icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

gabriellka
20. jún 2012

@liave čo sú rezne s lunexom?

bobinkask
20. jún 2012

@danielaj ja som ich dnes ani neplánovala robit, chcela som varit tekvicový prívarok, ale musela som íst s mamou k lekárke, doobedu jej zostalo nejak nevolno z toho tepla 😒 a ked sme prišli bolo už dost hodín, tak to bola taká rýchla volba 🙂 , mala som nachystané v chladničke odkostkované višne na džem a prvé čo ma napadlo ,že ich použijem na halušky 🙂 a dobre som sa rozhodla 😀 ešte som ich nevarila, ale odteraz budú v našom jedálničku častejšie 😉 velmi nám chutili mnáám... myslím,že by sa to dalo aj z iného ovocia 😵

liave
20. jún 2012

@gabriellka to su bravcove rezne ( mozes pouzit aj kuracie 😉 ) potrete z jednej strany lunexom a namocene do takeho cesticka so zemiacikom a osmahnute na oleji a potom udusene v smotane 🙂 je to mnamka.... ak budes chciet poslem podrobnejsi recept 🙂

chovancova27
20. jún 2012

dnes bola cícerová polievočka, mnam, a rajčinové špaldové cestoviny s čerstvými bylinkami a hráškom🙂

miskadusko
20. jún 2012

@liave kludne môžeš hodiť podrobnejší recept na tie lunexové rezne. celkom ma to zaujalo- 🙂

lussy23
20. jún 2012

@liave tiež by som poprosila receptík. A čo je to lunex?

liave
20. jún 2012

@lussy23 lunex je roztieratelny syr 😉 inak ja pouzivam kadejaky kedze v uk lunex nedostat 😀
takze suroviny:
1kg maska (malo by byt bravcove al eja to robievam aj z ceckov) 😉 ,2 ks lunexu ,alebo jedno bambino a pod...
sol,korenie,vegeta,2 vajcia,2 zemiaky ,hladka muka podla potreby,250 ml sladkej smotany (slahacka)

POSTUP:maso pokrajame na rezne ,osolime ,okorenime a posypeme vegetou a naklepeme.Rezne potreiem z jednej strany lunexom .postuhane zemiaky zmiesame z vajcami a pridame tolko muky aby vzniklo stredne huste cesticko do ktoreho rezne potom namacame a opekame zo strany potretej syrom najprv.ukladame ich do hrnca opecene a zalejeme napkon trsokou vody a dolejeme smotanou.na miernom ohni dusime az kym s aslahacka nevsiakne do maska....suuuu nadupaneee tie rezne babyyy...vizera to ako piplacka ale nieje to take zle 🙂 ja som ich dnes mala hotove od 8 do 10 aj s polieckou a salatom ryzou a este som aj vypucovala kupelnu porpitom 🙂 ak ich budete niekedy robit dajte veidet ci chutili 🙂 pliiiz

fontana
20. jún 2012

@bobinka, danielaj dakujem určite vyskušam

fatima30
20. jún 2012

@amdeis
dakujem 🙂 vyskusam

janusa_
20. jún 2012

dobrá nočná pochutka palacinky s jahodami

danielaj
21. jún 2012

@joannas jasné, že prekladám, úplne tak, akoby si robila z varených 😉

danielaj
21. jún 2012

@bobinkask no aká si ty šikovnica, tak džem včera nebol, že 😀 ja tiež myslím, že kľudne aj iné ovocie môže byť, je to veľmi veľmi dobré 😉

tinuskaha
21. jún 2012

dnes bryndzaky acidofilne mlieko a zeleninova polievka

gabkostanka
21. jún 2012

my mame dnes fazulovu polievku a vecer spravim palacinky 🙂

firstbaby
21. jún 2012

dnes kelova polievka, ja dojedavam este zeleninovu a kuracie stehna zapekane so syrom a zemiakmi, cerstvy salat 🙂

rastulka
21. jún 2012

Dobre ranko 🙂
My dnes rajčinova polievka s kukuricou a marhulove gule zo zemiakoveho cesta 😉

Včera som robila LEN cestoviny s tuniakom 😉

titkovamiriam
21. jún 2012

dobre ranko!kedze dnes prví letný den a bude poriadne horuci ideme cela rodinka podvecer na jazero a dame si pecene ryby-takze dnes nevarím 🙂 a VITAJ LETO!

danielaj
21. jún 2012

dnes varím fazuľovú omáčku a langoše 😉 poobede chceme ísť k vode, tak si zoberieme langoše aj tam 😉

irsina83
21. jún 2012

@danielaj mnnaam, mozem prist??? nechce sa mi varit ☹

danielaj
21. jún 2012

@titkovamiriam no super máte program, 🙂 my tiež ideme na jazero _ na Zelenú vodu, len netuším, či bude tak slnečno ako včera, u nás bola v noci búrka-hrmelo, blýskalo sa, ale len pár kvapiek padlo, teraz je dosť mrakov, ale slnko vykúka pomedzi ne, tak dúfam, že mraky zmiznú a neprekazia nám plány a nebude pršať, inak teplo je strašne -teraz máme v tieni 23 stupňov, mm bol v noci na rybách na tej Zelenej vode a že tam taká búrka 3 hodiny vkuse pršalo-obrovská prietrž mračien, napršalo mu plný čln vody 😀

danielaj
21. jún 2012

@irsina83 kĺudne prídi a zoberieme vás aj na jazero 😉

lydia22
21. jún 2012

Dnes vyvar a halusky s tvarohom.

irsina83
21. jún 2012

vdaka @danielaj viem co uvarim, spravim tiez fazulovu omacku na kyslo a k tomu fasirky - lebo moj mm musi mat masko. uz sa tesim 😵 😵 😵

titkovamiriam
21. jún 2012

@danielaj u nas lialo od polnoci do druhej a burka taka že až mareka zobudlila.no inak chvala bohu lebo uz vcera bol problem s vodou -pridem z roboty a nezaplo kotol aky bol maly tlak-nastastie v tej horucave to navadilo a obec vydala zakaz polievat mestskou vodou-nastastie mame studnu ,dnes je tak polooblacno no velmi dusno a teplo uz rano mohli by nas z prace zasa pustit skor-skoly su len do 11,30 a urady do 12 😀 😀 😀 😀

abriela
21. jún 2012

@rastulka mnam, vas dnesny obed by som si veru dala.

danielaj
21. jún 2012

@titkovamiriam no naše baby spali ako zarezané, ani nevedeli, že je búrka 😀

verka1856
21. jún 2012

Ahojte ja dnes varim jemnu kukuricovu polievku.je velmi dobra do tohto tepla. 😵

boska79
21. jún 2012

Muz chce na obed klobasu, ja si urobim leco a synacikovi nieco vymyslim...neviem este co 😅 mozno cestoviny s neakou lahkou omackou

luciok
21. jún 2012

@danielaj Už teraz máte 23 stupňov? To určite príde aj k nám do okolia RK. My si tu zatiaľ užívame luxusných 19 😀

titkovamiriam
21. jún 2012

u nas 25 😉 celu noc bolo okolo 22 😝 😝 😝