Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninovo - másové placky + zemiaky . Mäsko pripravené 12 hod marinované , dobrotka veľká
@gelifil niaka sladkokysla čínska omacka 🙂
@bubinko83 ja som varila jasmínovú ryžu podla návodu, ktorý bol na obale a chutila nám až na tu vonu 🙂 neviem nejak nám ta vona nesedí ale chutovo je výborná
ryžu som prepláchla vo vode ,nechala som ju odkvapkat a v hrnci som ju varila v dvojnásobnom množstve vody osolenej podla chuti asi 15 min. 😉
vcera som varila v restike don corleone pre seba a priatela pravy losos na grile, bol vynikajuci a momentalne robim kuracie steaky, bambusove vyhonky a spol, ryza, rukola neskor bude foto, teraz sme sa dostali domov po celom dni a na teple nechutilo ani jest.
@ibajeho tu je receptík,je to vynikajúce,máme to veľmi radi.Potrebujeme-120g čokoládových BeBe keksov,120g svetlých BeBe keksov
Plnka-200g pr.cukru,500g tvarohu,200g masla,1vanilkový cukor,500g banánov
Poleva-140g tmavej čokolády,100g masla
Postup-na alobal dáme prvú vrstvu šachovnicovo uložených farebných sušienok,tri rady po siedmych kusoch.Maslo,tvaroh,cukor vymiešame.Plnku rozdelíme na dve časti,jednu časť opatrne rozotrieme na sušienky.Na plnku uložíme druhú časť sušienok,pričom farby sušienok vymeníme,potrieme druhou časťou plnky.Olúpané banány polejem, čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.Po stuhnutí ich uložíme do stredu.Takto naplnené sušienky opatrne podoberieme z každej strany k stredu.Dobre pritlačíme,čím vytvoríme striešku,zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosom a dáme stuhnúť.Mňam.
ahojte ja som dnes robila pečené kura v marináde z korenia 7 bylín, zemiaky, šalát, polievka zostala zo včera
piekla som v pekárničke božský perník so sušeným ovocím @kikaneu tu som čítala v ohlasoch http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2439 že treba nechat cesto dlhšie vymiešat ja som nechala 30min a podarila sa mi krasne bez hrudiek
a na večeru sme grilovali klobásky, cuketu a baklažán k tomu chlebík a zeleninový šalát 🙂 mnaam
@ibajeho bohužiaľ mám to len prefotené,a neni to moc dobre vidno.Neboj,neni to nič ťažké.Keď to budeš mať na tom alobale tak si to po dlžke chytíš až po lakte a pekne to šupneš do trojuholníku.Ten tvaroh,taký jemnejší,ale nie celkom ja dávam bánovecký,neviem či ho poznáš,je v pozlátku.Tie kekse zmäknú,lebo by sa ti to zle krájalo,keby nezmekli.
@ibajeho http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38106
našla som toto na mmb,tak pozri ako na to
My sme dnes cely den boli u svokrovcov 😉 mali sme kuraciu polievku,čerstve pečene kuriatka (rano ešte behali 🙂 ) nove zemiaky s vnatou a uhorkovy šalat 🙂
@rastulka aj moja je ešte len v zábehu 🙂 mám ju viac ako mesiac, ale fičí na plné obrátky 😀 džem, chlebíky cesto na rohlíky, kaizerky ...ja neviem ako som mohla byt doteraz bez nej - pre mna velký pomocník 😵
ano dá sa to krájat ,len ja ked som robila detom chlebík na desiatu, tak sa mi ten spodok v strede chlebíka dost rozpadával, ale už to budem robit ako mi poradila @danielaj 😉
@papuka
ahoj, robila som presne podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-krtkova...
neviem porovnať lebo som ju robila prvý krát a ani som iné nejedla,hej tiež som čítala že sa to dá urobiť aj na plechu a niekedy som si chcela kúpiť aj v krabici,ale na narodky som nechcela robiť z polotovaru 😉
tiež som niekde našla aj tuto tortu ale s inou plnkou, kde idú smotany, no rozhodla som sa pre túto 🙂
dnes bola grilovačka na chalupe 🙂
dobre ranko, vobec neviem co varit dnes- v tom teple....
@tosomja tá cuketka je úplne mladá zo záhradky mojej maminy, takže som ju len poriadne zvonku poumývala pod studenou vodou, odkrojila končeky, rozkrojila, vybrala ale len jadierka, dužina tam zostala, dala som cukety na papier na pečenie na plech a cukety zvnútra trošičku vymazala kvpakou oleja .... naplnila mäsovou zmesou (tú som si pripravila: na kvapke oleja osmažila cca 6 strúčikov na plátky nakrájaného cesnaku, pridala mäsko, nepodlievala, len zo všetkých strán to mleté mäsko osmažila, aby sa zatiahlo a zostalo šťavnaté, odstavila, pridala len soľ, korenie a nakrájanú čerstvú bazalku, zmiešala a zmes bola hotová) .... piekla som to cca 30-35 minút, a bola to fantázia, cuketa sa jedla vlastne aj s tou kožou a bola to mňamka 🙂 🙂 🙂
@zuzkaamato ja som robila túto a nepraskne naozaj http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17554 😉
aj táto je dobrá http://dorty.artmama.cz/rolada-stacena-za-studena
@kucminka Mńám, to je strieška z BE-BE keksov, že? ten som už dávno nerobila 🙂
@miriamr potom daj vedieť, ako vám chutili Casablanca rezy, lebo mne veľmi, milujem kokos, môj mm kokos veľmi nemusí, ale tieto mu napodiv chutili 😉
ja dnes nevarím, dojeme od včera ako skoro vždy v pondelok, dnes ešte zbehnem do družstva po mliečko, bude tvaroh 😉 staršiu mám v tábore a my traja ideme,keď príde mm z práce k jazeru, konečne sa okúpať, keď sme neboli celý víkend, takže tam bude len suchá strava navečer, opekačka asi nie v tomto teple, nejaké pečivo, pomazánka, pašteka, salámik, rajčinky a paprika 😉 joj nič sa mi nechce v tomto teple 😒
Dojedame zo vcera šampionovu polievku a ryžový nákyp.
U nas dnes rychlovka,polievka sačkova francuzska a halušky s vajcom a slaninkou 😉 Včera sme dostali debničku marhul,tak dnes sa varíííííííí džem 😝
pekne slnecne rano 🙂
dnes dojedame od vcera bravcove na kukurici zo zemiakmi a kuracia polievocka a idem zavarat ceresne 🙂

@luciok pockaj ked sa ti narodi babo, prestane sa kamaratit s tebou. Si potom povies aka hlupost ta trapila ze sol 😀