Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
plnenu papriku🙂. jednoduche, lahke, mnami yami 🙂
Kuraci paprikas s haluskami 🙂 a mozno sosovickova polievka
@modrofuzik11 včera sme dojedli, decká to zbožňujú 🙂
este mame zavarenych par flias domaceho leca z min. roka tak dnes uperrychlo rajcinova kapusta ako polievocka ( mala som v mrazaku) a leco s chlebikom
dnes fazulova polievka,langose a vyprazana kuracia pecienka s ryzou... 🙂
ja som takisto robila včera pečený bôčik, včera sme si dali len tak na studeno s chlebíkom, uhorkou, horčicou a chrenom a dnes urobím k tomu zemiakovú kašu a bude i na obedík 🙂
dneska varíme pizzu 🙂 a keď sa nepodarí tak si ju objednáme 😀
vyprážaný syr , hranolky a moja akože domáca tatarská
máme ešte brokolicovú polievočku a bude ruský boršč a na večeru rezne a zemiaková kaša k tomu šalátik zeleninový a uvarená špargľa mňamky teším sa 🙂 🙂
@lensam jasné 😉 , takže rozmrazeného umytého lososa pokvapkám citronom a nechám odležať cca polhodinku. potom ho trošku osolím a na masle a "kvapke" oleja jemne smažím z oboch strán po 10min. ty si ho ale predtým môžeš aj okoreniť podľa chuti. potom ho vyberiem už priamo na taniere stravníkov 😀 , posypem za horúca na jemno postrúhaným neúdeným pastierskym syrom (kupujem ho v Bille alebo Carefoure). do výpeku dám postrúhanú mrkvu a restujem, kým pustí farbu a zmäkne. podla potreby podlejem poldecákom ( 😀 ) vody! potom pridám postrúhané jablká a spoločne dusím ešte 5-10minút, čo je už akurát rozvarené pekne husté a teda nemusím už ničím zahusťovať. ak sú jablká kyslé, pridám cukor, zaujímavá chuť je, ked pridám škoricový cukor 😅 . no a touto zmesou štedro prikryjem lososa. a príloha zemiaky - normálne ošúpem, nakrájam na kocky a uvarím v slanej vode, po zliatí pridám maslo (ja používam kravské maslo), zľahka premiešam, a najemno pokrájanú čerstvú petržlenovú vňať. to je všetko 😉 🙂 .
brokolicovovo-mrkvová polievka s písmenkami, vyprážané bravčové rezne z kare, nové zemiačky s maslom a hruškový kompót zo špajzky 🙂 .
dievcata davate do ceresnovej bublaniny vykostkovane ceresne alebo cele? 😕
ahojte len na rychlo mame pirohy z "mrazničky" dcerka mala uraz,chvalabohu nemame zlomenu ake silne narazenu pravu ruku 😒
My sme dnes boli u dr. tak máme cesnakovú polievočku, čo nám zostala a slivkové knedle z LIDLA 😀
@petusko Lepsie su vykostkovane 🙂
U nas dnes kuracie steaky s ryzou, zemiakmi, sampinonovou omackou, opecenou cukinou a so zeleninovym salatom 🙂
syrovo-karfiolové placky z ovsenými vločkami k tomu varené zemiačiky a polievka kurací vývar z kopou zeleniny zo včera, ešte idem odtrhnúť do záhradky šalátik 🙂
a ved ja tiez zvyknem davat vykostkovane, len som vcera dostala niekolko mudrych rad od "starsich a skusenejsich" a obocie im vyletelo az nad ofinu, ked som povedala, ze ceresne predtym vylupem 😅
udajne to nie je potom prava bublanina, ale rozmocena piskota 😅
ale čo variť zajtra? chodím sem odkukávať, tak píšte nech sa inšpirujem 😀 😉
Ja dnes Langose a dezert bude ovocny mess 😉
my dnes= pol.z jarnej zeleniny s mrvenicou, lecovo-kuracie placky+nove zemiaky+surova zelen. ako obloha, dezert kopcek vanilk. zmrzliny 😉
zeleninová polievočka so slížikmi uvarená ešte sa pustiť do chlebových placiek a bude navarené 🙂
cicerove placky a zeleninovy salat

ako robíte "opaprikovaný "bôčik ? 😉