Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lenadka ja by som dala:
* 1 puding ole bez varenia, 1 slahacka, 1 kysla smotana - vymiesat a je to (cukor podla potreby).
* 1 puding ole, 1 kysla smotana, 1 makky tvaroch - vyhlasat (cukor).
* 1 slahacku vyslahat, pridat 2 ovocne jogurty, alebo kyslu smotanu, 1 zelatinovy stuzovac.
* 400g jemneho tvarohu, 2 kysle smotany, 1 stuzovac - vyslahat.
Urcite si nieco vyberies 🙂
@rastulka mňam ,len chuťky mi robíte baby 🙂
@lululka555 Ved to! 3x do tyždna pečiem a potom denne plačem,že by som mala schudnut 😅
BABY, nemam vymysleny kolac na vikend. Zajtra sice idem k nasim na bycikli ale v nedelu by som im nieco upecene rada doniesla. rozmyslam nad niecim kysnutym. Poradte 🙂?
@lienka2 Pači sa! 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28565 😉
@rastulka keď budeš robiť tú roládu na šartlotu tak ti poradím aby si ju piekla krátko a natrela lekvárom ešte horúcu a teplú stáčala, ja som dala oba pláty piecť naraz a potom kým som sa dostala k druhému-natierať a rolovať bol už skoro studený a potom sa mi na koncoch kde už celkom vychladol lámal....som to chcela mať rýchlo ale toto asi človek neuponáhľa 😉
u nás sa dnes dojedala vajíčková polievka so zeleninou, varila som len halušky s kyslou kapustou a slaninkou 😝 a "musela" som upiecť tvarohový koláčik, lebo som naň mala strašnúúú chuť ( http://www.srecepty.cz/recept/tvarohovy-kolac-k... ) a chlapci si tiež radi pochutnajú 😉 . ale už sa dušujem, že s tým vypekaním prestávam a variť budem len normálne, žiadne obžerstvo, lebo potom len "nariekam", aké mám (popôrodné 😅 ) brucho, čo v skutočnosti u mňa už po viac ako roku s pôrodom nemá nič 😀 , ide o čisté objedanie 🙄 a už s tým musím ozaj skoncovať 😔 .
kapustová polievočka , segedinsky guláš - knedla🙂 ....zajtra budu lokšíky!!!!🙂
@adelaida33 svata pravda,ale ako s tym prestat??? 😖
@atiatko a prečo by nebolo obojstranné? ja veľmi rada ponúknem hostí a ešte radšej som, keď im u nás chutí 😉
@levandullka joj to veru je rozdiel, sušená a čerstvá, ja som práve prišla zo záhrady a sme s mm ovoniavali bazalky, tento rok mám 5 druhov a každá ináč vonia a aj chutí 😉
..jahodové guľky v tvarohovom ceste,posypané,tvarohom,cukrom a poliate maslom..mňam..váha tras sa 😉
@rastulka no u mňa je to jasné a teoreticky to ovládam perfektne 😀 . ja by som mala jesť iba polovičné dávky z toho, čo jedávam teraz 😝 a k tomu pridať cvičenie 😅 🙄 , to by na začiatok stačilo, ale... 😖
@atiatko 😀 😀 😀
@adelaida33 ja som na tom podobne, a odkedy som v tejto téme, je to horšie a horšie, myslím s tým stravovaním 😅
@lenadka ja som robila túto roládu prvýkrát a je super, stáča sa za studena 😉 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7547
@rastulka
@danielaj no presne, aj ja 😅 a hlavne, ked si tu všetko poctivo čítam, študujem, obzerám, slintám... no a potom nevar, nepeč, nejedz 😝 😝 😝 joooj 🙄 😀 🙄 .
Dnes jeme vonku, tak uplne jednoduche Crostini.
Kukuricne placky - chrumkave, nie makke, na to sa natrie
vrstva 1 pyre z varenej fazule (bez supiek)
vrstva 2 guacamole - pyre z avokada, roztlacit vidlickou, pokvapkat citronom
vrstva 3 cerstvy syr, na SVK by som pouzila Ricottu
nasekana cibulka a uplne navrch chrumkavy ked ( pokvapkat olivovym olejom, poprehadzovat na plechu aby sa olej rovnomerne rozotrel a vo vyhriatej rure 180 stupnov nechat zapiect 5 min, akurat aby schrumkavel)

@sloto vajicko, sunka, strouhanka, syr..sul a pepr+ petrzelka..
musi to byt ridke jako testo 😉
vsechno zamichej a osmaz jako palacinku, jen ji zavinuj uz na panvicce😉 pri smazeni