icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ukana
30. máj 2012

@katkas1 tie slivkové knedle su dobré, len sú plnene slivkovým lekvárom, nie slivkou..ale ako taká rýchlovka, ked sa ti nechce s tým babrat, sú super, MM ich má rád, teraz su v akcii... 🙂
My dnes reštika, syn má narodky, chce íst na bryndzové halušky niekde 🙂 🙂

kibuk
30. máj 2012

@lenuss84 @danielaj dakujeme

eva7780
30. máj 2012

@ukana tie lidlove su dobre 😉
u nas dnes hovadzie varene,knedla a koprova omacka,bude aj na zajtra

titkovamiriam
30. máj 2012

a fotečky dnešného menu

katussska24
30. máj 2012

@clair1 tak ta pizza vyzera uuuchvatne, mnam 😝

babullka1
30. máj 2012

Ja som dnes nevarila...dnes som bola pozvaná na obed... este raz dakujem @janicka11 😵 😉 ale pre inspiraciu.. -hranolky,3 druhy vypr.syra ,tatarka a slepaci vyvar 😉

lydia22
30. máj 2012

dnes bola domáca pizza

boska79
30. máj 2012

Dnesnic, zajtra milanske rizoto.. A asi brokolicovu polievku, dufam, ze zajtra tu u nas v obchode budu mat brokolicu 😕

boska79
30. máj 2012

@mysiatkoo ako robis prosim cicerove placky?

danielaj
30. máj 2012

@pegggy jasné, páči sa

Bazový sirup
30- 35 kvetov bazy, 2 1/2 l vody, 3 kg kr.cukor , 50-70 g kyselina citrónová, 2-4 citróny

- kvety bazy namočíme do prevarenej /vychladnutej/ vody, pridáme citróny nakrájané na kolieska - bez šupky, a necháme odpočívať 24 hod.,potom scedím cez sitko, pridám cukor, kyselinu citrónovú a premiešavam do rozpustenia cukru /to trvá asi najdlhšie, cukor musí byť rozpustený, nalejem do sklenných fliaš, riadne zatvorím a odložím na chladné tmavé miesto, sirup sa mi nikdy nepokazil, netreba ho sterilizovať, sirup je pekne hustý a chuťovo výborný, kyselinu citrónovú si daj podľa chuti - či máte radšej kyselší alebo sladší.

danielaj
30. máj 2012

dnešná pizza: šunka, šampióny, kukurička, syr a tuniak, kukurička, olivy, syr, jahodový kokteil a jahodová bublaninka, práve som ju dopiekla, to je vôňa 😉

maba
30. máj 2012

@danielaj no to vyzerá a určite aj chutí -perfektne. 😝 😝 😲 Ani neviem do čoho by som sa skôr "pustila" 😀 😉

podľa ktorého receptíku si robila pizzové cesto (dcérka mi tu "slintá" na pleci -zajtra už MUSÍM upiecť )

mysiatkoo
30. máj 2012

@boska79 najjednoduxsie ako sa da 🙂)) kupujem zmes na cicerove placky u nas v bioobxode... je to od nejakeho ceskeho vyrobcu a vola sa to rimske placicky ci pagaciky... rozraba sa to s mliekom a vajcom...neviem, ci to maju aj v nejakyx hypermarketox - segra ma na to navnadila v CR, tam sa to da zohnat asi jednoduxsie

mamkabeika
30. máj 2012

@katkas1 Tieto mi chutia ako jediný polotovar viac ako moje domáce 🙂

rastulka
30. máj 2012

@danielaj Mnam,kraaasa 🙂

rastulka
30. máj 2012

@titkovamiriam Možem poprosit recept na polievku 🙂

00vladka00
30. máj 2012

@sebi123 prosim ta aki je ten bazovy sirup?chcem skusit

lussy23
30. máj 2012

@danielaj mňam. Ovocné koláče, jahodový kokteil a pizzu ja môžem🙂

atiatko
30. máj 2012

@danielaj fantázia ako vždy 😉 normálne si idem urobiť aspoň jahodový koktejl - no len s domácim jahodovým lekvárom na dochutenie .... a nová fotočka k tomu 😉

Tak u nás dnes varil ocinko ..... no nestihla som odfotiť .... zeleninové lievance so šunkou a varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťkou ..... mňáááááááááááááám .... 🙂

titkovamiriam
30. máj 2012

@rastulka uplne jednoducha rychlovka-listy spenatu uvarit v osolenej vode/tak aby boli zaliate/,pridat cesnak,kto ma rad ako my tak vela cesnaku a potom rozmixovat,pridat rozhabarkovane vajicka a prevarit.Dochutit trochou cierneho korenia a majorankou a hotovo.chleba nasucho opiect na panvicke a dat do polievky.obcas ked robim s kupovaneho pretlaku davam trochu mlieka alebo smotany,no do takto čerstvo natrhaneho netreba ten chuti aj tak!!!!!

abriela
30. máj 2012

@katkas1 pripajam sa - slivkove knedle z lidla su naozaj dobre

rebecca2006
30. máj 2012

@anavila ďakujem!

rastulka
30. máj 2012

@titkovamiriam dakujem 🙂

ibajeho
30. máj 2012

@miminkad prosim ta, ako si robila ten cheescake? Mas to z nejakej stranky alebo vas recept?dakujem

lululka555
30. máj 2012

@danielaj mňam,mňam,mňam 😉

danielaj
30. máj 2012

@maba ďakujem, no veru pochutili sme si 😉

Ja robím pizza cesto s kyslou smotanou, už robievam len toto, je úžasne mäkké aj na druhý deň, ak ostane 😝

Pizza cesto

1 kg hladkej múky, 1 biely jogurt alebo kyslá smotana, 1 droždie 3-4- dl mlieka, troška soli a cukru, 1 dl oleja, urobíme nelepivé cesto, netreba nechávať vykysnúť, hneď rukami roztiahnuť na plech a obložiť podľa chuti, z tohto cesta sú výborné aj škoricovníky, dá sa použiť ako hocijaké kysnuté cesto 😉

danielaj
30. máj 2012

@rastulka dakujem 😉

danielaj
30. máj 2012

@lussy23
@atiatko baby, veď by som vám poslala na ochutnávku, keby ste neboli tak ďaleko 😒

katussska24
30. máj 2012

@danielaj tak toto ked vidim, som hladna zase.... tu ste akeee sikovneeee kucharky 🙂