Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my sme sa dnes vybrali na bazu, že konečne budem po roku robiť sirup, ale u nás len začína kvitnúť, ☹ tak ešte musím počkať ☹ a tak som sa tešila
my sme dnes mali porkovu polievku, spenat s ryzou a zajtra uvazujem nad rezancami s tvarohom alebo orechami, este uvidime...
šúľance s makom 🙂 a ešte slivkovú roládu zo zem. cesta, tiež varená s makom na skúšku
krupicova kasa na veceru 😀
testoviny s hraskem, posypane parmazanem
Príchodom teplých letných dní mi moja polovička sekla s varením polievok 😀. Takže odteraz začnem robiť namiesto polievky asi predjedlo alebo dezert 😀. Keď som doteraz nikdy nevedela akú polievku budem variť, tak odteraz to bude už iba horšie a horšie 😀. Nájsť dezert (na každý deň, alebo každý druhý), ktorý by potešil priateľa, je ťažšie než vymyslieť úplne nové jedlo 😀. Ale nezazlievam mu to, ja nemám rada oveľa viac jedál ako on 😉
Dnes sme mali židovské rezne od našich so zemiakmi 🙂 Na večeru bude smotanová nátierka s osušeným chlebíkom s reďkovkami a paprikou 🙂
@mamkabeika Aké sú to židovské rezne? 🙂
určite ich poznáš 🙂 Robievajú sa aj z hovädzieho mäska, ale to je zdĺhavejšie na prípravu a mne chutia viac z bravčového (môžu byť zo stehna, z karé, krkovicu a pliecko neodporúčam, z toho sa ani rezne nerobia, mäsko je mastné a šľachovité). Mäsko si môžeš aj naložiť deň vopred do pácu, ale nemusíš (boli by jemnejšie). Marinádu môžeš spraviť zo sójovej omáčky, trošky oleja, cesnaku, čierneho korenia. Na druhý deň ich posoľ z oboch strán, môžeš aj okoreniť. Keď ich budeš klepať, najprv ich hojne posyp strúhankou a vklep ju do každého rezňa z oboch strán. Následne ich obaľ vo vajíčku a rýchlo orestuj na rozpálenom oleji. Potom daj rezne do zapekacej nádoby, zalej výpekom a zvyšnou marinádou. Peč na 200°, kým nezmäknú. Mali by byť šťavnaté, vtedy je to ok 🙂 Treba ich piecť zakryté, aby nevyschli a sledovať ich, keď sa odparí voda, podliať ich. A hotovo 🙂 Ako prílohu mám k nim najradšej pečené zemiaky (ale tak nasucho, len potriem plech olejom a pečiem spolu s mäskom) alebo zemiakovú kašu. Super je k tomu uhorkový šalát. Niekto k nim jedáva i ryžu, čo ja moc nemusím.
Taaakže naša dnešna maškrta podla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47287 😉
@rastulka Mňam, to musím vyskúšať 😀
dnes su pizza rezne,zemiakova kasa a mrkvovo-ananasovy salatik 🙂
My sme dnes robili plnenu papriku v paradajkovej omacke so zemiackami 😉 😉
@miri.b jasne.uvaris pohanku- dve hrste, precedis a nechas uplne vychladnut, osupes asi 5-6 vacsich zemiakov, cukinu - nastruhas na jemnom struhaku, pridas 3 vajicka,pohanku, ovsene vlocky asi 2-3 hrste, ovsena muka, 3-4struciky cesnaku, cierne korenie, majoranku, vegetu, sol. muky tolko aby sa ti netrhali na panvici. to si uz ulahodis. Dobru chut. Moja mala ich zboznuje, ma 2 roky a vzdy spapa 2 velke placky 😵
my sme dnes mali zemiakove placky 😉
u nas dnes zeleninova polievka s ovsenymi vlockami a losos peceny v alobale s bylinkami na masle a k tomu zemiakova kasa.
@mojkamirka s hnedym cukrom
kuraci prsia s novymi zemiakmi a salatom, nove zemiaky s bryndzou a opecenou cibulkou, tvarohove gulky so struhankou 😉
Rascova polievka,kapustne fliacky 🙂
Dobre ranko 🙂
Ja dnes nevarim,len rascovu polievku,mame ešte fr.zemiaky "inak" 🙂 mm si rozkazal pečenu klobasku so zemiakmi 😝

@maba a robievam aj tento bazový med, aj ten je úžasný http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5577 😉