Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuziq calzone je super ,bude vam chutit,je to inak skoro ako pizza,daj potom vediet ci smakovalo 🙂
este od velkej noci mi ostalo sladke pecivo /odlozene v mrazaku / - zajtra urobim jablkovo-tvarohovu zemlovku. 🙂
@zuziq
nejjednodussi bude, kdyz si vezmes testo, zpracujes do pekace tak, abys ho mohla pouzit bud jako pizzove testo nebo abys ho mohla priklopit..
t.j. bud udelej otevrenou pizzu a nebo "zavrenou" pizzu
Ja do zavrene davam, vse "co dum da" - pomazu danou pulku testa, co zustane dole 😉 rajcaty a pokladam sunku, CELE vajicko, olivy, syr, ancovicky, houby..) - zalezi na chuti i fantazii - priklopim a upevnim vidlickou a hmatem rolovacim zavru pizzu 😉
takto je vyborna plnena masovo-zeleninovou smesi, kterou jsem prave davala na Forum na Lasagne..😉
moje deti maji radi takto plnene male satecky, stejny princip, jen jsou to skoro "jednohubky" - nakrajis si z listoveho testa mensi ctvrecky a pak je zaviras... 😉
Muzes naplnit cimkoliv
-spenatove listy smichane s vajickem a posypane nakrajenou mozzarellou (ementalem) 😉
- s cuketou, posypanou syrem 😉
Kdyz budes mit priste chut a vice casu 😉 na slane, udelej klasicke testo kynute a do zavrene pizzy dej na jemno nakrajene platky brambor , posypane porkem, cibulkou a cesnek (vse na jemno😉) posol a pridej petrzelku a zalij oliv. olejem)..a pizzu dobre zavri.. (SYR _ NE!!) 😉
neuveritelna lahudka.. 😉
a este co dnes varim, na obed sebe nic bo mam este porciu segedinu a aj makovych rezancov ale asi si vyberem tie makove a na veceru mame rybu, morsky jazyk a k nemu budu pecene zemiaky v rure a daco kysle, uhorka ci calamada...
My dnes zapekané kuracie rezne so syrom, smotanou a s cibuľou, k tomu zrejme ryža alebo tarhoňa, šalát no a od včera nám ešte zostala vajíčková polievka... A je dosť možné že aj niečo upečiem 🙂 (niečo zdravšie a ľahšie, nie s tonou cukru 🙂)
dnes halušky s tvarohom..ale čo zajtra????? čo budete variť??? 😒 ja netušíííím 😒
Leco... 😎 ked je tak teplo, nech sa citim letne.
drozdovu zeleninovu polievku s haluskami a zapekane rybie filety s kaparami a opekanymi zemiakmi
dnes varím zemiačiky, vyprážanú sekanú a volské oko 😉
zajtra kuracia polievka, kurča s plnkou a zemiačiky.
my dnes kuraciu polievku a brokolicové taštičky
ahojte.. tak my dnes cestovinovo zeleninovy salat 🙂 nemame chut na masko dneska 🙂
dnes šošovicový prívarok s volskym okom,zajtra brokolicová polievka s opečeným chlebom,kuracie prsia vyprážané,zemiaková kaša a šalát s hlavkovej kapusty s kukuricou
my dnes polievka zo včera-zeleninová,lečo a malým na želanie palacinky s čučoriedkovým džemom
takze nakoniec rajcinova polievka s haluskami a nieco na sposob pizze z listkoveho cesta - listkove cesto, domaca paprikova pomazanka s kecupom, vela cibule, par platkov sunky a vela syru.
krémová cesnaková polievka a žemlovka a poobede sa grilujú marinované kuracie prsia a krídla 😵
pekný slnečný dník 😉 dnes sme mali guláš, vyprážaný údený syr, pečené zemiaky, zeleninová obloha 😉 a ideme grilovať na Zelenú vodu, 😵 tak budú špekačky, slaninka, grilovaný hermelín, a upiekla som perník 😉
My dnes kuracia polievka s domacími rezancami a druhé sme dojedali granadír, kuskus so zeleninou.
Poobede budeme grilovať a zajtra ideme asi do dinoparku, tak nebudem variť. 🙂
bravčové kare na srbský spôsob, zemiaková kaša, uhorkový šalát a perník
zajtra som chcela variť segedínsky guláš, ale také chúťky ste mi narobili s tými pizza-rezňami, že neviem-neviem, či ich aj ja zajtra nespravím 😀 .
@zuziq Lístkové cesto vyvalkat,poprepichovat a dat do rúry na 5 min na 200 c. medzitým zmiesame 1 biely Cottage syr s 1 vajcom,ja dávam aj sunku na kocecky, vybereiem cesto,vylejem zmes na cesto a este dám cherry paradajky rozkrojené a pecieme 15 minut cca. je to chutné a rýchle,základ je cottage a vajco a inak dávam podla chuti a chladnicky,napr, strúhaný syr,olivy,susené paradajky......

@lululka555 tak slimaky vyzeraju dobre, dalsi tip na - my nechceme jest, len nieco dobre chceme - vdaka. 😀 😀 😀