icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

localoca
3. apr 2012

dnes som robila kolozvasku kapustu a ostalo aj na zajtra,tak zajtra mame pokoj🙂

drobik1
3. apr 2012

dnes mame hraskovu polievocku s mrkvickou a dojedame z nedele pecene mäso kedze vcera sme boli cely den po lek... 🙂

daniz
3. apr 2012

@katkas1 sú mäkké hneď a normálne zliepam.

daniz
3. apr 2012

včera na večeru boli dukátové buchtičky , dnes karfiolová polievka s krupic. haluškami, a mám tam tvaroh tak niečo z neho vyhútam.

lola77
3. apr 2012

Dnes máme mäsový vývar, rezance s makom a polovička ešte zajačika na smotane 🙂

danielaj
3. apr 2012

@zuziq písala som na strane 1008 úplne dole 😉
@lunana už ti
@rastulka napísala, vďaka 😉

zuzana76
3. apr 2012

ahojte, my budeme mat vegetariansky tyzden

dnes - zeleninova polievka so spaldovymi haluskami a brokolica na pare s ryzou a kari omackou
zajtra- hraskova kremova polievka s opekanym chlebikom a karfiolove karbonatky s varenymi zemiackami a cesnakovym dressingom
vo stvrtok tradicne spenat so zemiackami a polievocka mrkvova
v piatok polievocka zelerova s haluskami a placky zo zemiakov a kyslej kapusty

smejkoh
3. apr 2012

rajcinova polievka, parene buchty

glee
3. apr 2012

dnes - hovadzie masko z polievky od nedele a k tomu urobim koprovu omacku a cestoviny, plus zemiakovy krem (polievocka)

simona112
3. apr 2012

Ahojte, chcem vás poprosiť o typ. zajtra idem robiť pre deti a pre mňa dusenú brokolicu zo zemiakmi, ale mužovi to stačiť nebude, tak mu chcem urobiť rybičku. Kúpil si pstruhov ale ja neviem ako ich pripraviť. Môžete mi dať nejaké typy? Ďakujem každá rada drahá 🙂

simona112
3. apr 2012

@localoca môžem sa opýtať ako ju robíš? lebo mne sa to nejak nedarí :( Ďakujem 🙂

sumienka242
3. apr 2012

ja som dnes kuchtila - pečené fašírky so syrom (alebo karbonátky) a k tomu pečené zemiačiky so špenátom 😎

ciusinka
3. apr 2012

Babulky potrebovala by som radu, chystame sa v piatok k mojim rodicom na chatu a chceli by sme grilovat, ale kedze je Velky piatok, tak ziadne maso..a ide o to, co take grilovat, napadol ma len grilovany encian v alobale, nejaka zelenina - baklazan, atd..Nerobievate nieco take cisto bezmasite, napr. nieco spolu v alobale, zemiaky s niecim? Dakujem za kazdu radu 😉

localoca
3. apr 2012

@simona112 ahoj jasné🙂
prisady:mleté maso,ryza,kysla kapusta,smotana na varenie,cibula,cesnak,sol,mleté ciené korenie,paprika sladká,vegeta a mast alebo maslo podla potreby.
dam si uvarit ryzu v slanej vode(tie vo vrecuskach)na 20min,zatial si pripravim masko ked neni zomleté zomeliem aj s cibulou a cesnakom,pridam korenie papriku,vegetu,a sol premiesam,ked sa ryza uvari pridam k masku a premiesam ked je to velmi suche pridam mast podla potreby,na spodok plechu dam troska oleja,a dam jednu vrstvu kyslej kapusty,potom tu masovu zmes a zasa kapustu a zalejem s tou smotanou a dam zapiect do predohriatej rure na 250 stupnov celsia a cas velmi nepozorujem,rozhodijem sa podla toho ci uz je ten vrch cerveny,ale cca pol hodku to nechavam.nepisala som ti hmostnost tych prisad lebo ja si davam vsetko podla potreby,a chuti,niekto ma rad viac solené niekto menej,dobru chut🙂

nelinka0401
3. apr 2012

@ciusinka my grilujeme aj rybu v alobale spolu so zemiakmi

ciusinka
3. apr 2012

@nelinka0401 aj to ma napadlo, len ja rybu nejem 😒 este ma napadli nejake sampinony v alobale so zemiakmi a nejakou zeleninou alebo take daco..

zuzulienka1973
3. apr 2012

A nemohli by sa grilovat ryby?

nelinka0401
3. apr 2012

@ciusinka no skús naplniť tie zemiaky zmesou zo šampionov ,syra.zabal do alobalu a uvidíš 😉 ja zjem všetko,čo je grilované 😀

ciusinka
3. apr 2012

@nelinka0401 ja tiez, ale ja som maximalny masozravec, takze ja zasadne kopa spekaciek, klobas, slanina atd :D ine veci ako mas skoro vobec negrilujem 😀 lenze teraz je ten Velky piatok, takze musim vymysliet nieco ine..

hori
3. apr 2012

@simona112 pstruhy su jednoduche - zvnutra a zvonka posolis, prip. korenie na ryby, pokvapkas citronovou stavou, vnutro naplnis na platky nakrajanou cibulou a cesnakom (aj tie posolit a pokvapkat citronovou stavou) , pekac vymastis maslom a pecies na 180 °C 10 minut, podlejes trochou vody a este cca 15 minut z kazdej strany. Tam sa nic neda pokazit, pstruzik ako masko je taka delikatesa, ze cim jednoduchsie - tym lepsie. 🙂

simona112
3. apr 2012

@localoca Jasné každý podla chuti. ďakujem moc vyskúšam 🙂

nelinka0401
3. apr 2012

@ciusinka 🙂 skús tie syry,teraz si nespomeniem ako sa volajú.tie gulaté.ked ich dáš na chvílu na gril,nič by sa nemalo stať.trošku sa poúdia a budeš mať dobrú večeru.pridaj zeleninu a je hotovo 😉 😉

zuzana76
3. apr 2012

@ciusinka aj paprika, rajcina a cesnak grilovane su dobre

simona112
3. apr 2012

@hori ďakujem za typ, zajtra ich vyskúšam..

simona112
3. apr 2012

@hori Ešte sa chcem opýtať pečieš ich aj s hlavou alebo bez?

localoca
3. apr 2012

@simona112 nemas za co,prajem vam dobru chut k tomu,a dufam ze bude chutit🙂no ja osobne sa dokazem az prejest z toho ako aj dnes🙂

ciusinka
3. apr 2012

@nelinka0401 asi myslis encian, ten aj priamo tak predavaju, ze na grilovanie, ten sme uz parkrat robili a je to super 🙂
@zuzana76 nooo, dakujem, vyskusame aj to 🙂

zuzana76
3. apr 2012

@ciusinka alebo grilovana ryba - losos, pstruh s nejakym dresingom

ten cesnak som grilovala tak, ze som ho prekrojila priecne cez vsetky struciky, ked bol este vcelku, vznikla tam taka ako keby kvetinka a to som dala tou prekrojenou stranou dolu, je to vynikajuce

simona112
3. apr 2012

@localoca ďakujem keď budem robiť dám vedieť či malo úspech 🙂

hori
3. apr 2012

@simona112 s hlavou... velke oddelovanie a vykostovanie nastava az na tanieri... 😉 ale nie je to take hrozne a stoji to zato...