koreniny a pečivo. To ale kupujem najradšej kazdy den čerstvé

luccija
26. okt 2025
@anonym_93b956

@anonym_93b956 a čo varíš z toľkej múky?ja varím denne, alebo obden a jednu múku mám určite vyše mesiaca.Aj, keď robím bábovku veď tam nič nejde, alebo palacinky.Ale je pravda, že domácu hnedlu, buchty nerobím.
@anonym_autor v chladničke klasika maslo, tvrdý syr, šunka, jogurty biele, vajcia, tofu, acidko čo máte radi co jete .tvaroh občas, nivu syr podľa toho čo idem varit, bryndzu, parmezan, sebe kupujem tofu, halloumi..slaninu, V špajzi cestoviny, tuniak v konzerve, hrášok, kukuricu, ryžu viac druhov, paradajky lupane na omáčky, červenú fazuľu v konzerve, cícer na polievku, šošovicu, mrazenú zeleninu, mrazený špenát, tak isto kupujem chleba, vianočky, pečivo žemle, knedľu a to mrazim, plus každý mesiac kúpim z každého mäsa, ktoré varím, kosti na vývar, zásoby nemám mám obchod blízko z každého mám jeden kus.Sme 3 z toho 2 sa stravujeme komplet doma
Z polotovarov mám vždy aspoň rybie prsty, alebo americké zemiaky zamrazene, syr z Lidlu do rúry na vyprazanie,

sissy27
26. okt 2025

@anonym_autor vzdy mam pecivo na mrazaku, maso (rozne druhy), zeleninu na polievku, nejaky polotovar ako zachranu (napr gyozu, cesto na pizzu, pirohy / halusky), bryndzu, sunku.
V chladnicke maslo, sunka, syr, vajicka, zelenina (paradajky, papriky, uhorky), kecup, horcica, majoneza, jogurty, smotana kysla aj na varenie.
V spajzi zemiaky, cibula, zavaraniny, robim si vlastnu paradajkovu omacku na zimu. Cukor, sol, muka, ryza, cestoviny - tolko co je nacate, akurat tak ryzu alebo cestoviny mam max 1kg este extra.

anonym_baf7be
26. okt 2025
@nelca84

@sissy27 nikto jej nehovori, ze to nema kupovat, iba diskutujeme o tom, ci to nie je prehnane. A po informacii, ze 20 kg muky spotrejuju za 2 mesiace je namieste aj otazka vyzivy 🙈

@nelca84 pre 6 ľudí ani nie. Ja pečiem doma chlieb, namiesto sladkostí a slaných vecí pečiem koláče a slané pečivo. Plus do toho raz tyzdenne nejaké halušky a domáca pizza a to množstvo je úplne normálne a vôbec nie zdraviu škodlivé. Sme 3 a 5kg múky na mesiac bez problémov miniem.

Strana
z4