Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
KOCKY, aky je tohotyzdnovi kolacik??? 🙂 😕 🙂
Nestiham vas ani citat, len po veceroch, kedze v praci sme posledne dni tahali 12-cky ale dnes je uz finish a zaciname znovu az v oktobri 🙂
@titkovamiriam uf ale si ma zasobila 😀 dakujem pekne aspon niekto tu je ochotny. To sa ceni 🙂
@janka.janegova u nas sa to robi tak, ze vyprazene rezne sa daju na pekac, Polozila sa na ne broskyna, syr a podlievame to zmesou - voda, kecup, horcica, resp. aj vypek z panvice a da sa to do rury zapiect.
dostali sme od suseda celú tašku šalátu tak naše včerajšie a dnešné šalátové inšpirácie 😀
včera šalátová polievka s vajíčkom, bryndzový posúch a miešaný šalát (šalát,redkovka,rajčiny)
dnes zeleninová polievka(brokolica,mrkva,petržlen,lusková fazulka) so špaldovými haluškami, zapekaný šalát, zemiaky a rajčinky
@nailinka1 moje kaizerky aj tie boli jednoduché spravíš guličku a na plechu ich pritlačíš krájačom na jablčka 😉
niečo pre "sladké riťky ako som ja"
Šlahačkový koláč bez pečenia skoro taký dobrý ako "oblýž prst" (ten dám druhý krát 😉 )
4 balenia BB keksov - tmavé
2 šľahačkové smotany
2 stužovače sľahačky
4 kyslé smotany
4 vanilínové cukre
2 PL práškového cukru
Šľahačkové smotany vyšľaháme spolu so stužovačmi a primiešame k nim ostatné suroviny. Keksy rozložíme na plech, zalejeme tretinou zmesy, zase keksy, zmes, keksy a zmes 🙂
Posypeme grankom a dáme na pár hodín do chladničky.
Ak je tu fórum na pečenie sorry 😅 ešte sa tu moc nevyznám, ja len tak ak by mal niekto chuť je osviežujúci a lahučký. Oplatí sa dobrú chuť
@mercedezs ja to robim tak, ze na troske oleji opeciem maso z jednej aj z druhej strany aby sa stiahlo, podlejem, dam sol, vegetu, bobkovy list, cele cierne korenie a necham dusit, ked je maso makke pridam mrku, petrzlen, zeler, alebo kupim mrazenu zeleninu pod svieckovu, necham povarit, maso vyberiem a rozmixujem zeleninu, maso dam spat a vylejem smotanu, ked je velmi husta, dolejem trosku vody, alebo este jednu smotanu, ja davam 2x250ml, trosku octu a hotovo
a dnes vyprazany syr a pecene hranolky
@titkovamiriam
Honem rekni, ze to neni kapr.. 😠 😠 😠 😠
dalsi atentat na dietu.. 😲 😲 😲 😲
@titkovamiriam....dráždiš ? 🙂 ... toľko POKUŠENIA -na večer 😠 😀 😀 😀 😀 😉

@janka.janegova no my mame 2 sposoby
rychly - na panvici. opecieme masko, potom tam supneme broskynu a navrch syr
pomaly - v trube. postup v podstate rovnaky, broskynu a syr davame neskor a zvykneme niekedy prikryt alobalom (tak aby sa nenalepil nan syr). my sme kyslu smotanu nikdy nedavali a to este tento recept zacali robit moji rodicia ako "prasiatko pod slivkou" 😀