Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@maba tak to s tou kyslou kapustou by som chcela vediet aj ja 😉
a ešte som spravila široké rezance (papardelle) s tvarohom, lebo som na ne dostala neskutočnú chuť 😝 .
dneska vari moj muz, nie ja a bude rybicka a hranolky 🙂
cesnaková poievočka, hlávková omáčka zemiačky a vajíčka k tomu🙂
my mame dnes sosovicovy privarok s fasirkou.. 🙂
Dnes: Varene hovadzie maso na smotanovo paprikovej omacke a cestoviny ale boli aj super dukatove buchticky s cokoladovo rumovym kremom
Dnes som spravila uzasne bravcove rizotko a malej idem teraz zarobit zemiakove placky s cukinou a pohankou 🙂 mnam 🙂
fazulova polievka nakyslo a zemiakove placky
včera zemiakový prívarok a langoše- z csta, čo mi zvýšilo od štvrtka, chcela som vyskúšať, či fakt vydrží 4-5 dní v chladničke, a fakt, boli super!. Dnes polievka z červenej šošovice a čerešňová bublanina. Zajtra polievka od dnes, asoŇ dúfam, a špenátový prívarok.
pecenu rybu, nove zemiaky a mrkvu na masle
@maba ja robím koložvárku takto:mleté bravčové pliecko- dám si namlieť, nerada kupujem hotové mleté, ´popražím na panvici s cibuľou, ochutím soľou, mletým čiernzm korením cesnakom a červenou paprikou, a podusím, kým nie je mäso urobené. Ryžu uvarím nie celkom do ,mäkka- množstvá neviem, robím od oka, ale u nás s jej veľa nezje, tak robí pomenej, tak z 500g mäsa. Tomu zodpovedá asi 500g kyslej kapusty.,Rzža odhadom- 1-2 hrnčeky, ak ostane, spotrebjem ako prílohu k niečomu.Na zapekanie používam jenskú miu, vrstvím- začínak kapustou, potom mäso, ryža, a tak dokola až po vrch, končím kapustou. Zalejem smotanou- 200ml, používam vačšinu 10%, málokedy šľahačku- pridám trochu paradajkového pretlaku- 4-5 lyžýíc, osolím, ochutím čiernzm korení, a zaleje kapustu,. Zapekám na 180 kým nie je upečená. Na koložvárke je podľa mŇa najdôležitejšie odhadnúť pomer medzi jednotlivými zložkami, aby nebolo moc veľa ryže, potom je suchá.
dnes boli faširky /asi 13ks/,nove zemiačky a šalatik..ale kedže do večera ZNOVU všetko zjedia 🙄 zajtra bude LEN granadir 😀
ja dnes asi idem na cinu, chop suey s rezancami 😝 a dovarila som 😎
ale na vikend mame pracovnu brigadu, chcela by som robit fazulkovu polievku a langose, bolognske spagety a pacil sa mi aj recept na strapate rezne, kt. tu nedavno visel 😉 dakujem za inspiraciu 🙂
Baby zbierate lipu?Využívate ju ,aj ináč,ako len na sušenie (na čajík) ?Už začína kvitnúť-a povedala som si ,že tento rok to už "neprešvihnem" (každý rok sme mali nasušenú -na čaj -od môjho ocka ...ale minulý rok zomrel ☹ ) ...milujem vôňu lipového čaju ...
polievka mrkvová so zemiakmi a druhé : zemiaky v rúre pečené , na vrch som poukladala zvyšky / klobásku , mäkkú salámu , slaninku , páročky a veľa cibuľky / + uhorky
@maba http://www.toprecepty.cz/recept/1856-med-z-kvet... ale neskúšala som, varievam len púpavový
zeleninova zo sampionmy a druhe sa my nechce 🙂 teda aj by sa mi chcelo ale ma niako bolia nohy ... tak som kupila parene buchty ...
mliečna zemiaková ,hoci ja som plánovala fazuľovú a plnené lángoše 🙂
@maba ja zbieram každý rok lipu na čajík, lipovo-bazový čajík proste v zime musíme mať, minulý rok som robila lipový med, bol výborný http://www.toprecepty.cz/recept/1856-med-z-kvet... 😉

@maba zavisi od toho, ako dlho ju planujes skladovat