icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
1. jún 2012

@danielaj Hmmm 5 druhov, ty si hotový bazalkový gurmán 🙂 Mňam!

atiatko
1. jún 2012

Babenkyyyyyy .... ja som už uklikaná ☹ kuk recepty ako si ich ukladám do PC tu z témičky, kuk aj na MMB a ja faaaaaaaaaaakt neviem, čo budem zajtra piecť 😒 mám aj tvaroh, aj kokos, smotany, vajcia ..... suroviny by boli len sa rozodnúť čo upiecť ☹ ☹ ☹ heeeeeeeeeeeeeeeelp ..... ☹

levandullka
1. jún 2012

@atiatko Cheesecake, štrúdla, jablkové pite, nepečená smotanová torta, bublanina, nejaká tortička s kokosom a šľahačkou na vrchu, alebo kokosové cup cakes so šľahačkovým krémom? 🙂Ktoré vyhovuje? 🙂

rastulka
1. jún 2012

@danielaj
@adelaida33 Presne ako pišete baby očividne priberam odkedy som zavisla na tuto temu 😀
Ja a cvičit? Nehrozi! 😅 Bohato by mi stačilo ak by som už po 19,00h nejedla,ale ja...........teraz som sa napraskala 2x lasagnami 😔 😝

atiatko
1. jún 2012

@levandullka nepečenú smotanku robili chlapci prednedávnom, jablčník ja minulý víkend, bublaninu doniesla včera babka drobcovi k MDD ..... no ale ĎAKUJEM .... ponúkla si mi toho dosť 😉 ja lámem chlapcov na tiramisu, hoci možno je to smiešne, ale ešte som to nerobila 😒 ale myslím, že by som to mohla zvládnuť 😀 😀 😀

levandullka
1. jún 2012

@atiatko Jasné, tiramisu je super vec (a ho síce nemám rada, pretože všeobecne neznesiem chuť a ani vôňu kávy), ale inak je to úžasný dezert. Určite to zvládneš, veď to iba zmiešaš mascarpone so žĺtkami a s cukrom, naukladáš piškóty omočené v káve a vrtvíš 🙂. Nakoniec posypeš kakaom a máš to 🙂.

lussy23
1. jún 2012

No konečne som Vás prelúskala. 🙂 @titkovamiroam @danielaj teda dnes ste ma dostali s tými koláčmi, ja tieto domáce ovocné, v ktorých je to ovocie zapečené zbožňujem. Môžem poprosiť receptík na tie jahodové dobroty - šarlotu a lesagne?mňam
@nailinka1 šikovný synak🙂 @mravvcek môžem poprosiť receptík na tie zapekané palacinky plnené mäsovobrokolicovou plnkou a ten šalátik?

boska79
1. jún 2012

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15193 ja chcem zajtra robit kremes...vyzera mnam mnaam

mravvcek
1. jún 2012

@lussy23 palacinky ja robim podla seba od oka 🙂 hladka muka,vajicka dve a voda a sol-urobim z toho cesticko take stredne huste ako na palacinky.....a peciem
v panvici si osmazim cibulku,pridam kur.masko,sol,peper a necham dusit do makka,ked uz je makke,pridam brokolicku rozobratu na ruzicky aa dam zase dusit 🙂 ked je makka,zoberiem vidlicku a popucim ju zlahka,pridam dva struciky cesnaku a troska necham na ohni,potom bambinko a pol lyzicky horcice
ked mam zmes hotovu,kazdu palacinku natriem horcicou a dam lyzicu plnky a zrolujem 🙂 poukladam ich pekne na plech tesne jedna vedla druhej
postruham syr,vela syru,musi byt kvalitny tvrdy syr,aby sa cely neroztavil pocas pecenia,a zalejem slahackovou smotankou s vajkom rozmiesanym,dam piect na 200 stupnov,az kym syr nie je chrumkavy 🙂
salatik:ladovy salatik nakrajam nadrobno,redkvicku tiez,chery paradajky a jarnu cibulku na male kusky,premiesame,pridame salatovy syr z lidlu v krabicke,ja pouzivam ten menej tucny(modra krabicka),biely jogurtik,sol a nakoniec par kvapiek octu 🙂
snad to bude chutit a ja k tomu opekam zemiackyyy na panvici 😀

mamkabeika
1. jún 2012

Zajtra pečiem nakoniec túto dobrotku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15807
Ale dám tam mandarinky 🙂

mamkabeika
1. jún 2012

A varíme zemiačky s kyslou kapustičkou a domácou sekanou, mňam, už sa teším 🙂

irsina83
1. jún 2012

@briketa vyzera to uzasne, idem si to kopirovat. ja si nemozem pomoct, varis podla mojho gusta 😀

irsina83
1. jún 2012

@briketa este kedna otazka, ten zeleny salat, ci listy co to je??? zozeniem to aj u nas??

