icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nadhera
28. apr 2012

@lululka555 tak slimaky vyzeraju dobre, dalsi tip na - my nechceme jest, len nieco dobre chceme - vdaka. 😀 😀 😀

lululka555
28. apr 2012

@zuziq calzone je super ,bude vam chutit,je to inak skoro ako pizza,daj potom vediet ci smakovalo 🙂

nadhera
28. apr 2012

este od velkej noci mi ostalo sladke pecivo /odlozene v mrazaku / - zajtra urobim jablkovo-tvarohovu zemlovku. 🙂

anaxamon
28. apr 2012

@zuziq ja zvyknem z lisktoveho robit pizzu, na cesto sam omacku (pasirovane paradajky s cesnakom a bazalkou, nemusis ani varit len zamiesat dokopy) potom dam co mam doma, zeleninu maskove veci, syr....dam upiect a je to super ako hlavny chod...

nadhera
28. apr 2012

@anaxamon taketo recepty - co dum dal - mam rada. 😀 😀 😀 dakujem

irriss
28. apr 2012

@zuziq
nejjednodussi bude, kdyz si vezmes testo, zpracujes do pekace tak, abys ho mohla pouzit bud jako pizzove testo nebo abys ho mohla priklopit..

t.j. bud udelej otevrenou pizzu a nebo "zavrenou" pizzu

Ja do zavrene davam, vse "co dum da" - pomazu danou pulku testa, co zustane dole 😉 rajcaty a pokladam sunku, CELE vajicko, olivy, syr, ancovicky, houby..) - zalezi na chuti i fantazii - priklopim a upevnim vidlickou a hmatem rolovacim zavru pizzu 😉
takto je vyborna plnena masovo-zeleninovou smesi, kterou jsem prave davala na Forum na Lasagne..😉

moje deti maji radi takto plnene male satecky, stejny princip, jen jsou to skoro "jednohubky" - nakrajis si z listoveho testa mensi ctvrecky a pak je zaviras... 😉

Muzes naplnit cimkoliv
-spenatove listy smichane s vajickem a posypane nakrajenou mozzarellou (ementalem) 😉

- s cuketou, posypanou syrem 😉

Kdyz budes mit priste chut a vice casu 😉 na slane, udelej klasicke testo kynute a do zavrene pizzy dej na jemno nakrajene platky brambor , posypane porkem, cibulkou a cesnek (vse na jemno😉) posol a pridej petrzelku a zalij oliv. olejem)..a pizzu dobre zavri.. (SYR _ NE!!) 😉
neuveritelna lahudka.. 😉

anaxamon
28. apr 2012

a este co dnes varim, na obed sebe nic bo mam este porciu segedinu a aj makovych rezancov ale asi si vyberem tie makove a na veceru mame rybu, morsky jazyk a k nemu budu pecene zemiaky v rure a daco kysle, uhorka ci calamada...

irriss
28. apr 2012

@anaxamon
co je to morsky jazyk? 😎

anaxamon
28. apr 2012

@irriss urcite to poznas kedze byvas v primorskej krajine, skus pouzit google, netusim ako sa to povie po cesky a ani po taliansky🙂 taka ploska ryba co ma oci odspodko, nieco podobne ako raja take ploske....ale samozrejme uplne ine🙂))

irriss
28. apr 2012

@anaxamon
aha mrknu, DIK myslela jsem, ze jde o hovorove receny nazev😉

levandullka
28. apr 2012

My dnes zapekané kuracie rezne so syrom, smotanou a s cibuľou, k tomu zrejme ryža alebo tarhoňa, šalát no a od včera nám ešte zostala vajíčková polievka... A je dosť možné že aj niečo upečiem 🙂 (niečo zdravšie a ľahšie, nie s tonou cukru 🙂)

akika722
28. apr 2012

dnes halušky s tvarohom..ale čo zajtra????? čo budete variť??? 😒 ja netušíííím 😒

chloe001
28. apr 2012

Leco... 😎 ked je tak teplo, nech sa citim letne.

anaxamon
28. apr 2012

@akika722 grilujeme🙂))))

akika722
28. apr 2012

@anaxamon jaaaj to my až 8meho 😖 v bytovke sa neda 😅

luga
28. apr 2012

drozdovu zeleninovu polievku s haluskami a zapekane rybie filety s kaparami a opekanymi zemiakmi

afrika
28. apr 2012

dnes varím zemiačiky, vyprážanú sekanú a volské oko 😉

afrika
28. apr 2012

zajtra kuracia polievka, kurča s plnkou a zemiačiky.

lussy23
28. apr 2012

my dnes kuraciu polievku a brokolicové taštičky

sloto
28. apr 2012

ahojte.. tak my dnes cestovinovo zeleninovy salat 🙂 nemame chut na masko dneska 🙂

eva7780
28. apr 2012

dnes šošovicový prívarok s volskym okom,zajtra brokolicová polievka s opečeným chlebom,kuracie prsia vyprážané,zemiaková kaša a šalát s hlavkovej kapusty s kukuricou

katushka16
28. apr 2012

my dnes polievka zo včera-zeleninová,lečo a malým na želanie palacinky s čučoriedkovým džemom

zuziq
28. apr 2012

takze nakoniec rajcinova polievka s haluskami a nieco na sposob pizze z listkoveho cesta - listkove cesto, domaca paprikova pomazanka s kecupom, vela cibule, par platkov sunky a vela syru.

amadora
28. apr 2012

krémová cesnaková polievka a žemlovka a poobede sa grilujú marinované kuracie prsia a krídla 😵

danielaj
28. apr 2012

pekný slnečný dník 😉 dnes sme mali guláš, vyprážaný údený syr, pečené zemiaky, zeleninová obloha 😉 a ideme grilovať na Zelenú vodu, 😵 tak budú špekačky, slaninka, grilovaný hermelín, a upiekla som perník 😉

miruss
28. apr 2012

My dnes kuracia polievka s domacími rezancami a druhé sme dojedali granadír, kuskus so zeleninou.
Poobede budeme grilovať a zajtra ideme asi do dinoparku, tak nebudem variť. 🙂

adelaida33
28. apr 2012

bravčové kare na srbský spôsob, zemiaková kaša, uhorkový šalát a perník
zajtra som chcela variť segedínsky guláš, ale také chúťky ste mi narobili s tými pizza-rezňami, že neviem-neviem, či ich aj ja zajtra nespravím 😀 .

amstelka
28. apr 2012

@danielaj dakujem... 😀
no vidis, mozno zato som ju mala taku ,,mokru,, ze v tom ricecookery nasala vodu...
vyskusam a dam vediet...pa pa 😉

zuzanocka11
28. apr 2012

@zuziq Lístkové cesto vyvalkat,poprepichovat a dat do rúry na 5 min na 200 c. medzitým zmiesame 1 biely Cottage syr s 1 vajcom,ja dávam aj sunku na kocecky, vybereiem cesto,vylejem zmes na cesto a este dám cherry paradajky rozkrojené a pecieme 15 minut cca. je to chutné a rýchle,základ je cottage a vajco a inak dávam podla chuti a chladnicky,napr, strúhaný syr,olivy,susené paradajky......

rastulka
28. apr 2012

My dnes kotlikovy gulaš s chlebom 🙂
Naša Bianka ma narodeniny tak torta nesmie chybat 😉