icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
22. máj 2012

@maba a robievam aj tento bazový med, aj ten je úžasný http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5577 😉

danielaj
22. máj 2012

my sme sa dnes vybrali na bazu, že konečne budem po roku robiť sirup, ale u nás len začína kvitnúť, ☹ tak ešte musím počkať ☹ a tak som sa tešila

blanocka
22. máj 2012

my sme dnes mali porkovu polievku, spenat s ryzou a zajtra uvazujem nad rezancami s tvarohom alebo orechami, este uvidime...

kralicica
22. máj 2012

šúľance s makom 🙂 a ešte slivkovú roládu zo zem. cesta, tiež varená s makom na skúšku

eri28
22. máj 2012

krupicova kasa na veceru 😀

irriss
22. máj 2012

testoviny s hraskem, posypane parmazanem

miri.b
22. máj 2012

@irsina83 prosim mohla by si dat recept na tie placky? dakujem 🙂

levandullka
22. máj 2012

Príchodom teplých letných dní mi moja polovička sekla s varením polievok 😀. Takže odteraz začnem robiť namiesto polievky asi predjedlo alebo dezert 😀. Keď som doteraz nikdy nevedela akú polievku budem variť, tak odteraz to bude už iba horšie a horšie 😀. Nájsť dezert (na každý deň, alebo každý druhý), ktorý by potešil priateľa, je ťažšie než vymyslieť úplne nové jedlo 😀. Ale nezazlievam mu to, ja nemám rada oveľa viac jedál ako on 😉

mamkabeika
22. máj 2012

Dnes sme mali židovské rezne od našich so zemiakmi 🙂 Na večeru bude smotanová nátierka s osušeným chlebíkom s reďkovkami a paprikou 🙂

lola77
22. máj 2012

@mamkabeika Aké sú to židovské rezne? 🙂

mamkabeika
22. máj 2012

určite ich poznáš 🙂 Robievajú sa aj z hovädzieho mäska, ale to je zdĺhavejšie na prípravu a mne chutia viac z bravčového (môžu byť zo stehna, z karé, krkovicu a pliecko neodporúčam, z toho sa ani rezne nerobia, mäsko je mastné a šľachovité). Mäsko si môžeš aj naložiť deň vopred do pácu, ale nemusíš (boli by jemnejšie). Marinádu môžeš spraviť zo sójovej omáčky, trošky oleja, cesnaku, čierneho korenia. Na druhý deň ich posoľ z oboch strán, môžeš aj okoreniť. Keď ich budeš klepať, najprv ich hojne posyp strúhankou a vklep ju do každého rezňa z oboch strán. Následne ich obaľ vo vajíčku a rýchlo orestuj na rozpálenom oleji. Potom daj rezne do zapekacej nádoby, zalej výpekom a zvyšnou marinádou. Peč na 200°, kým nezmäknú. Mali by byť šťavnaté, vtedy je to ok 🙂 Treba ich piecť zakryté, aby nevyschli a sledovať ich, keď sa odparí voda, podliať ich. A hotovo 🙂 Ako prílohu mám k nim najradšej pečené zemiaky (ale tak nasucho, len potriem plech olejom a pečiem spolu s mäskom) alebo zemiakovú kašu. Super je k tomu uhorkový šalát. Niekto k nim jedáva i ryžu, čo ja moc nemusím.

rastulka
22. máj 2012

Taaakže naša dnešna maškrta podla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47287 😉

mamkabeika
22. máj 2012

@rastulka Mňam, to musím vyskúšať 😀

lenkaks
22. máj 2012

@rastulka to vyzeraaa uuuzasne !! zajtra urcite vyskusam 🙂)

mravvcek
22. máj 2012

dnes su pizza rezne,zemiakova kasa a mrkvovo-ananasovy salatik 🙂

nadulka88
22. máj 2012

My sme dnes robili plnenu papriku v paradajkovej omacke so zemiackami 😉 😉

irsina83
22. máj 2012

@miri.b jasne.uvaris pohanku- dve hrste, precedis a nechas uplne vychladnut, osupes asi 5-6 vacsich zemiakov, cukinu - nastruhas na jemnom struhaku, pridas 3 vajicka,pohanku, ovsene vlocky asi 2-3 hrste, ovsena muka, 3-4struciky cesnaku, cierne korenie, majoranku, vegetu, sol. muky tolko aby sa ti netrhali na panvici. to si uz ulahodis. Dobru chut. Moja mala ich zboznuje, ma 2 roky a vzdy spapa 2 velke placky 😵

lunana
22. máj 2012

@danielaj aká je to hermelínová polievka? Inak u nás dnes bola šošovicová polievka 😝 mňam

lussy23
22. máj 2012

@irsina83 vyzerá to dobre. Ja mám rada, keď je pôvodom trochu nezdravé jedlo upravené, aby bolo zdravšie. vyskúšam.

abriela
22. máj 2012

@rastulka vyzera uzasne. Zeby novy zakusok tyzdna po minulotyzdnovom rafaele? 😀

slnecnica212
22. máj 2012

my sme dnes mali zemiakove placky 😉

lenuss84
22. máj 2012

@lussy23 dakujem moc moc moc

egyptanka
22. máj 2012

u nas dnes zeleninova polievka s ovsenymi vlockami a losos peceny v alobale s bylinkami na masle a k tomu zemiakova kasa.

lenuss84
22. máj 2012

@abriela a vies ze mozno tak aj bude? ja planujem ho spravit.ideme od piatku k vokrovcom-tak ho sparvim tam.som zvedava,kto s po ,,Rafaele, prida chichi. 🙂 🙂 🙂 🙂

katulka74
22. máj 2012

@mojkamirka s hnedym cukrom

libka1
23. máj 2012

kuraci prsia s novymi zemiakmi a salatom, nove zemiaky s bryndzou a opecenou cibulkou, tvarohove gulky so struhankou 😉

titkovamiriam
23. máj 2012

Rascova polievka,kapustne fliacky 🙂

abriela
23. máj 2012

@lenuss84 no ja tiez nad nim uvazujem 🙂

rastulka
23. máj 2012

@abriela Dakujem! Pripustim že ano,ved je jednoduchy rychly a chutny 🙂 😎

rastulka
23. máj 2012

Dobre ranko 🙂
Ja dnes nevarim,len rascovu polievku,mame ešte fr.zemiaky "inak" 🙂 mm si rozkazal pečenu klobasku so zemiakmi 😝