bodka13
1. jún 2012

tak my sme dnes mali deň pokusov ...vyskúšali sme http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-tycinky-... a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40342
pizzové tyčinky mizli kozmickou rýchlosťou 😲 kým sa upiekol druhý plech,tak z toho prvého ostala iba jedna ...moje mužstvo sa napchávalo ako o preteky
zemiaky boli tiež super,len nabudúce ochutím aj ten strúhaný syr so smotanou
ďakujem za skvelé recepty 😉 🙂
...a zopár foto ako sa produkty podarili 😀

briketa
1. jún 2012

@irsina83 ja tam mam preklep, prepac 🙂. To je obycajny kuceravy kel.

irsina83
1. jún 2012

@briketa dakujem a prepac ze ta tak otravujem. a mozem pouzit aj pekingsku kapustu??? tu mam cerstvu kupenu...

mamkabeika
1. jún 2012

Na večeru som robila: vysmazany syr bez smazenia
POTREBNÉ PRÍSADY
150 g syra, 200 g sunky, 6 vajec, 6 cajovych salok, tuk a struhanka na vymazanie salok
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je tip na vybornu a rychlu veceru nakolko odpadava obalovanie syra v trojobale. Nie je to mastne a syr nevyteka po panvici. Postup je velmi jednoduchy.Ja som robila z mensej davky iba pre seba a manžela, tak som mnozstvo upravila.
syr nastruhame na jemno a sunku nasekame na male kusky
salky riadne vymastime a vysypeme struhankou a ideme vrstvit....
zaciname vrstvou syra
na syr nasleduje posekana sunka
na sunku rozklepneme 1 vajicko
na vajicko ide opat vrstva sunky
a na koniec opat syr
salky vlozime do vyssieho plechu a zalejeme vriacou vodou asi do polovice salok
takto ich strcime do horucej truby a pecieme pri vysokej teplote asi 230 stupnov cca 20 minut do
zlatohneda

briketa
1. jún 2012

@irsina83 mozes, jasne, ale tu by som viac upravila ako sote, domakka.

gianni
1. jún 2012

asi vás nestihnem všetky prečítať ,mala som pauzu 9 dní od varenia,lebo som bola s malým v nemocnici a teraz sme pri mame...

eva7780
2. jún 2012

polievka od vcera a rezance s tvarohom 🙂

irsina83
2. jún 2012

@briketa ok dakujem za tip 😉 dam vediet ako to dopadlo, musim pockat kym mi avokado zmakne a este dokupit placky a syr lebo my kupujeme iba platkovy kvoly malej a neda sa to nahradit inym syrom??

zuziq
2. jún 2012

Dnes gulasova polievka a sisky a zajtra slizikova polievocka, zemiakovy salat a rezne

kibuk
2. jún 2012

pekne ranko
dnes mame dojedaci den 🙂
zajtra kuracia polievka a pečienka so šampionmi,cestovina 🙂

akika722
2. jún 2012

@danielaj taaaaaaaaaaaaakže 😀
robila som ten syr..teda syreček 😀
včera som tam kusok citila sodu 😒
ale nikto to nejedol,tak som to dala do dozy a zakryla alobalom..a dnes sme jedli na ranajky 😲 mnam 😲 ako kupeny 😲 aj lepši 😀

bobinkask
2. jún 2012

dobre rano ja dnes varím kurací vývar aby bolo aj na zajtra a dojeme čo sa nachádza v chladničke 😀
ale tak uplne bez roboty to nebudem mat chcem skúsit tento koláčik http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-guli... 😉 vyzerá zaujimavo dufam, že bude aj chutit ešte som ho nerobila 🙂

bobinkask
2. jún 2012

@cora30 aj mna napadlo, že by som tam mohla dat aj vločky ,ale už mi kyslo cesto, tak nabudúce... mám kúpené pohánkové, tie sú take jemné aby mi to potom aj deti jedli lebo tie majú vždy s niečim problém 😀
s tým krájačom som tú guličku uplne pritlačila a zarezala až dospodu, ale treba dávat pozor aby si ju neprerezala 🙂 neboj nabudúce sa podaria 😉 hlavne že chutili 😝

cora30
2. jún 2012

@bodka13 tie pizza tyčinky určite vyskúšam. Ďakujem za tip.

cora30
2. jún 2012

@bobinkask semiačka:ľanové i sezamové som tiež zamiesila do cesta a vrch som potrela vajíčkom. Škoda, že som nemala doma celozrnnú alebo ražnú múku. Nabudúce pridám aj to. Mne sa na tvojom recepte zapáčil hlavne ten výsledný efekt. 😀 😵 Vyzereli tak skvostne.

cora30
2. jún 2012

@bobinkask ozaj a koľko ich nechávaš po zarezaní ešte kysnúť-odpočívať na plechu?

kalifa28
2. jún 2012

my dnes barbecue a hodím tam asi krkovičku, hermelín a bagetky s bylinkovým maslom 🙂