Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
koložvárska kapusta
dneska by som mala variť ale nechcem ešte byť viacej rozhorúčiť takže bud bageta, pizza alebo čina 😀
ja dnes pažítková omáčka, stratene vajíčka a zemiačiky))))
@vieruna ja ho tiež robím dnes prvýkrát, už sa pečie, robila som takto http://varecha.pravda.sk/recepty/tarhonovy-naky..., len som vynechala tú kandizovanú citrónovú kôru, lebo ju nemám 😝 , do zmesy som dala hrozienka, nastrúhala trocha citrónovej kôry, vanilkový cukor, do misy z jenského skla som dala vrstvu tej zmesy, na to čerstvé marhule, bola som si naoberať v záhrade maliny a ríbezle, dala som aj tie, trochu posypala cukrom a v chladničke som mala polku tvarohu, tak som ho roztrúsila po tom ovocí a dala druhú časť tej zmesy a dala piecť 😉 tak snáď to bude našim chutiť 😉
Ja dnes varím z toho, čo som našla v chladničke 🙂 Polievku z hlávkového šalátu (extra rýchla), a špíz v trúbe (zemiaky, klobáska, dáke zvyšky mäska a zeleninka na špajdli).
Ahojte, dnes dorobim iba spenat malemu, a od vcera mame kurcie fasirky s ryzou, a uz som spravila tento jednoduchy nepeceny kolacik, je vyborny. pekny den.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47287
vajíčková polievka, cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou 😉
my mame dnes bryndzove halusky a fazulovu polievku 🙂
ahojte 🙂 u nas dnes prvykrat polievka minestrone a cuketove placky so zeleninovym salatom a jogurtovym dresingom 🙂
same dobrotky skuste rychli a dobrucki salatik stacia vam paradajky papriky a daka tocena klobasa pekne nakrajat zmiesat tatarka majolka stipka soli a peper viborne skuste zachuti
ja s malým dojeme zo včera mrkvovú polievku s mrveničkou, tekvicový prívarok, zemiaky, vajíčko. muž si vypýtal špagety s morcadelou a syrom. na večeru spravím len ľahký zeleninový šalát so šunkou a vymiešam ho s bielym jogurtom.
tak ja som dnes robila bublaninu s ribezlami podla tohoto receptu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2579
mnam 🙂
syrová polievka podla českého mmb, a vysmážaná cuketa, nové zemiačiky, maslo, tatarská
dnes urobím aj na zajtra takú hustejšiu hríbovú polievku - aj tak by deti nepojedli v takom teple, a na večeru chudobný zem. šalát + opečená sekaná.
@danielaj mnam,tak to je veru dobrota 😵
baby co sa da spravit z morcacej sekanej? Da sa to opiect, ci ???
cestoviny+mortadela+syr+nanuk...nie som schopna variť v tomto počasi,stači že sa varim ja 🤐
cesnačka číra a vyprážaná brokolica, zemiaky, uhorkový šalát. na ten šalát sa teším najviac. a v kuchyni mám skvelého pomocníka-ventilátor, inak by som tam bola dusená vo vlastnej šťave 😀
žienky, chcem spraviť sestre takú sviežu ovocnú tortu-koláč na štýl: piškóta - čerstvé roztlačené jahody-smotanová plnka a na vrch ovocie zaliate želatínou. no a čo vlastne chcem vedieť? či dávať do tej smotanovej plnky nejaký stužovač/želatínu alebo neviem čo, aby to nebolo riedke, ale také primerane husté? alebo mi to v chladničke dostatočne stuhne?
u nas dnes tekvicovy privarok a zavarala som uhorky
@danielaj ty tak vo velkom zavaras,aky robis nalev na marhule a kolko min.ich mam nechat sterilizovat? dnes vecer musime obrat strom,tak by som aj zamrazila aj zavarila aj lekvar urobila,len keby nebolo take teplo 😝 inak marhula nam zarodila po 10 rokoch 😀 😀

dnes je na programe kremova cesnakova polievka a asi palacinky...