Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
gulasovu polievku a este by som mala asi nieco sladke k tomu len neviem co, lebo sa mi ai nic nechce 🙂
svieckovu k tomu doma 😵 cu robenu knedlu.
Práve som dovarila rizoto u bravčového mäska a cesnačku 🙂
@titkovamiriam
@papuka mozu ten pupavovy med aj male deti? dcerka ma 4 roky, tak zato sa pytam ze by som skusila uvarit... ale iba ked ho moze aj ona, normalny med jej uz do cajika davam, aj sem tam na lyzicku zjest cez zimu...
nasla som takyto recept, tiez ho takto robite?
Púpavový med
365 púpavových kvetov (cca 250 g), 2 celé citróny, 2 kg kryštálového cukru. Umyté kvety vložte do väčšieho hrnca, zalejte je 2 l vody, priveďte do varu a varte po dobu 15 minút. Nechajte potom do druhého dňa lúhovať. Kvety potom vyžmýkajte cez čisté plátno. Do tekutiny následne pridajte na kolieska nakrájaný citrón, bez kôstok a cukor. Varte 60-90 minút, občas premiešajte. Horúci med naplňte do pohárov, zavíčkujte a obráťte viečkom nadol.
@papuka akoze nie??? ved to su kvety pupavy a tie obsahuju pel pre alergika to moze byt nesmierne nebezpecne!!!
ahojte 😎 my dnes kuraci perkelt so smotanou a cestovinky k tomu 🙂
ja som dnes uvarila : šošovicovú polievku + cestovinky s bravčovým mäskom
@veronika1417 nasa dcerka alergiu nema a v pupavach sa vala denno denne... momentalne je to jej oblubena cinnost, tak hadam nam by nemal uskodit 🙄
@libka1 ked sa v nich vala hadam nie 😀 ja som to nemyslela v zlom to v ziadnom pripade len poznam ludi ktorich by to stalo zivot tak som musela zareagovat, dufam, ze sa nehnevas 😅
@veronika1417 coby... ani ma nenapadlo sa hnevat.. .preto sa pytam ci to nejak nemoze uskodit lebo mam strach z veci co este nejedla, nechcem jej vyvolat nejaku alergiu svojou hlupostou 😉 ale pupavy teda testuje dennodenne 😀 len na tanier som jej ich este nedala...
@libka1 normalne zavidim ja som alegicka a kvety milujem a hlevne taketo bezne v travicke co naznacuju ze ide leto 🙂 ja sa bojim aj o malu lebo riziko je velike ze aj ona bude alergicka lebo aj manzel kycha 😅
dnes morčacie krídelko s ryžou(s malým nám to bude dosť) a od zajtra a na víkend ideme k mame tak bude variť ona 🙂
@libka1 ja mam takyto:
Kvety (400 ks)opláchneme a dáme do 4-litrového hrnca, prelejeme dvomi litrami vody a privedieme k varu. Varíme 15 minút a necháme luhovať 24 hodín.
Potom ich poriadne vymačkáme cez plátno. Pridáme 1,5 kg cukru a varíme 120 minút. 10 min pred vypnutím nakrájame 2 citróny a pomaranče.Ešte teplé nalejeme do pohárov, zatvoríme a obrátime dnom hore.
Vynikajuci proti kaslu a na traviace problemi-ja som ubrala pol kila cukru,lebo to fakt bolo take lepidlo sladke
Moje deti jedia med od roka 🙂 či je vhodný neviem ,raz hovoria tak raz tak..takže odborne neporadím.Moje deti nemaju alergie tuk tuk!no urcite ak je niekto alergický na pel tak asi med neje-neviem.
kremova hraskova polievocka s krutonmi a bravcove na sladko/kyslo s ryzou 😉
dnes len krupičková polievka s brokolicou a rozšľahaným vajíčkom, druhé dojeme od včera..už aj prechádzku máme za sebou..🙂
dnes cestoviny so sampionovo-syrovou omackou
hríbova polievka, bude aj na zajtra
rizoto "co dum da" a rychle s nim na plaz.. 😉
@irriss aj ja chcem plaz,zavidim 🙂
Za mňa dnes varia "moje decká": http://www.zsszh.edu.sk/menu2_10.html Keď príde tatko z práce a malý sa zobudí, asi skočíme do Mexika 😀
my dnes špenátová polievka a špagety s mletým mäsom a nastrúhaným syrom a pre malú cestoviny s grankom
Na obed vianocna kapustnica s domacou klobaskou 🙂
a na veceru spagety s morca dellou
Ahojte, chodím na túto stránku pre inšpiráciu, keď ma už nič nenapadá 🙂 Prikladám aj ja overený a odskúšaný receptík na syrový šalát. Je fakt chutný a keď sa pridá aj zaúdený syr, tak to chutí aj veľkým mäskožrútom 🙂
20 dkg eidamu
20 dkg Ementálu
1 cibuľa
3 natvrdo uvarené vajíčka
1 veľká uvarená mrkva
1 tatárska omáčka
1 šľahačková smotana
Syr, mrkvu a vajíčka nastrúhame na väčších dierkach, cibuľu na menších. Pridáme šľahačkovú smotanu, tatársku omáčku, mierne dosolíme (syr je dosť slaný). Dobre premiešame a necháme postáť najlepšie cez noc. Ja dávam rôzne druhy syra (údené, neúdené) a aj viac ako po 20 dkg. Buď tým plním červenú rozpolenú papriku, alebo to natriem na sendvič a robím z toho chlebíčky (šunka, zeleninka, ale už bez vajíčka, lebo je v šalátiku). U nás si už našiel svoje stále miesto, tak dúfam, že zachutí aj vám 🙂
A ešte jeden rýchly šalátik. Tento zvyknem robiť ku grilovanému mäsku.
Hlávková kapusta- nastrúhať na rezančeky(nie dlhé)
1 konzerva kukurice - zliať šťavu
1 kyslá smotana
1 menšia tatárska
3 strúčiky cesnaku-kto ako má rád
trošku soli
Ja ho robím tak z 1/2 kapusty. Všetko spolu zmiešať a dochutiť podľa seba. Nechať trošku postáť, aby sa spojili chute a podávať. Dobrú chuť 😉
my dnes mame kelovu polievku a bravcove rizoto s uhorkovym salatom,dufam,ze zostane aj na zajtra 😀 😠
poradte niečo rýchle a jednoduché na zajtra na večeru..už mi dochádzajú nápady 😝
a zase palacinky 3:2:1 s nutelou

dnes nemusím variť. 🙂 zo včera ostala mliečna struková polievka.a na večeru som robila zapekané rožky